Abi gerdi germesine ama... benim motorum için söylemiyorum, başkalarının işi için de söylüyorum,... Erman anlatsın başına geleni ve ne yaptığını.
Mustafa usta insanı verem ediyor ama öldürmüyor, sonra güldürüyor.. İşini ise hakikaten kusursuz yapıyor. elini değdiği yerden bir problem beklemezsiniz.. İşine olan ciddiyeti, bilgisi, yaklaşımı dörtdörtlük ama bekleyeceksiniz.. Ciddi bir organiasyon sorunu yaşıyor.. Şimdi düşünüyorum olsun. İş ahlakı, kişiliği harika ben şahsen verem olurum ama motorumu başkasına vermem... veremin çaresi var.
Diğerleri mi, hiç mi yok? Hiç yok... Ciddi bir kokuşmuşluk, ahlaki çöküntü hakim, adamın ne yaptığı işe, ne kendine ne de size saygısı var..Katil olmak işten değil... Adam sail drive, motor bakımı yaptım diyor; civatada boyası duruyor anahtar vurmamış namussuz. bir de güzel, hiçbir sorumluluk almıyor. Çok sevdiğimiz, çok güzel bir teknesi olan abimizi denizden soğuttu bunlar. Adamcağız teknesini satılığa çıkardı.. Yazarken bile sinirleniyorum..
Neyse, Mustafa usta hakikaten işinin ehli ve yaptı işi bilerek yapan birisi, uzmanlığı olmadığı bir alanı ise açıkça ifade eden, ben bunu bilmiyorum şuna git diye ifade edebilen bir insan.. En önemlisi ise sizi hiç yarı yolda bırakmaz, benim tirhandilin motorunu yaptı, evet 2 ayda yaptı, verem oldum ama motor muhtemelen bir tek fabrikadan çıktığında bu kadar kusursuza yakın çalışıyordu. Tabii motoru 2 ayda yapmadı, muhtemelen bir gece kafasına esti başladı 3 günde bitirdi ama kafasını toplayıp, işlerini sıralayıp, organize olup başlaması 2 ay sürdü.. Motorda bulduğu kötü uygulamaları, karteri patlatan ustanın metal döküm karteri nasıl polyesterle kaplayıp üzerini boyayıp yalapşap bana kakaladığını. Abi deyip önünde eğildiğimiz mercedeslerde, amerikalarda ustalık yapan elinde tork anahtarıyla gezip ahkam kesen ama bir türlü motorumdaki yağ sızıntısını kesemeyen ustanın ne zararlar verdiğini tek tek gösterdi.
Nihayet, motoru dükkanda teslim etti. biz tekneye oturttuk, layna aldık, bastık marşa, su atmıyor, uğraş didin ne yaptıysak olmadı. Kurban bayramı arefe gününden bir gün önce akşam aradım, dedim ki gelmen lazım, çözemiyoruz, adam arefe günü üşenmedi sabahtan geldi akşama kadar tüm vanaları, impelleri, klistinden, egsoz çıkışına kadar her şeyi baştan sona tekrar kontrol etti. diyeceksiniz ki hani iyi ustaydı? motorda hiçbir şey çıkmadı, sistemin geriye kalan tüm her şeyini de akşama kadar adam etti beni Dalyan'a yolculadı ve bunun için 5 kuruş dahi para almadı. Bu benim sorumluluğumdu dedi gitti. yolda kaç defa aradı bir aksilik var mı, her şey yolunda mı diye, kontrol etmem gereken noktaları teker teker anlattı.. Velhasıl, kızıyoruz ediyoruz, bizi verem ediyor ama bu adamdan iyisini bilmiyorum vallahi...