Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: T/T heyamola patalyası duyuruları

  • *
  • İleti: 1467
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#180: 12 Şubat 2019, 04:47:27
Al sana araştırmalarında faydalı olacak bir site;
http://www.floodmap.net/?ll=37.594936,27.491973&z=10&e=20

Küresel ısınma nedeni ile deniz seviyesi yükseldiğinde nereler su altında kaldığını gösteren interaktif bir uygulama.. istediğin metreyi giriyorsun sana suların yükselmiş olduğu haliyle haritayı gösteriyor..
Yukarıdaki linkte 20m su yüksekliğinde Söke ovası görülüyor.

Antik zamanda sular yüksek deniz nereye kadar giriyordu görmene fayda sağlar sanırım.. :)
  • IP logged
><(((º>

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#181: 12 Şubat 2019, 19:02:26
Şimdi efendim malum bir süredir Alanya'ya gidip geliyorum. Bugün bir boşluk bulup Alanya müzesine gittim. Küçük derli toplu bir müze. Denizcilik ile ilgili ayrı bir bölüm açmışlar ki bunu çok beğendim. Burada bahsetmiş olduğum çapalardan canlı canlı göreceğimi hiç düşünmemiştim aslında.

Fotoğraflar ve yorumları blog'a koyacağım. Hafta sonu da Syedra antik kentine çıkmıştım. Dönüşünde de antik liman kalıntılarını ve Selenus 'da fener olduğundan şüphelendiğim deniz kenarında bir kuleyi ziyaret ettim. Ayrıca yazacağım.

Ancak gün geçtikçe Alanya 'ya daha bir ısınıyorum. Burada bir yazlığımız var. Yani çok yabancı değilim aslında ama kışın hiç gelmemiştim. Uzun süre kalınca burasının kışın da yaşamak için çok uygun olduğunu gördüm.

Bir Egeli olarak kıskandım aslında. Uygarlığın neden burada geliştiği , neden ilk parlementonun bu topraklarda kurulduğunun nedeni da aslında burada gizli. Özellikle Side'den sonra sahil yolu boyunca nerede isterseniz arabanızı sağa çeker ve uçsuz bucaksız kumsallarda denize girersiniz.  Böyle bereketli topraklar görmedim. Bir karış kahverengi görmek mümkün değil kışın dahi.

Üstelik tam bir turizm kenti olmuş çıkmış Alanya. Yazın biraz eski kalitesini kaybetmiş mekanlar olsa da çevrede çok keyifli yerler var. Genelde Alanya da evler yazlık gibi düşünülse de kışın da yaşanabilmek için her türlü imkan var. Hele Bodrum ile kıyaslanırsa çok çok fazlası var ve eksiği yok.

Bir kere BAşkent Üniversitesinin hastahanesi var. Çocuklar için TED var. Ayrıca yabancı okullar da var. Önemli üniversiteler de var bölgede. Bugün bir neden ile Alanya devlet hastahanesini aradım. Telesekreter, Türkçe, ingilizce, Almanca, Rusça ve Farsça konuşuyor. Alanya da resmen çok uluslu bir yapı oluşmuş.

BU yıl seçimlerde Rus asıllı bir Türk vatandaşı üstelik kadın 'da belediye seçimlerine giriyor. Özellikle Rusya da ve Avrupa televizyonlarında ciddi haber olmuşuz.

1952 De Manavgat üzerine köprü yapılmış da öyle buraya ulaşım sağlanmış. Alanya Kıbrıs ile yakın olmuş hep. O yüzden Alanya'nın yerlisinin şivesi Kıbrıs şivesini andırıyor biraz.

Alanya üstelik diğer kışın da yaşanan kıyı kentlerine göre daha ucuz. Üstelik çok ciddi bir turizm endüstrisi olduğundan son derece kaliteli hizmetler bulmak mümkün.

Gelelim yaz aylarındaki sıcağa.. Ne gam. Buralarda yayla kültürü var. Hemde antik çağlardan beri. Bence örneğin Syedra 'da yaz ayları muhtemel daha kalabalık oluyordu. Kışın ise liman tarafı.

