Ne demek .. Aşağıdaki link önemli bir çalışma. Kıyılarımızdaki tüm antik limanları gösteriyor. Cem Gür sağolsun tabi.
http://www.ancientportsantiques.com/a-few-ports/ancient-trade-networks/ www.AncientPortsAntiques.comPatalya konusuna gelince;
Patalya Tender To T/T nin Türkçesi. Gemilerin ya da teknelerin servis botuna verilen isim. Yani hepimizin teknelerindeki "dingi" lerin doğru isimlendirmesi " patalya"
Gelelim T/T Heyamola Patalyası duyuruları ile antik limanların ilgisine. Tayo Mar yani benim teknem, ahşap , klasik yelkenli bir tekne. Şöyle yani:
Bildiğiniz botlar bu tekneye yakışmıyor. O yüzden tam iki yıl "dingi " siz yani patalyasız gezdim. Bendeki ahşap takıntısının boyutları buradan anlaşılır belki. Sonra şimdi forumdan ayrılan Ziya hoca forumda bu muhabbet açılınca kendisinin yaptığı ancak hiç kullanmadığı Devlin 'in Meşhur Polywog isimli kayığını bana hediye etti.
İzmir 'den getirilmesi de ayrı bir macera oldu. Forumdan Serkan reis sayesinde patalya İstanbul 'a kargolandı.
Geldikten sonra ilk işlem sonrası böyle idi.
Sonra Tayo Mar 'ın patalyası olabilmesi için şöyle işlemlerden geçti.
Aksesuarları temin edildi.
Meşhur kürekleri yapıldı. Yine Cem Gür 'ün sağladığı projelere göre. Bu arada Cem Gür Tayo Mar 'ı yapan kişidir. Kürekler masif kestane ağacıdır.
Ve böyle oldu;
Bunlar da usturmaçaları;
Ve sonunda denize indi.
Tayo Mar 'da kendisine yakışan bir patalya ya kavuştu. Beraberce yaklaşık 500 deniz mili yol yaptık. Teknede zavallı patalyaya yer olmadığından en sert denizlerde dahi hiç sorun çıkarmadan peşimizden geldi durdu. Sadece bir kez Kuşadası marinaya girerken son derece sert bir havada koca bir dalgaya binip bizden önce marinaya girmeye kalkması dışında bir vukuatı olmadı.
Peki T/T Heyamola patalyası diye yazı yazmanın anlamı nedir? Şudur. Bu forum fanatik GEKO lara göre GEKO küskünlerinin kurduğu bir forum. Bu forumu kuran gurup, uzun süre GEKO da uygulamalara muhaliftik. Baktık bir şey yapılamıyor biz de gidip yeni bir forum kurduk. Kuruluş tartışmaları burada var. İlgilenen buyurur okur. Son derece demokratik bir yapı oluşturduk. Kurallar o dönem üye olan toplam 50 donatan tarafından tartışıldı ve oylandı. Özetlersek ben her zaman muhalif bir kişilik olduğumdan hani yaramaz çocuğu sınıf başkanı yaparlar misali beni de moderatör olarak önerdiler. En az oyu alarak moderatör seçildim:) Muhtemel tek başıma girsem kimse beni seçmezdi de. Hatta o dönem forum uygulamalarını test etmek için yaratılan sanal üyelerden de bana oy verildiğine dair şüphelerim var.
Yeniden bir tartışma yaratmamak için şöyle söyleyeyim. Ben muhalefet etmeye yine de devam ettim. Arkadaşlar ile anlaşamadık. Alınan kimi kararlara tepki olsun diye önce moderatörlükten sonra da forumdan ayrıldım. Ancak bu ayrılmayı tam da o sırada gerçek patalyayı imal etmekte olduğumdan sanal bir heyamola patalyası varmış gibi bir blog kurarak yaptım. Çıkan tartışmalar sonrasında Diğer moderatör arkadaşlar da istifa edince muhalefet görevimi başardığıma inanarak foruma tekrar geri döndüm.
sonra forumdan uzaklaştırılan bir üyemizin geri alınması konusunda da fikir ayrılığına düştük. Ben elbette gene muhalefet ettim.
Geri gelmek isteyen abimizi de şahsen tanırım. Keyifli rakı sohbetlerimiz olmuştur. Bu arada analaşamadığımız moderatör arkadaşlarımla da şahsen ve ailecek görüşürüz. Muhalefet edebilmek için bu sefer de forumda diğer konu başlıklarına yazı yazmayı durdurdum.
Dikkat ederseniz muhalefet ettiğim kişiler de benim bu T/T bölümüne yazmazlar. Onlar da bana muhalefet ediyorlar yani. Sonuçta topumuzun özünde muhalefet yapmak olduğundan bu durumdayız yani.
Bunların çoğunun çocukça ve komik olduğunun da çok farkında birisi olarak tüm bu tutumumun nedenini çocukluk çağlarına duyulan bir özlem olarak yorumlanmasını arzu ederim.
Konu budur. Umarım açık olmuştur