Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Sizin Aklınıza Yatan Hangi Rota?
#15: 23 Nisan 2020, 18:44:43
Sevgili Murat

Geçen yaz biz büyük yolculuğumuza giderken gecenin on birinde palamarlarımız sen çözmüştün. Yüzündeki mutluluğu hiç unutamam. Sanki kendin yola çıkıyor gibi heyecanlıydın. Yola çıkmadan önce de tüm seyrimiz boyunca hep arayıp sordun ve yanımızda oldun. Buradan tekrar teşekkür ederiz.

Pek çok reisimizin bildiği gibi ben işlerden kaytarmayı seven birisi olarak senin bu aşırı titiz halini beğeniyorum. Senin hazırladığın tekneyle her türlü seyre gözüm kapalı giderim.

Sen çıkarken palamarını çözmeyi umarım. Sana tek tavsiyem deniz ve hava müsade ettikçe yüreğinin götürdüğü yere git. Biz seni takip ederiz.

• IP logged

• *
#16: 24 Nisan 2020, 12:02:46
 Gerekirse gece "Not under command"ışığını, gündüzse bayrağını kullanıp hiç bir limana uğramadan menzile doğru seyre çıkardım. Faça yelken, eğlendirme, fırtına floku ne varsa yapardım. Oto pilotu hiç kullanmaz, geceleriyse hiç uyumazdım.

Bir de Zello"da sohbet etmek iyi olurdu.

Bir daha böyle bir olanağı nerede bulacağım?
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#17: 24 Nisan 2020, 14:21:15
Ahmet Abi,
Sizin Çanakkale hamam hatırasını hatırlıyorum yazılardan :)
Büyükçekmecede alargada kalınabiliyor mu sıkıntısız? Hiç not etmemişim bunu..
Diğer noktalar da hem fikirim, lakin hamamı bilemem  :D

Çanakkale' de sabahın ilk saatlerinde hamama gitmek sonrasında Yalı caddesindeki esnaf lokantasında yemek yemek ve de üstüne marina karşısındaki pastanede kahve içmek artık bizde gelenekselleşti diyebilirim. Çokta keyifli oluyor.

Büyükçekmece'ye gelecek olursak , İstanbul'da kuzeyli havalarda alargada kalınabilecek en güzel yer. Koyun doğu tarafında , deniz üzerinde albatros restaurant var. Onun doğusunda alargada geceleyen tekneleri görebileceksiniz. Dip iyi demir tutar, derinlik müsaittir, hava kuzeyden 50 de esse deniz kaldırmaz. Botla dışarı çıkıp alışveriş yapabilirsiniz. Hemen her mağaza ve market vardır. Ayrıca  albatros restauranında palamar botlarıyla aynı adada olduğu gibi orada da yemeğe gidebilirsiniz.

Yine koyun en kuzeybatısında Mimarsinan Belediye marinası vardır. O marinanında girişinin hemen dışında kıyı tarafında yani göl tarafı ile marinanın yeşil mendireği arasına demir atarsanız çok iyi demir tutar. Yine marinanın içinden botunuzla dışarı çıkıp alışveriş yapabilir yada restaurantlarda yemek yiyebilirsiniz.

Yüzmek ve dinlenmek içinde iyi bir mola noktası oluyor.

Ahmet Abi,
İnan Büyükçekmecedeki koyun böyle olduğunu bilmiyordum. Belki benim gibi bilmeyenler de vardır henüz, bence harika bir bilgi oldu... Çok severim öyle koyları... Çok teşekkürler güzel bir katkı oldu...  :)xx Şimdi haritalardan da baktım...

Sanıyorum ilk uğrak yerim burası olabilir. Viaport'tan 4-5 saat gibi sürer. 10-11 gibi kahvaltı sonrası keyifli bir seyir sonunda güzel bir durak olur... Aklıma yattı. Alarga olarak değerlendiririm sanırım...  !O__
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2020, 14:33:49 Gönderen: Murat Ayduk »

• *
#18: 24 Nisan 2020, 14:28:07
Sevgili Murat

Geçen yaz biz büyük yolculuğumuza giderken gecenin on birinde palamarlarımız sen çözmüştün. Yüzündeki mutluluğu hiç unutamam. Sanki kendin yola çıkıyor gibi heyecanlıydın. Yola çıkmadan önce de tüm seyrimiz boyunca hep arayıp sordun ve yanımızda oldun. Buradan tekrar teşekkür ederiz.