Ben en çok Dim çayını seviyorum. Çay dediysek koca nehir. Toros'un buz gibi tertemiz suyu akıyor. Adamlar sal yapmışlar üzerine da şadırvan. Tatlı tatlı esiyor da . Elin buz gibi soğuk suda öyle güzel kestiriyor ki insan .

Peki ben mi ne yapıyorum? Büyük bir inşaat ve turizm firmasının emlak yönetim sistemini kuruyorum. Bu konuda da bir şeyler yazayım. Şimdi malum İstanbul 'da emlak işleri kesat. Tek nedeni faizlerin yüksek olması değil. Kira gelirlerinin satış fiyatına göre çok ucuz olması. Yani kredi maliyetini de koyarsanız kira ile dairenin amortismanı neredeyse 60 yılı filan buluyor.

İşte bu handikap Alanya'da daire satın almayı cazip kılıyor. Bir kere fiyatlar makul ve evler çok büyük eğer İstanbul ile karşılaştırılırsa. Ama esas olay kiralama gelirlerinde . eli yüzü düzgün bir villanın  sezonda kiralık getirisi 8 ila 12 bin Euro arasında değişiyor yıllık. 1+1 villa dairelerin gelirleri 5 ile 6 Bin Euro bandında. Ancak satış bedelleri de  40 -45 bin Euro gibi. Yaklaşık 250 Bin TL yani. Kusura bakılmasın ama  İstanbul diye Gebze de 1+1 leri 350 bin TL den satıyorlar. Kira getirisi de eğer kiracı bulursanız 750 TL.

Benim profesyonel görüşüm turizm bölgelerindeki gayrimenkul trendinin önümüzdeki 5 yılda ciddi  prim yapacağı yönünde. Boşuna gezmiyoruz yani buralarda. Hem bu sakalları değirmende ağartmadık yani:)

Bir de burası resmen bir muz cenneti. Herkesin muz bahçesi var. Muz yetiştirmek ile domates yetiştirmek arasında hiç fark yok. Şöyle denize yakın bir muzluk. Arkasında bir taş ev. Zaten her yer taş. Taşa da para vermez insan. İleride deniz kenarında bir iskele. Benim son emeklilik hayalim.
  • IP logged

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 4254
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#182: 12 Şubat 2019, 23:13:27
Araban yanındaysa Anamura doğru git. 90 km filan. Eşsiz manzarayla karsilasaksin. Anamirium u gez. Yanındaki TOKI konutlarına öfkelen.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#183: 12 Şubat 2019, 23:23:32
Belki sonra. Haftaya artık tekneme gideceğim. Yelken yapacağım. Küçük çatı koyuna gideceğim. Sıkıldım çalışmaktan. alışık değilim ben böyle çalışmaya.  !O__
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#184: 14 Şubat 2019, 11:26:21
Şİmdi şu antik besteye geri dönelim.


Ὅσον ζῇς φαίνου  -            Yaşadığın sürece parla,   

μηδὲν ὅλως σὺ λυποῦ -      Tasayı at bir kenara,   

πρὸς ὀλίγον ἐστὶ τὸ ζῆν -    Yaşam ancak kısa süreliğine var   

τὸ τέλος ὁ χρόνος ἀπαιτεῖ.- Ve bu sürenin de bir sonu var.

Seikilos şarkısını bir sütuna kazımasaymış haberimiz bile olmayacakmış. Böyle kazınan ancak daha bestesi çıkarılamayan başka sütunlar da var. Ancak çok yetersiz. İşin içine girdikçe o döneme ait yaşanmışlıklara da antik çağın insanlarına da dokunabiliyoruz.

Tarih bir çoğumuzun fazla ilgilenmediği bir alan. Ancak geçmişte yaşananları bilmeden yaşadığımız hayatı ne kadar anlamlandırabiliriz ki? Sonuçta akan bir nehirde yuvarlanan taneciklerden çok da farklı değiliz sanki.


