Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: SAKİN'den Sİ JE VİS'e... Başlangıç, değişim ve dönüşüm hikayesi

• *
  • Sİ JE VİS --- WEST İSTANBUL H17
    • Rıdvan BALIKÇI Linkedin profili
14 ocakta yazmışım yapılacak işleri...Şimdi 31 mart... iyi zaman geçmiş aradan. işlerimiz bitti ve dün tekneyi denizle buluşturduk, nihayet.

2 martta karaya aldık tekneyi. yavaş yavaş keyif ala ala yaptık işlerimizi.  !O__ 8)

Madde 1 elektrik işleri idi. Bir abimize yalvardık neredeyse. Elektrik işlerini yapması için. Forum aracılığı ile ulaşmıştık. Geldi bir keşif yaptı, sonra defalarca aradım cevap dahi vermedi. Bilemedik niye olduğunu. Ne fiyat verdi ne yapmam dedi. Anlayamadık. Dışarıdan bir elektrikçi bulduk bizde. Oysa çok istemiştim buradan bildiğimiz bir abimiz yapsın diye. Neyse, sağlık falandır deyip unuttuk. Motor dairesi elektrik tesisatı toparlandı. Aydınlatmalar elden geçti. Akü bağlantıları kablolar vb hep yenilendi. Klima motoru yenilendi maceratörler yenilendi. 3 akü yenilendi (yenilenmese idare ederdi ama risk almak istemedik). Kozmetik elektrik işleri yapıldı, seyir fenerleri yenilendi (çalışıyordu ama yeniledik) projektör korna falan filan da yenilendi. Tüm düğmeler yenilendi. Falan filan. Marş motorları sökülüp temizlendi. Malesef körüklerden su girmiş, damperler paslanmış ve oradaki su muhtemelen marş motorlarına da  geçmiş bi şekilde facia durumda idi marş motorları. Tertemiz oldu hepsi. telsiz yenilendi (raymarine ray 73), Otopilot takıldı, raymarine. Charplotter yenilendi Raymarine Axiom 9. Bütün göstergeler müşirler vb elden geçirildi. unuttuğum birşey kaldı mı acaba elektrik elektronik işleri ile ilgili. ?0-?  kalmışsa eklerim sonra.... zaten fotolar ve videolar eklemeye çalışacağım sonrasında.

• IP logged
Sİ JE VİS

B

Burak Doneray

Harika anlatmışsınız yeni okudum güle güle kullanın .Çok güzelmiş. Ufak bir not  Marş motorları su girdiğinden değilde çalışmamaktan ve motor dairesini düzenli havalandırmamaktan dolayı Dişlisi paslanır normaldir .

Sizi çok mutlu etmiş yüzünüzden belli keyifle okudum paylaştığınız için teşekkürler.

Selamlar.
  • IP logged

• *
Elinize sağlık; keyifle sağlıkla kullanmanızı dilerim (tez zamanda)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Keyifli seyirleriniz olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Madde 2 tente imiş. Yeniden yaptıracağım tenteyi demişim. cıkkk...

Sadece Tenteyi değil tüm minderleri salon koltuklarını vb yeniledim.  ;D ;D ;D Bu güzel kızın yeni cicilerle de donatılması gerekiyordu. tabiki resimleri ekleyeceğim. hele bitsin şu işler... sıkıntılı olduğumuz bugünlerde biraz içimizi ısıtacak resimler konuşulacak konular koyacağım.

Hasılı madde iki de halledildi. hala ufak tefek kozmetik eksiklikler var, eh onlarda nazarlık olarak kalsın yavaş yavaş hallederiz....

şimdi esas ağır konulara geliyoruz ... motor... pufff
  • IP logged
Sİ JE VİS

• *
Keyifli seyirleriniz olsun.

çok teşekkürler Ahmet reis... tavsiyelerinize uydum. bir konu hariç... Kozmetiğe girme demiştiniz. dayanamadım:)... tente işlerini de dışarı verdim ama yine de marina işi oldu :)))

Tom'u önerdiniz bana west marina da... Tom dan şimdiye kadar çok memnun kaldım.... meram anlayan ve sahiplenerek işi yapan biri....tavsiyenize teşekkür özellikle... ama malesef elektrikçi tavsiyenizde üzüldük. yukarıda bahsettiğim elektrikçi :( abimiz telefonalrımıza bile çıkmadı. iş küçük geldi desem  ?0-? ciddi para ödedim elektrikçiye de... neyse sağlık olsun...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2020, 13:15:20 Gönderen: Rıdvan Balıkçı »
Sİ JE VİS

• *
TOM demişken, gerçi insanoğlu, tavsiye vb çok netameli şeyler ama yine de söyliyeyim ne ihtiyacım olsa anında hazırdı ve tek kelime etmeden hepsini uygun olacak şekilde yaptı. Yalıtım işlerinin tamamını halletti. Giderler yenilendi, sintine temizlendi boyandı. zehirlisi, zımparası pastası cilası... her seyi titizlikle takip etti, yapamayacaklarını da havale edip takip etti. Beni kazandı en azından... bunu bilir bunu söylerim.
  • IP logged
Sİ JE VİS

• *
Bu arada şunu da yazayım.

