Değerli reisler,
Şimdi aslında sorun olan ama olmayan ama sorun olarak dikkate alarak çözmek istediğim bir konuda yardımlarınıza başvurmak istiyorum.
Si Je Vis in motorları kad 43 / 230 HP. Kitaba göre max devir 4100 ve deniyor ki 200-300 devir altı max devir olarak alınmalı.
Şimdi okumuşsunuzdur tekne yola çıktığı andan itibaren (datça'dan istanbul'a) muhtelif tamiratlar geçirdi. turbolar birileri tarafından (usta olduğu düşünülen) söküldü takıldı, yakıt pompalarına bakıldı vb vb. Sancak motor önde gidiyordu devir olarak ve iskele arkadan toparlayarak geliyordu. motorlar tamamen elden geçirilmek üzere karaya alınmadan önce bu ufak tefek tamiratlar sonrasında bir süreliğine (deneme amaçlı max gaz ile) sancak 4100 devire ve iskele de 3700 lere vb çıktı. neyse biz tüm tamirat yenileme bakım faaliyetlerimizi bitirdik denizdeyiz ancaaaaaakk...
Her iki motorda maksimum 3200 -3300 devire çıkıyor ve max hız 21-22 knot (hava rüzgar vb dikkate alındığında çoklukla 20 knot) oluyor. ve motorlar (ağırlıklı sancak motor ama şimdi tereddüt ettim iskelede de oldu mu acaba diye? 9kly3 bakacağım tekrar ona da) genelde geriden gelerek devri toparlıyor. arkadan geliyor yani. ve sancak motor mesela gaz verdik 2000 devire çıktı sonra 100 200 devir kaçırıyor geriye. bir süre sonra motorların eş devirde olması için bu sefer gaz kolları ile oynamak sancağı az daha ilerde tutmak gerekiyor vb.
Şimdi piyasalar açıldığı için herkesin işi çok bakımlar son sürat devam ediyor bizim motorcuya bu iş detay göründüğü için "aaabi normal yani bunlar senin max devrin bu.olmadı pompaları sökecez aabi" vb diye. "aaabi acaba senin pervaneler mi büyük" diye de durduk yere bi laf attı. Ama bu tekne 3700-3800 devirlere çıkıyordu öyle böyle. Ne yapacağımı bilmez halde düşünüyorum öyle.
Evet bu devirler max devirler yakıtı içecek aman zaten ne ihtiyacım var bu devirlere 8-10 knot keyif seyri yapacağım evet doğrudur ama bir hastalık var ise onu da bulup çözmek biraz titizlik biraz hassasiyet diyelim işte aklımda kalsın istemiyorum.
sizlerin öneri ve desteklerine ihtiyaç duyuyorum