  • IP logged

S

Servet

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#185: 15 Şubat 2019, 01:38:19
Samos'un antik çağı çok acaip. Bu konuyla ilgili minik bir yazı dizisine başlayacağım forumda.

Savaştan kurtulabilen zavallı Sakızlı savaşçılar Efesliler tarafindan bir yanlis anlama sonucu katledilmisler. Bitmez bu Sakız'ın çilesi :)

Aydının Türk köylüleri,
Sakızlı Rum gemiciler,
Yahudi esnafları,
On bin mülhid yoldaşı Börklüce Mustafa’nın
düşman ormanına on bin balta gibi daldı.
...............................
On binler verdi sekiz binini…
Yenildiler.
Yenenler, yenilenlerin
dikişsiz, ak gömleğinde sildiler
kılıçlarının kanını.

Bitmemiş.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#186: 15 Şubat 2019, 18:48:07
Efendim diğer bir forumda benim burada yazdığım antik çağlara ait yazılar yüzünden ortalık karışmış. Ben malum bu forum  işlerinden elimi eteğimi çektim. Kendimce yazıyorum işte bir şeyler. Açıkçası bir foruma üye olmadığım halde yine de ortalığı karıştırabilmek ayrı bir yetenek olmalı tabi.  ;D

Bir açıklama yapma gereği doğduğundan, burasını da meşgul etmek istemediğimden blogda bir açıklama yayınladım. Şurada;

https://ttheyamola.blogspot.com/2019/02/ct-ct-cekirdek.html
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#187: 16 Şubat 2019, 06:40:42
Efendim açıklamayı yeterli sayıda kişi okumuş. Kimileri de kayıt bile etmiştir zaten :) O yüzden kaldırdım. dediğim gibi elimi eteğimi çektim ben bu forum işlerinden.

Bir kere daha yazayım yanlış anlayan oluyor. Bu sene için rota planı yaparken bu antik limanlar ile ilgilenmeye başladım. Önceki seyirlerde antik limanların nasıl doğru konumlandırıldığını görüp şaşırmıştım. Ancak şu anki kadar bilgim yoktu bu konu ile ilgili.

İşin içine girdikçe denizcilik bilgisinin kullanılmasının birçok cevapsız soruya cevap olabileceğini, en azından farklı  bir düşünce tarzının belkide bu işin uzmanları için faydalı olabileceğini düşündüğümden yazıyorum bu yazıları. Denizcilik bilgim ne kadar yeterli o da ayrı bir konu tabi.

Ayrıca bu konular ile ilgilenen kişilerin de katkı sağlayacağını umduğumdan yazıları burada paylaşıyorum. Yani burada tartışıp , derli toplu halini bloğa yazıyorum.

Yani bir iddiamız yok. Bu yılki seyri anlamlandırma gayreti sadece.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#188: 16 Şubat 2019, 06:56:09
Bu arada daha önce referans verdiğim Tümay Sönmez bloğunda İyon ayaklanması ile ilgili yeni bir yazı yazmış. Oysa 2,5 yıldır yazı yazmıyordu bloğuna. Anlaşılan benim referans vermemden sonra hayli ziyaretçi almış olacak ki O da yeni yazı koymuş. Marifet iltifata tabidir efendim. Bu blogları önemsiyorum. Bir çok farklı konuda bağımsız bilgiye ulaşmaya imkan veriyor. Yeni yazısı şurada;

http://ancientaegean.blogspot.com/2019/02/anadoluda-ilk-ayaklanma-iyon-ayaklanmas.html?view=sidebar
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2019, 06:57:40 Gönderen: Ersin Böke »

  • *
  • İleti: 117
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#189: 16 Şubat 2019, 13:10:46
Bu konuyu çok önemsiyorum, yanlış anlaşılmasın kültürel ve bilimsel sebeplerle değil, temalı gezilere kaynak olması açısından.

Motosikletle daha primitif araştırmalarla da olsa benzer temalı işler yapmaya çalışmıştık, çok keyifli olmuştu.