Pek çok reisimizin bildiği gibi ben işlerden kaytarmayı seven birisi olarak senin bu aşırı titiz halini beğeniyorum. Senin hazırladığın tekneyle her türlü seyre gözüm kapalı giderim.

Sen çıkarken palamarını çözmeyi umarım. Sana tek tavsiyem deniz ve hava müsade ettikçe yüreğinin götürdüğü yere git. Biz seni takip ederiz.

Mücahit abi çok sağol, ne güzel yazmışsın...  :)

Abi o zaman inan siz çıkarken sanki kendim çıkıyormuş gibi sevindim, o sevinci aslında sen de etrafına yayıyordun. Sen ve Ece sürekli gülüyordunuz..  :) Deniz insanı mutlu ediyor... İnşallah bu sene de böyle keyifli inişlerimiz olur...

Bazen bu titizlenme yoruyor, ama senin gibi insanların gözü kapalı gelmesine sebep olacaksa daha fazla titizlenmem iyi olur... Zira senin ekibinde olduğun geçişlerin çok keyifli olduğu herkesin malumu  :)

Bu sene umarım hepimiz istediğimiz denizlere sıkıntısız ineriz...  C:-)
(baksana marinaya bile gidemiyoruz henüz)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2020, 14:37:43 Gönderen: Murat Ayduk »

• *
#19: 24 Nisan 2020, 14:32:14
Gerekirse gece "Not under command"ışığını, gündüzse bayrağını kullanıp hiç bir limana uğramadan menzile doğru seyre çıkardım. Faça yelken, eğlendirme, fırtına floku ne varsa yapardım. Oto pilotu hiç kullanmaz, geceleriyse hiç uyumazdım.

Bir de Zello"da sohbet etmek iyi olurdu.

Bir daha böyle bir olanağı nerede bulacağım?

Enes abi zaten zello geçişlerin ilacı... Çok güzel oluyor gerçekten...

Fırtına floku kullanmak istemem :) ama, yeni aldığım bir çoraplı bir gennaker'ım var. Hafif hava olursa onu da denemek istiyorum.. Tek korkum hava artarsa tek başıma sıkıntısız toplayabilir miyim hususu...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2020, 15:40:21 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 24 Nisan 2020, 15:44:36
Ahmet Abi,
Sizin Çanakkale hamam hatırasını hatırlıyorum yazılardan :)
Büyükçekmecede alargada kalınabiliyor mu sıkıntısız? Hiç not etmemişim bunu..
Diğer noktalar da hem fikirim, lakin hamamı bilemem  :D

Çanakkale' de sabahın ilk saatlerinde hamama gitmek sonrasında Yalı caddesindeki esnaf lokantasında yemek yemek ve de üstüne marina karşısındaki pastanede kahve içmek artık bizde gelenekselleşti diyebilirim. Çokta keyifli oluyor.

Büyükçekmece'ye gelecek olursak , İstanbul'da kuzeyli havalarda alargada kalınabilecek en güzel yer. Koyun doğu tarafında , deniz üzerinde albatros restaurant var. Onun doğusunda alargada geceleyen tekneleri görebileceksiniz. Dip iyi demir tutar, derinlik müsaittir, hava kuzeyden 50 de esse deniz kaldırmaz. Botla dışarı çıkıp alışveriş yapabilirsiniz. Hemen her mağaza ve market vardır. Ayrıca  albatros restauranında palamar botlarıyla aynı adada olduğu gibi orada da yemeğe gidebilirsiniz.

Yine koyun en kuzeybatısında Mimarsinan Belediye marinası vardır. O marinanında girişinin hemen dışında kıyı tarafında yani göl tarafı ile marinanın yeşil mendireği arasına demir atarsanız çok iyi demir tutar. Yine marinanın içinden botunuzla dışarı çıkıp alışveriş yapabilir yada restaurantlarda yemek yiyebilirsiniz.

Yüzmek ve dinlenmek içinde iyi bir mola noktası oluyor.

Ahmet Abi,
İnan Büyükçekmecedeki koyun böyle olduğunu bilmiyordum. Belki benim gibi bilmeyenler de vardır henüz, bence harika bir bilgi oldu... Çok severim öyle koyları... Çok teşekkürler güzel bir katkı oldu...  :)xx Şimdi haritalardan da baktım...

