Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y DORKO Araftaki mutluluk

• *
S/Y DORKO Araftaki mutluluk
OP: 30 Ocak 2017, 21:15:24
3 Yıldız dalıcı olduktan sonra hep denizle ilgili daha neler yapabileceğimi, denizde daha fazla nasıl vakit geçireceğimi düşünürken kendimi yelken eğitimi alırken bulmuştum. Sonrasında aldığım temel eğitimin yetersiz olduğunu düşünerek birçok tekne arayışım olumsuz sonuçlandı. Tekneler belki uygundu uygun olmasına ama ben ona yetebilecek miydim bu kısmı soru işaretiydi. Tutkumdan hiç vazgeçmedim. Derken eşimle tanışıp evlendik. 2014 senesinin Mart ayıydı. Balayımızı Haziran'a ertelemiştik. Bu da bana eşimle beraber temel eğitim almak için fırsat verdi. Eğitimin son dersinde o denizde eşim gorbon 6 açık teknenin ortasına çömelip midesini tuttuğu an benim de yüzümün rengi ister istemez kaçmıştı ve maalesef o dersi tamamlayamamıştık. Ben tekrar son derse gittiğimde eşim gelmediğinden sertifikasını alamamıştı.

Yatçılık eğitimi almaya karar verdim. Eğitim kurumuna da eşimi son ders konusunda mazur görüp sertifikasını vermeye ikna edince bunu da tamamlamış oldum. Ama o iptal olan son ders yüzünden bir küçük yelkenli planı bir kaç sene ileri atacaktı... nitekim öyle de oldu.

Oğlumuz oldu 2015 in Ağustos ayında. Artık teknelerle daha çok ilgileniyor birçok dizayn parametresini anlamaya çalışıp kendimi geliştirmeye vakit ayırıyordum. Nasıl bir tekne istediğim sorusuna daha net cevaplar aldım. Oğlum, eşim ve ben haftasonları çoğu günübirlik adalara seyir yapıp vakit geçirecektik. Aile büyüklerini de düşünerek kapalı bir tuvalet, oğlanın mamasını düşünerek basit bir ocak ve yatacak yeri olması ve hepsinden önemlisi güvenle seyir yapabileceğim bir tekneydi ihtiyaç duyduğum. Catalina 27 yi bu sebepten sıcak buldum. Ayrıca sahibi de 3 yaşındaki kızıyla 2 senedir seyir yaptığını söyleyince aradığımı buldum dedim.

Tabi burada bir kaç cümleyle geçip vardığım noktaya kadar Cenk Gürsel reisi 2 sene telefonda esir etmişliğim, geçen sene Can hocamın başını ağrıtıp bana verdiği nasihatle (Scorcher da serpintide eşin korkar denizden) bir arayışı da sonlandırmıştım (tekne satıldıydı aslında). Yakın zamanda Ersin reis telefonunda adımı görünce içinden neler geçirdi bilemem :) Herşeyden önemlisi yine Cenk Gürsel reis tekneme yer ayarlayınca bu akşam fiyatta da anlaşınca el sıkışarak nihayete erdirdik bu uzun serinin ilk bölümünü :)

Bu sebeple iyi dileklerini ileten tüm korsanlara çok teşekkür ediyorum. Erman reis' in inadı enerji kattı sana da teşekkür ediyorum. Tekrar Başta Cenk reis, Can hoca, Ersin reise, sonteknebütçesibükücü eşim gösterdiği anlayış için tekrar tekrar teşekkürler.

• IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2017, 13:12:03 Gönderen: Hasan Toparlak »

T
  • *
Ynt: S/Y DORKO Araftaki mutluluk
#1: 30 Ocak 2017, 21:24:46
Çok sevindim adına Oğuzhan reis.

Hayırlı, uğurlu, pruvan neta, herşey kolayına olsun.
  • IP logged

• *
#2: 30 Ocak 2017, 21:25:11
Hayırlı olsun.Sağlık ve keyifle kullanın.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#3: 30 Ocak 2017, 21:33:08

Telefonun arka kamerası su koyuverdiğinden ön kamera ile çekebildiğimi paylaşıyorum. İyi dilekler için teşekkürler tekrardan :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#4: 30 Ocak 2017, 21:48:05
hayırlı olsun Oğuzhan
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#5: 30 Ocak 2017, 22:39:40
Hayırlı olsun, mutlulukla kullanın...
  • IP logged

• *
#6: 30 Ocak 2017, 22:46:17
İyi günlerde kullanın...
  • IP logged

B

Burak Doneray

#7: 30 Ocak 2017, 22:48:56
Hayırlı,uğurlu olsun.Ailenize mutluluk getirsin.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 30 Ocak 2017, 23:51:43
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#9: 31 Ocak 2017, 00:20:56
Hayırlı olsun
  • IP logged

• *
#10: 31 Ocak 2017, 01:11:49
Ailenize hayırlı olsun  Oğuzhan reis. Selametle.
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#11: 31 Ocak 2017, 06:50:51
Hayirli olsun
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 31 Ocak 2017, 08:25:31
Oğuzhan reis,

Hayırlı olsun ,karinasından bir karış su eksik olmasın.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 31 Ocak 2017, 09:08:55
Öncelikle hayırlı olsun. Sonra beni bugün öğleden sonra ara şekercim. Bir şey diyeceğim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#14: 31 Ocak 2017, 09:13:36
Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Bülent reis telefonla birilerini aramak en iyi yaptığım iş  :) öğleden sonra arayacağım
  • IP logged

Yukarı git