Anadolu'nun tarihi köprüleri (bitecek gibi değildi),
Kızılırmak'ın denize döküldüğü noktadan başlayıp ilk kaynağına kadar motosikletle. (Son 2 km hariç),
Tüm deniz fenerleri (bunu yapamamıştık)
Osmanlı rotası. Plevneli, Mostar'lı Estergonlu, Viyana'ya kadar gidip girmeden geri dönüş içerikli.. Bir paket de Tür kahvesi bırakarak tabii ;-) Bu da kısmen olmuştu.

gibi.. 

Çok eğlendiğimiz rotalar olmuştu, amatör belgesele çevrilmediği için..

Sen bu yaptığın çalışmada işin çok daha derinlemesine girdin, bu iyi ama en azından bir haritada (Google Earth yahut Maps'te özel haritada) şu antik limanları işaretlesen, olmadı biz destek çıksak.

Yerlerini netleştirdiğimiz gibi, gittikçe işaretleriz,

Belki de yaptın bile, ben 50 yaşında Z kuşağı olarak kitap dışında 10 satır ötesini okuyamıyorum, kaçırmış da olabilirim.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#190: 16 Şubat 2019, 17:08:58
Efendim teşekkür ederim.  Tabi bu vesile ile takip eden herkese teşekkürler. Çok kişinin ilgisini çekmeyecek bir konu olmasına rağmen ciddi bir görüntülenme sayısı alması önemli. Sonuçta bu tarihi eserler bizlere miras kaldı ve en doğru şekilde gelecek kuşaklara devir etme sorumluluğumuz var.

Hiç tanımıyorum ancak Tümay Sönmez 'in de bloğunu talip etmekte fayda var. Sonuçta yazdığınız bir yazının okunuyor olması hoş. Tümay Sönmez'in yazıları tarihi sevmeyenlerin dahi hoşlanabileceği türden yazılar. Tavsiye ederim.

Ayrıca bu bölgede seyir yapmış olan dostlar daha çok paylaşım yaparlarsa konu daha bir renklenir gibime geliyor.

Şimdi konumuza dönersek;  Şu deniz feneri konusu aklımı kurcalamaya devam ediyor. Her bir eseri ile zamanın en önemli yerleşim yerlerinden olan Efes antik kentinde deniz feneri ile ilgili hiç bir yazı olmaması ilginç. Keza diğer antik limanlarda da fener ile ilgili bir yazıya rastlanmıyor pek.

Oysa Patara da açık açık yazıyor ikinci bir fener olduğu " antiproa " diye. Ama dediğim gibi kimi liman şehirlerinde  esamesi bile okunmuyor fenerlerin. Acaba diyorum her limanda fener yokmuydu? Kimi limanlarda giriş ve çıkış sadece gündüz yapılıyor olmasın? İş dönüp dplaşıp antik deniz yollarına düğümlenip kalıyor.

Peki bu antik deniz yollarını nasıl belirleyeceğiz? Tarifeye bakacağız efendim. Oradan çıkaracağız.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#191: 16 Şubat 2019, 18:13:48
Ne tarifesi derseniz İmparator Diocletianus’un “Tavan (En Yüksek) Fiyatlar Fermanı”“Edictum de pretiis Rerum Venalium”  tarifesi efendim. Şİmdi yeri geldi hemen söyleyeyim. Ne yazık ki imparatorun fermanı bir işe yaramamış. Enflasyon almış başını gitmiş. Ancak bu tarife o dönmem ile ilgili çok önemli bilgiler edinmemize neden olmuş.

Şimdi bu listede navlun fiyatları da var. En ucuz olanlar ;

Nicomedia’dan Ephesos’a 8,5 kg için 6 dinar (Nicomedia günümüzde İzmit olarak anılıyor )

ve

İskenderiye’den Pamphylia’ya yakl. 8.5 kg’lık yük başına 6 dinar.