Sanıyorum ilk uğrak yerim burası olabilir. Viaport'tan 4-5 saat gibi sürer. 10-11 gibi kahvaltı sonrası keyifli bir seyir sonunda güzel bir durak olur... Aklıma yattı. Alarga olarak değerlendiririm sanırım...  !O__

Evet Murat reisim, o bölgede bulunmayan kimse bilmiyor, büyükçekmece koyunun bu özelliklerini.  Bizde Mimarsinan  Marina da bulunmasaydık bilemezdik.

Genel mantık Marmara da hiç vakit kaybetmeden egeye inmek olunca, İstanbul'da tekne tutanların bile bir çoğunun haberi olamıyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#21: 24 Nisan 2020, 19:52:06
Büyükçekmece koyu bizim orsa çalıştığımız parkurdu.Hafif havada da,sert havada  da rüzgar karadan eser çoğunlukla. çok keyifli olur lodos dışında.Tek dikkat edilecek şey sörfçüler ,anlamadan yolunuza çıkıyorlar.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#22: 26 Nisan 2020, 01:16:45
Viaport çıkışlı eğer zaman sıkıntısı yoksa ilk gün adada kalırıdım. Heybeli, sedef Burgaz artık hangisi ise. Ben olsam gece adadan çıkar. sabah asmalı ya varır. öğlen marmara adası ana limanı o mevsimde hayatta kalabalık olmaz olursa haber ver çözülür. bir dolu tanıdık var. beğenirseniz o gece de adada kalın. hatta paşalimanı filan oyalanmak mümkün. isterseniz. ben bu tür uzun süreli seyirlerde baştan şunu yapın, bunu yapmayın önerilerini hiç tasvip etmiyorum-benimki dahil- )))
çıkışta biraz oyalanmak marmara çanakkale boğazlar ilginç oluyor
ilginç ruh hali
bozcaada da demirler demirlemez limanda ege suyuna girmek
asmalı da kahvaltı
marmara da midye
çanakkale de yalova lokantası
vakit varsa morto da gece demirleme
bozcaada da rengigül pansiyon'da kahvaltı  bizim tavsiyelerimiz....

Ege den sonrasını yine konuşuruz
bana göre tekne sahibi seyahatini "varmak" için değil "gitmek" için yapar...
genelde de en beğendiği liman çıktığı yerden sonra demirlediği ilk liman olur
sebebi aşikar   ))))
  • IP logged

• *
#23: 26 Nisan 2020, 15:11:35
Varmak için değil gitmek için rota planlama lafını çok sevdim.. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
#24: 27 Nisan 2020, 00:10:05
Viaport çıkışlı eğer zaman sıkıntısı yoksa ilk gün adada kalırıdım. Heybeli, sedef Burgaz artık hangisi ise. Ben olsam gece adadan çıkar. sabah asmalı ya varır. öğlen marmara adası ana limanı o mevsimde hayatta kalabalık olmaz olursa haber ver çözülür. bir dolu tanıdık var. beğenirseniz o gece de adada kalın. hatta paşalimanı filan oyalanmak mümkün. isterseniz. ben bu tür uzun süreli seyirlerde baştan şunu yapın, bunu yapmayın önerilerini hiç tasvip etmiyorum-benimki dahil- )))
çıkışta biraz oyalanmak marmara çanakkale boğazlar ilginç oluyor
ilginç ruh hali
bozcaada da demirler demirlemez limanda ege suyuna girmek
asmalı da kahvaltı
marmara da midye
çanakkale de yalova lokantası
vakit varsa morto da gece demirleme
bozcaada da rengigül pansiyon'da kahvaltı  bizim tavsiyelerimiz....

Ege den sonrasını yine konuşuruz
bana göre tekne sahibi seyahatini "varmak" için değil "gitmek" için yapar...
genelde de en beğendiği liman çıktığı yerden sonra demirlediği ilk liman olur
sebebi aşikar   ))))

Abi çok sağol.. ben de çok sevdim sondaki lafını...
Zaman sıkıntısı yok o yüzden yabancılar gibi 2 knot da olsa yelkenle gitmek istiyorum. Bu sebeple aslında Adalar Asmalı arası uzun kalır mı diye düşünüyorum, ama eğer müsade edecek gibiyse Marmara adalarına direk geçmeyi ben de istiyorum.. Olmayacak gibiyse de Büyükçekmece koyunu denerim gibi duruyor...