Tekneyi satın aldığım şahıs bana telsiz ruhsatının aslını vermeyi unutmuş. Arayıp onda olup olmadığını sordum. Yok dedi doğal olarak. sonra bakıp geri döndü ondaymış gönderiyorum kargo ile dedi. ödemeli göndermiş. :):) 21 TL. kendi hatasını telafi yöntemi.

Açıkçası bu tavrından sonra avukat ile konustum. ayıplı mal vb hareketle dava açmayı düşünüyorum. amacım para koparmak değil. kargo parasından korkan birisine avukat masrafı vb yaptırmak. noter parası verse yeter cebinden..... :):):):):):)
  • IP logged
Sİ JE VİS

• *
  • Bilen bilir
Son yazınızdaki ayıplı mal sözünüzü anlayamadım. ???
Teknenizi çok beğenerek aldığınızı sanıyordum.
  • IP logged
DeDe

• *
Son yazınızdaki ayıplı mal sözünüzü anlayamadım. ???
Teknenizi çok beğenerek aldığınızı sanıyordum.
Dedemizden kaçmayacağını biliyordum. :)

teknemi çok beğenerek aldım. Ufak tefek bakım / kozmetik vb ihtiyacı olduğunu da görerek. Ancak sonrasındaki tavrı beni gıcık etti,kendi hatası ile vermediği ruhsatı ödemeli gönderdi. mesaj attım ayıp olmadı mı diye cevap bile vermedi.21 TL.  Bende avukatla görüştüm, Verebiliriz mahkemeye sonradan çıkan ayıp vb var motor söküldü su alan yerleri var vb ileride anlatacağım. notere gidip vekalet masrafı dahi verse 21 tl yi vermekten imtina edenin canının nasıl yanacağını biliyorum. Mevzu biraz bu.

Decemiz, Tekneden acayip keyif alıyorum. iyi masraf yaptım. keyifle binmek için sabırsızlanıyorum.  Çok severek aldım, severek bakıyorum yapıyorum. Bilmem açıklamam yeterli geldi mi...
  • IP logged
Sİ JE VİS

• *
  • Bilen bilir
Hocam ben seni anladım zaten ama sen beni pek anlayamadın gibi. :-\
Akıl vermek bana düşmez ama bu kadar kinlenmek denizci adama uygun düşmez.
Salla gitsin yatla gelsin de geç. Hayat böyle dandik şeyleri düşünerek vakit harcamak için çok kısa.
Teknenin tadını çıkarmaya bak. :)
  • IP logged
DeDe

• *
Salla gitsin yatla gelsin de geç. Hayat böyle dandik şeyleri düşünerek vakit harcamak için çok kısa.

Sevgili dedemiz,kindar biri değilim sanırım. bu konu beni üzdü biraz belki onun etkisi ile.
Çok umursadığım bir konu değil aslında. hatta avukat ile konuşalı on günden fazla oldu ve adım atmadım henüz.  Üzerine sizin de tavsiyeniz ile adım atmıyorum. zaten böyle insanlara hayat zindandır. cebinden çıkacak bir lira için kırk kez düşünüyor ise zaten bulmuş bulacağını...

Unuttum gitti konuyu..

Teşekkürler...
  • IP logged
Sİ JE VİS

• *
  • Viya böyle!

Tecrübe konuşuyor :)
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Bilen bilir

Estağfurullah Deniz'ciğim.  ;)
Hani derler ya ''tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir'' bendeniz de bunu çok iyi test edenlerdenim sadece.Ama zaman zaman aklıma gelip düşündüğümde her şeye rağmen gülümsemek ve salla demek daha iyi geliyor.   !O__
  • IP logged
DeDe

• *
  • Viya böyle!

Estağfurullah Deniz'ciğim.  ;)
Hani derler ya ''tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir'' bendeniz de bunu çok iyi test edenlerdenim sadece.Ama zaman zaman aklıma gelip düşündüğümde her şeye rağmen gülümsemek ve salla demek daha iyi geliyor.   !O__

Ben sonuna kadar size katılıyorum. Özellikle şu son günlerde "olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi..." sözünün doğruluğunu bir kez daha görmüş olduk.

Sıhhatinize  !O__
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

Yukarı git