Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne tasarımcıları ne kadar " denizci " ?

• *
    • Classicboats Turkiye
Bu konuyu açtıktan sonra tanıdığım tasarımcıların eski ya da yeni, denizde yelken yaparken çekilmiş fotoğrafları var mı diye baktım. Hiç göremedim :)

Luke Powel - Working Sail
François Vivier
J.  Claude Michaud
John Welsford
Iain Oughtred
Thomas Gilmer

İlk aklıma gelenler  ;D
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Olin Stephens
"Rod" Stephens
Dick Carter
Frans Maas da benim öyle hemen aklıma gelenler...
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

pu ha ha..

Bu da bana kapak olsun..

Dur ben bunları da çalışayım biraz.. :)
  • IP logged

• *
Ersinciğim bu da benim teknenin dizaynırı
Bu başlık altında dursun.(Denizde fotoları var.)
http://sailboatdata.com/view_designer.asp?designer_id=158
  • IP logged
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2018, 02:27:36 Gönderen: Kaan Erdem »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ersinciğim bu da benim teknenin dizaynırı
Bu başlık altında dursun.(Denizde fotoları var.)
http://sailboatdata.com/view_designer.asp?designer_id=158

Of of of , adam popüler teknelerin yarısını tasarlamış neredeyse.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Frans Mass bu Aloa27'yi görse ne derdi acaba! :O

• IP logged
><(((º>

• *
    • Classicboats Turkiye
Saçları diken diken olurdu  :o
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Imar affına sok hemen fırsat varken...derdi herhalde  ?0-?
  • IP logged

• *
Dün fuarda değeri 200 bin euro üzeri olan, ama impeller değiştiremeyeceğiniz tekne gördüm.
Dün fuarda yine 200 bin euro üzeri, kıç platformu kapatmak için mekanizması olmayan, o nedenle iki büklüm olup,yandaki taşıyıcı halattan çekmeniz gördüm.
Dün fuarda değeri 200 bin euro üzeri olan ama kıç kabinde sadece tek bir hatchi olan tekne gördüm; o da sprayhood altında kaldığı için esmez.
Dün fuarda değeri 200 bin euro üzeri olan, baş kamara kapısının sabitlenemediği, açık durması halinde, tuvalet kapısına çarpacak olan iki tekne gördüm. Biri sahipliydi, lastik bağlamış.
Bu teknelerde biri Monaco’da yeni lanse edilen 50 feetlerde bir tekne.

Tüm bunların yanında, Bavaria C45’i beğendim. İç mekan da çok aydınlık ve ferah olmuş. Fiyat/kalite diğerlerine göre bana daha iyi geldi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 11:26:47 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
O gözler daha neler görecek.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Selamlar
Mehmet Bey
Burada marka bahsetmek sıkıntısı yok bildiğim kadarı. O nedenle belki modellerin adlarını söylemek potansiyel alıcılar için yararlı olur. Bahsettiğiniz lansman Hanse 508 olmalı. Zaten fiyatı saçma sapan. Ben ilk duyduğumda Malta’daki bayiine fiyat sordum. Elektronikleri bir büyük 548’den daha yüksek fiyatlı idi. Nasıl bir hesap yaptılarsa. Bende mesela o markanın sprayhoodu ile barışık değilim. Orta boylu olmama rağmen aşağı inerken alnı vurmamak mümkün değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

http://www.kmy.nl/yachts/yachttypes/112/
Disaynır,dycstra naval artitecht
Türkiye’de arkadaşım Murat Telgeren tarafından yapıldı.
Bestewind 50 onbeş tane yapıldı,o yıl Hollanda’da yılın teknesi seçildi,özellikle yelken performansı çok beğenildi.
Mükemmel bir işçilikle üretildi 
Fabrikasyon değil,marka değil ama tam bir kuzey teknesi.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Çok güzel görünüyor Atilla.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Mehmet Bey
Burada marka bahsetmek sıkıntısı yok bildiğim kadarı. O nedenle belki modellerin adlarını söylemek potansiyel alıcılar için yararlı olur. Bahsettiğiniz lansman Hanse 508 olmalı. Zaten fiyatı saçma sapan. Ben ilk duyduğumda Malta’daki bayiine fiyat sordum. Elektronikleri bir büyük 548’den daha yüksek fiyatlı idi. Nasıl bir hesap yaptılarsa. Bende mesela o markanın sprayhoodu ile barışık değilim. Orta boylu olmama rağmen aşağı inerken alnı vurmamak mümkün değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yok amacım marka saklama korkusu değil,
Al birini vur ötekine meselesi.
O nedenle  birinin gönlü bir sebepten bir tekneye kayar, boşuna akıl karıştırmak istemem. Herkes bir şekilde tercih yapıyor.

Ama aklıma gelen bir hata daha söyleyeyim: teknelerden birinin salonunda, masanın bir tarafında, nasıl desem, bank benzeri bir oturma parçası var. İçi de depo.
Şimdi bu parça serbest. İtince masa altına gidiyor, yer açılıyor. Çekince de oturuluyor. Ama o derece serbest ki, hiç bir bağlantısı yok.

Bir dalgalı denize girsen, bir oraya bir buraya salonda gezip duracak.
İçine eşya koyup ağırlaştırsan, bu sefer ihtiyaç için her çektiğinde yeri çizecek.
Hiç anlamadım nasıl bir akıl bu çizmiş?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 11:25:50 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Tamamı el yatırması gövde ,nefis bir tekne.
  • IP logged

Yukarı git