Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y DORKO Araftaki mutluluk

• *
Ynt: S/Y DORKO Araftaki mutluluk
#60: 27 Nisan 2017, 00:07:54
Sağlık ve keyifle kullanmanızı dilerim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#61: 27 Nisan 2017, 09:48:11
Sağlık ve keyifle kullanmanızı dilerim.
Teşekkür ederim Mustafa reis.
  • IP logged

• *
#62: 05 Mayıs 2017, 23:21:05
Başladık tamir ve boya işlerine :) Burak reis İstanbul'a geldiğinde teknemi görmek istemişti. Beraber çekek sahasına vardığımızda Öcal reis Dorko 15 in başında elinde bir aletle bekliyordu. Sağolsun gelip yardımcı olmak ve fikir vermek istemiş. Nem ölçümü yaptık problem çıkmadı. Osmosda görünürde yoktu. Ancak iki değerli denizcinin tavsiyesine uyuldu ve tekne jelkota kadar zımparalandı.

Pala masif ahşap. Üzerinde yaralar vardı. Söküldü kurutuldu. Üzeri cam elyaf ve epoksi ile kaplanıp zehirli astarı üzerine zehirli boyası vuruldu.

Salmanın üzeri zımparalandı ve epoksi astar boya ile  boyandı

Tutyayı söktüm. Tutya tekneye civata ile bağlanmıştı ancak içeriden baktığımda herhangi bir kablo bağlı değildi. Hala bu konu üzerinde çalışıyorum.

• IP logged

• *
#63: 05 Mayıs 2017, 23:27:05
Fileto boyası tamamlandı.

Vanalar sorunluydu. Vana kürelerinin üzeri kekamoz olmuştu ve tam kapanmıyordu. Hazır zehirli atılırken vanalar değişsin dedik :)

Motorun takozunu Rıza usta sağolsun değiştirdi.

Tekne işlemleri bitti buraya geldi herşey tamam oldu mu ? Araftan çıktık cennete mi düştük ? Yok anam! furlingin kırılan bağlantı parçasını söküp yarın sanayide yaptıracağım :) devamı yarın ....
  • IP logged

• *
    • instagram
#64: 05 Mayıs 2017, 23:30:19
Oğuzhan Reis'im görüşmeyeli çok yol almışsınız, çok sevindim... En son görüştüğümüzde Dorko'yo Bodrum'dan İstanbul'a beraber götürecektik. Bu kadar işin gücün arasında umut fakirin ekmeği işte... Umarım en kısa zamanda görüşür birlikte bir seyir yaparız... : )
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#65: 05 Mayıs 2017, 23:32:40
Oğuzhan Reis'im görüşmeyeli çok yol almışsınız, çok sevindim... En son görüştüğümüzde Dorko'yo Bodrum'dan İstanbul'a beraber götürecektik. Bu kadar işin gücün arasında umut fakirin ekmeği işte... Umarım en kısa zamanda görüşür birlikte bir seyir yaparız... : )

Bendeki bahtla tekneyi karadan zor getirdim :) Denizden getirmeye kalkmış olsak şu sıralar Jameika kıyılarında balık tutuyorduk :)
En kısa zamanda görüşmek isterim ben de. Yolun düştüğünde haber vermen yeterli
  • IP logged

• *
#66: 06 Mayıs 2017, 00:53:54
Bu tekne olur. :)
Tutya iki farklı atom yapısına sahip metal birbirine tuzlu su ortamında temas ediyorsa birbirlerini yememesi (elektron alışverişine girmemesi için) o zaman gerekli (pirinç pervane ve krom şaft gibi). Örneğin tek başına duran bir döküm salma da veya kriston valfında gereksizdir .
Kolay gelsin Oğuzhan reis.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2017, 01:00:16 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#67: 07 Mayıs 2017, 22:12:56
Bu tekne olur. :)
Tutya iki farklı atom yapısına sahip metal birbirine tuzlu su ortamında temas ediyorsa birbirlerini yememesi (elektron alışverişine girmemesi için) o zaman gerekli (pirinç pervane ve krom şaft gibi). Örneğin tek başına duran bir döküm salma da veya kriston valfında gereksizdir .
Kolay gelsin Oğuzhan reis.
Bilgiler için teşekkürler Öcal reisim. Ancak döküm salma paslanmaz saplamalarla bağlı olduğundan ona da bir tutya monte edeceğim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#68: 07 Mayıs 2017, 22:28:08
tutya demirlerini deldinmi?  :) varsa yardım edilecek bişey geleyim marinada tekneyi temizliyorum halen :)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#69: 07 Mayıs 2017, 22:40:50

1. Resimde sigorta panelimin arkası gözükmeye çalışıyor :) 2. Resimde swc yazısının altındaki sarı-yeşil kablo ile Mavi kablo Demir fenerine giden 3 kablodan 2 si. Birisi - diğeri +.  Kahverengi kablo ise nedense radyoya bağlanıyor 2. Resimde görüldüğü gibi. Bu kabloyu anten niyetine mi kullanıyor? Yoksa yıldırım düştüğünde radyo üzerinden tutyaya iletmek için mi var bilemedim. Can hocamı aradım fikrine başvurmak ümidiyle ancak müsait değildi sanırım. Belki varsa hatırımız buraya 2 kelam ederse bilgileniriz hep beraber diye sorumu foruma bırakıyorum :)

• IP logged

• *
#70: 07 Mayıs 2017, 22:46:26
tutya demirlerini deldinmi?  :) varsa yardım edilecek bişey geleyim marinada tekneyi temizliyorum halen :)
Olur valla gel ama Ersin reis bırakmaz seni :) direği zımparalıyordu bugün. O da uzattı kara parkını :) ayakkabılar su geçirmez ama ayakkabılar kuru yerde kendisi yüz üstü suya yatıp ahşap tamiri yaptı salmanın arkasında :)

• IP logged

• *
#71: 07 Mayıs 2017, 22:51:54
Ersin reis tek başına yılmadan mücadele ediyor..  :)xx  Resimdeki kablo tesisatına yakından bakmam lazım olmadı yarın uğrarım bakarım radyoya giden kablo radyoda nereye bağlı?
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#72: 07 Mayıs 2017, 22:55:01
Ersin reis tek başına yılmadan mücadele ediyor..  :)xx  Resimdeki kablo tesisatına yakından bakmam lazım olmadı yarın uğrarım bakarım radyoya giden kablo radyoda nereye bağlı?
Söküp bakmadım valla. En solunda biryere giriyor. Anten olabilir diye düşündüm. Herşey sökük bir de onu sökersem toplarken arapsaçı olacağım diye vazgeçtim

• IP logged

• *
#73: 07 Mayıs 2017, 23:01:29
Aslında hepsini söküp elden geçirip güzelce ayıklayıp varsa yalıtım yapılacak makaronlayacak kablo makaronlayıp toplamak ama zaman ayırmak gerekiyor. Teknenin elektrik tesisatı önemlidir ufak bir hata Allah korusun yangına sebep olur.
  • IP logged

• *
#74: 07 Mayıs 2017, 23:03:18
Aslında hepsini söküp elden geçirip güzelce ayıklayıp varsa yalıtım yapılacak makaronlayacak kablo makaronlayıp toplamak ama zaman ayırmak gerekiyor. Teknenin elektrik tesisatı önemlidir ufak bir hata Allah korusun yangına sebep olur.
Elden geçireceğim elbet ancak onu denize inince yaparım dedim. Yoksa mümkün değil bu cumartesi de indiremem denize.

• IP logged

Yukarı git