Kuşadasından hareket, sonrasında sancak motorun yüklenmesi iskele motorun geriden gelmesi dümen zorluğu vb derken çeşme marinaya bağlandı Si Je Vis. Oh şükürler olsun. Yapıalcak işler vb nedeniyle değil. Yorgunluk mesafe vb nedenlerle bağlandık çeşmeye. Yaşasın...
Sonrasında plan, Çeşme AYvalık, Ayvalık Çanakkale, Çanakkale Şarköy, Şarköy West Marin.... Tamam sorun yok sağ salim gelsin de...
21 aralık cumartesi çeşmeden yükselmeye başlandı, yarım saat sonra dalga hava vb geri dönüş. Seyir emniyetli değil ve geriye çeşme marinaya dönüş... Hava nedeni ile salıya kadar kıpırdama imkanı yok, yardımcı kaptan dönmek zorunda. Salı bir deneme yapılabilir ama olmazsa 28 ine kadar hava berbat. En iyisi tekne yatsın çeşmede artık ne zaman hava uygun olursa seçenekler değerlendirilir.
İyi ama ben kızımı bekliyorum
Yapacak bişi yok. Dönüş kararı verildi. Ama benim içim içimi yiyor. O tekne buraya gelecek. Atam fatih gemileri karadan yürüttü diyorlardı, hay allah neden aklıma gelmedi ki benim karadan transfer. HA denizde sallan yuvarlan yapmış ha karada. Hem aradan yaklaşık 566 yıl geçmiş teknoloji ilerlemiş. Başladım araştırmaya. Bu arada tekneyi bıraktık işte konuşurken arada elektriği vb bağlayacak mıyız gerek var mı derken kaptan akıllı redresör yok teknede sorun olur dedi ve sahile bağlamadık elektiriği. sahi nedir ki bu akıllı redresör
yok mu gerçekten. Şart mıydı ki? yahu ben bir garip siyasal bilgiler mezunu adamım. Ne anlarım akıllı redresör falan. Eyvah eyvah.... Çıktık bir yola ama hayrolsun bakalım. Galiba sonuçta bende sevdiğim iki yönlü atlantik geçmiş isyankar bir abim gibi marinalara, tekne ustalarına falan kılıç kalkan gireceğim.
Şimdi daha iyi anlamaya başlıyorum sanki onu
Hakikaten ne güzel firmalar varmış tekne taşımacılığı yapan. Mazot masrafı ile denk gelirdi belki ucuza ve hızlı da olabilirdi. üstelik masrafları istanbul'da yapsaydım oyrolar ve kıyaslanamayan ustalık masrafları da ödemezdim. Yakınmalı mıyım bunlar için tabi ki hayır. Seyirde test edildi teknem ve acil hızla yapılması gereken şeyler yapıldı.
Neyse bir firma buldum, marinada yöneticiler de referans veriyor işte budur, haydi ilerleyelim. bir gün iki gün üç gün abi araç yok araç yok araç yok... Senin için araç gönderirsem şu kadar bin ekstra.. puff.... ya ro ro yükseklik kurtarmazsa öyle olmazsa böyle olmazsa derken bir araç buldum referanslar fena görünmüyor arada bir dostumun dostu var. Anlaştık West marine gelecek tekne, a aaa o da ne. lodos nedeniyle deniz yükselmiş, romork yüksekliği ro ro ya binmeye uygun değil falan filan. HOLLOOOOOOMMM yaw sağdan soldan geliyorlar....
Gelecek o tekne arkadaş inat ettim. Binmesin ro ro ya Karadan gelsin west ne ise ederi artık katlanacağız. Tekne 28 aralık cumartesi westte olacak. Dur ben bi operasyon müdürü arkadaşı arayıp bilgi vereyim. O da ne... Marinadaki vinç bakıma girmiş en az 10 gün indirme bindirme yok. Buyrun bakalım. bi apdestsiz var ama
yahu bu tekne ne olarak kullanıldı hiç birşeymi düzgün gitmez. Napalım napalım derken Tuzlaya indirsek fiyat ucuzlar sende denizden gidersin dedi nakliyeci iyi insan. YAhu dedim, Tuzla yerine yalova olsa
denizden hemen hemen aynı mesafe, nakliye daha da ucuzlar. al takke ver külah anlaştık. Yalova'ya gelecek. cuma sabah yükleyeceğiz. Cumartesi denize ve ver elini west marin.