Sonra gelenler ise

İskenderiye’den Efes’e yakl. 8.5 kg’lık yük başına 8 dinar 
Nicomedia’dan Selanik’e yakl. 8.5 kg’lık yük başına 8  dinar
Nicomedia’dan Achaia’ya yakl. 8.5 kg’lık yük başına 8  dinar

Şimdi hedefimiz şu. İskenderiyeden Pamphilya ya rotayı bulmaya çalışıyoruz. bunun fiyatı 6 dinar. İzmit den Efes'e de 6 dinar.

Şİmdi haritaya baktığımızda , hakim rüzgarı batılı olarak düşündüğümüzde Akdeniz 'in en kolay rotası bu. Apaz seyir ile  İskenderiye'den yola çıkan bir antik iş teknesi doğru Side limanına girer. Keza dönüş de benzer şekilde olmalı.

Şimdi birde ne kadarlık bir deniz mili aynı fiyattan değerlendiriliyordu? Tarifelerden onu da görmek mümkün. İskenderiye 'den bizantium 12 dinar, İzmit de 12 dinar. YAni istanbul ile izimit arası yol farkı fiyatlara yansıtılmıyor demek ki.

Bu tarifede ilginç olan ise hiç Kıbrıs yok.  Karışık oldu biraz biliyorum. Toparlayacağız efendim.

Şimdi İzimit Efes 330 deniz mili. İskenderiye Pamphilya da 330 deniz mili! Her iki rotada da rüzgar kolayına. Buradan hareketle antik çağdan bu yana deniz yollarının mesafelerinin çok iyi bilindiği sonucunu çıkartmak mümkün.

  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2019, 18:26:12 Gönderen: Ersin Böke »

  • *
  • İleti: 117
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#192: 16 Şubat 2019, 19:42:59
Benim senden somut iki ricam var.. İkincisi belki benim cahilliğimden..

1. Tespit edebildiğin antik limanların bir listesi ve en azından yerlerinin ismi liste olarak var mıdır?
2. Patalya nedir, T/T nedir ve antik limanlarla alakası nedir?

Edit : Patalya nedir diye aradım yine senin bloga referans vererek cevabı verdi.. :-)

  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2019, 19:45:11 Gönderen: İlkay Ersoy »

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#193: 16 Şubat 2019, 22:05:07
Ne demek .. Aşağıdaki link önemli bir çalışma. Kıyılarımızdaki tüm antik limanları gösteriyor. Cem Gür sağolsun tabi.


http://www.ancientportsantiques.com/a-few-ports/ancient-trade-networks/

www.AncientPortsAntiques.com

Patalya konusuna gelince;

Patalya Tender To T/T nin Türkçesi. Gemilerin ya da teknelerin servis botuna verilen isim. Yani hepimizin teknelerindeki "dingi" lerin doğru isimlendirmesi " patalya"


Gelelim T/T Heyamola Patalyası duyuruları ile antik limanların ilgisine. Tayo Mar yani benim teknem, ahşap , klasik yelkenli bir tekne. Şöyle yani:





Bildiğiniz botlar bu tekneye yakışmıyor. O yüzden tam iki yıl "dingi " siz yani patalyasız gezdim. Bendeki ahşap takıntısının boyutları buradan anlaşılır belki. Sonra şimdi forumdan ayrılan  Ziya hoca forumda bu muhabbet açılınca kendisinin yaptığı ancak hiç kullanmadığı Devlin 'in Meşhur Polywog isimli kayığını bana hediye etti.
İzmir 'den getirilmesi de ayrı bir macera oldu. Forumdan Serkan reis sayesinde patalya İstanbul 'a kargolandı.

Geldikten sonra ilk işlem sonrası böyle idi.



Sonra Tayo Mar 'ın patalyası olabilmesi için şöyle işlemlerden geçti.







Aksesuarları temin edildi.



Meşhur kürekleri yapıldı. Yine Cem Gür 'ün sağladığı projelere göre. Bu arada Cem Gür Tayo Mar 'ı yapan kişidir. Kürekler masif kestane ağacıdır.




Ve böyle oldu;




Bunlar da usturmaçaları;



Ve sonunda denize indi.