Zaman durumu değişmez, fikirler de sabit kalırsa bu sefer daha farklı geçmek istiyorum Marmara’yı.

Bu arada Yalova lokantası benim de favorim ama o bol kabuklu çeşitlerini “yoldayız bağırsakları tehlikeye atmayalım” dürtüsüyle deneyemiyordum, bu sefer planlarım arasında o bol çeşit kabuklularını denemek de var...

Büyükçekmece koyu bizim orsa çalıştığımız parkurdu.Hafif havada da,sert havada  da rüzgar karadan eser çoğunlukla. çok keyifli olur lodos dışında.Tek dikkat edilecek şey sörfçüler ,anlamadan yolunuza çıkıyorlar.

Çam Limanı koşullarına sahip gibi duruyor :) Orada da jet-ski ve hızlı botlarla başımız beladaydı... :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2020, 00:13:11 Gönderen: Murat Ayduk »

• *
#25: 03 Mayıs 2020, 16:06:54
Marmara Ereğli’sinde kalan var mı hiç? Demirde kalınabilir gibi duruyor sadece? Sizce kalınabilir mi?

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#26: 03 Mayıs 2020, 19:48:37
Marmara Ereğli’sinde kalan var mı hiç? Demirde kalınabilir gibi duruyor sadece? Sizce kalınabilir mi?

Ben sürekli kalırım, hatta barınağa girer en dıştaki trol teknesine bordalarım. O teknenin hemen önündeki balık ekmekçiler çok güzel balık ekmek yaparlar. Bu yaz durduğumda kendilerini geliştirmiş olduklarını gördüm, hemen her balık vardı, fiyatları da uygun. Tekneyi güzelce kapatıp çarşıya gidebilir orada köfte yiyebilirsiniz. Ayrıca kordon boyunda güzel dondurmacılar var. Alarga da da kalabilirsiniz, iyi demir tutar. Barınağın girişi biraz zahmetli olduğu için genelde kimse girmeye cesaret etmez. Ama giriş ve yanaşma çok rahattır aslında.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#27: 04 Mayıs 2020, 00:11:16

Ben sürekli kalırım, hatta barınağa girer en dıştaki trol teknesine bordalarım. O teknenin hemen önündeki balık ekmekçiler çok güzel balık ekmek yaparlar. Bu yaz durduğumda kendilerini geliştirmiş olduklarını gördüm, hemen her balık vardı, fiyatları da uygun. Tekneyi güzelce kapatıp çarşıya gidebilir orada köfte yiyebilirsiniz. Ayrıca kordon boyunda güzel dondurmacılar var. Alarga da da kalabilirsiniz, iyi demir tutar. Barınağın girişi biraz zahmetli olduğu için genelde kimse girmeye cesaret etmez. Ama giriş ve yanaşma çok rahattır aslında.

Abi çok sağol,
Ben daha önce hiç girmedim; harita ve uydu görüntüsüne baktım. Barınak yok gibi sadece ufak bir tek kanat iskele var gibi gördüm.

https://www.tripinview.com/tr/
Bu sitede helikopterle kıyıların fotoları çekilmiş, çok güzel fikir veriyor; buradan bakınca hemen o barınağın önüne serilen şamandıra ve halat işi zorlaştırıyor gibi abi. onların önünde alarga mı acaba diyordum ama olmazmış zaten.. Helikopter çekiminde daha iyi gördüm.

Barınağın biraz daha kuzey-doğusunda bir dik dalgakıran gibi bir yer var, onun batısı gibi... Bir de balıkçılar sabahın üçü gibi gideceği oluyor... :)

Şu ana kadar üzerinde çalıştığım Marmara rotası şöyle şekillenmeye başladı gibi:

Viaport- Çam Limanı, Büyükçekmece Koyu- Marmara Ereğlisi- Saraylar, Şarköy, Çardak, Çanakkale, Bozcaada gibi
Hep üç-aşağı beş yukarı 4’er saatlik motorla veya daha uzun zamanda ama yelkenle; ve en önemlisi bu sefer acele etmeden; varılan yerde güzel vakit geçirerek inmek istiyorum. Rüzgar iyi yol verirse; bazı noktaları belki birleştirebilirim. Ama en fazla bir nokta gibi :)

Ama birlikte filotilla gibi inenler olursa, denk getirilirse; beraber gitmek için katılır filonun rota programına uyarım.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2020, 00:14:52 Gönderen: Murat Ayduk »

Yukarı git