Tayo Mar 'da kendisine yakışan bir patalya ya kavuştu. Beraberce yaklaşık 500 deniz mili yol yaptık. Teknede zavallı patalyaya yer olmadığından en sert denizlerde dahi hiç sorun çıkarmadan peşimizden geldi durdu. Sadece bir kez Kuşadası marinaya girerken son derece sert bir havada koca bir dalgaya binip bizden önce marinaya girmeye kalkması dışında bir vukuatı olmadı. :)

Peki T/T Heyamola patalyası diye yazı yazmanın anlamı nedir? Şudur. Bu forum fanatik GEKO lara göre GEKO küskünlerinin kurduğu bir forum. Bu forumu kuran gurup, uzun süre GEKO da uygulamalara muhaliftik. Baktık bir şey yapılamıyor biz de gidip yeni bir forum kurduk. Kuruluş tartışmaları burada var. İlgilenen buyurur okur. Son derece demokratik bir yapı oluşturduk. Kurallar o dönem üye olan toplam 50 donatan tarafından tartışıldı ve oylandı. Özetlersek ben her zaman muhalif bir kişilik olduğumdan hani yaramaz çocuğu sınıf başkanı yaparlar misali beni de moderatör olarak önerdiler. En az oyu alarak moderatör seçildim:) Muhtemel tek başıma girsem kimse beni seçmezdi de. Hatta o dönem forum uygulamalarını test etmek için yaratılan sanal üyelerden de bana oy verildiğine dair şüphelerim var. :)

Yeniden bir tartışma yaratmamak için şöyle söyleyeyim. Ben muhalefet etmeye yine de devam ettim. Arkadaşlar ile anlaşamadık. Alınan kimi kararlara tepki olsun diye önce moderatörlükten sonra da forumdan ayrıldım. Ancak bu ayrılmayı tam da o sırada gerçek patalyayı imal etmekte olduğumdan sanal bir heyamola patalyası varmış gibi bir blog kurarak yaptım.  Çıkan tartışmalar sonrasında Diğer moderatör arkadaşlar da istifa edince muhalefet görevimi başardığıma inanarak foruma tekrar geri döndüm.

sonra forumdan uzaklaştırılan bir üyemizin geri alınması konusunda da fikir ayrılığına düştük. Ben elbette gene muhalefet ettim. :) Geri gelmek isteyen abimizi de şahsen tanırım. Keyifli rakı sohbetlerimiz olmuştur. Bu arada analaşamadığımız moderatör arkadaşlarımla da şahsen ve ailecek görüşürüz. Muhalefet edebilmek için bu sefer de forumda diğer konu başlıklarına yazı yazmayı durdurdum.

Dikkat ederseniz muhalefet ettiğim kişiler de benim bu T/T bölümüne yazmazlar. Onlar da bana muhalefet ediyorlar yani. Sonuçta topumuzun özünde muhalefet yapmak olduğundan bu durumdayız yani.

Bunların çoğunun çocukça ve komik olduğunun da çok farkında birisi olarak tüm bu tutumumun nedenini çocukluk çağlarına duyulan bir özlem olarak yorumlanmasını arzu ederim.

Konu budur. Umarım açık olmuştur :)






















  • IP logged

  • *
  • İleti: 1049
Ynt: T/T heyamola patalyası duyuruları
#194: 16 Şubat 2019, 22:41:41
Benim senden somut iki ricam var.. İkincisi belki benim cahilliğimden..

1. Tespit edebildiğin antik limanların bir listesi ve en azından yerlerinin ismi liste olarak var mıdır?
2. Patalya nedir, T/T nedir ve antik limanlarla alakası nedir?

Edit : Patalya nedir diye aradım yine senin bloga referans vererek cevabı verdi.. :-)

Ah be abi...

Kaç ay kaç başlıkta çektik bu konuyu...
Şimdi tekrar ateşlemenin alemi var mıydı?
Özelden bana, onu, şuna soraydın keşke...
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

 
Yukarı git