Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: " Geleceği tasarlayamıyoruz...

• *
    • Classicboats Turkiye
" Geleceği tasarlayamıyoruz...
OP: 27 Mayıs 2018, 16:32:01
... çünkü hesap yapmasını bilmiyoruz. "

https://www.facebook.com/radyoyakamoz/videos/695701933965475/

Burada, bu forumda tekne, gemicilik, seyiri güvenlik, elektrik, mekanik konularında pek çok konuyu tartışıyor, öğreniyoruz.

Videoyu seyrettiğimde ne kadar eksik- ne kadar dar - ne kadar sığ olduğumuzu farketmek üzdü. Sürekli "dış dünyadan" uzaklaşıyoruz.

Kısacası bu ataletten kurtulup "Bir şey yapmalı"
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: " Geleceği tasarlayamıyoruz...
#1: 27 Mayıs 2018, 16:52:42
Size bir yasa adi söyleyim;
Dünyaya yakın geçen gök cisimleri üzerinde maden çıkartılmasına yönelik rekabetin korunması  hakkında kanun.

Yani şu; diyor ki ; benim ülkemde dünyaya yakın geçen cisimler üzerinde maden araştırması yapacak birden fazla şirket var, ben de iste Bu yasayla bu şirketler arasında tröstlesmeye veya haksız rekabete izin vermeyeceğim. Buyurun.

Çok geri kalıyoruz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 27 Mayıs 2018, 16:56:53
.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#3: 27 Mayıs 2018, 17:58:22
Hirsız ahlaksız Schliemann'a üç kuruşa arama izni verip " salak gavurlar eski daşları toplamah üçün bir de üzre kese kese altun verürler ehehe..." diyen birilerinin torunlarıyız de mi ?  :-\
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#4: 27 Mayıs 2018, 18:24:33
Hirsız ahlaksız Schliemann'a üç kuruşa arama izni verip " salak gavurlar eski daşları toplamah üçün bir de üzre kese kese altun verürler ehehe..." diyen birilerinin torunlarıyız de mi ?  :-\

Benzer hikâyeler başka coğrafyalarda olmamış mı diye merak ediyorum. Eğer olmamış ise o zaman çok daha kötümser olmak gerek. Problem iklim ve coğrafya olamaz. Genler oyun oynuyor bize sanki.

Şu "aydınlanma" denen "şey"in 21. asırda hâlâ gündemimizde olması esef verici değil mi?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

#5: 27 Mayıs 2018, 18:51:42
   Cem ağbicim temel sorunu” bence “ diyerek bile yazsak kan gövdeyi götürür sanırım. Tehlikeli sular bunlar. Hatırlıyormusunuz bu ülkenin teknoloji bakanı “ne gerek var arge ye para harcamaya ,gavur yapıyor 2 gün sonra bizde demişti.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#6: 27 Mayıs 2018, 20:23:28
Atilla, o temel sorun elbet bir gün, belki yüzyıllarca sonra, dile getirilecek. Kaçınılamaz. Nehirler denize değil de tepelere doğru akmaya karar vermedikleri sürece tabii.
Yine de dertleniyor işte, insan.
  • IP logged

T
  • *
#7: 31 Mayıs 2018, 13:46:40
Gazete'de yayınlanmış bu röportajı, buraya konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için eklemek istedim.

• IP logged

• *
    • instagram
#8: 31 Mayıs 2018, 14:00:23
Gazete'de yayınlanmış bu röportajı, buraya konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için eklemek istedim.

Bu hikayeyi biliyorum. ilk duyduğumda çok gülmüştüm.. Keza, son zamanlara kadar 1 CD ( yazılım CD'si) 10.000 dolar etmez diye de gümrükten dönen maliyeye takılan işler olduğunu biliyorum...
Daha ilginci sonraki yıllarda 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapar mıyız diye döviz getiren her faaliyet ihracattan sayılmaya başlandı. İhracat şampiyonu Rıza Sarraf beyefendiyi hatırlarsınız. Döviz olan altın dahi ihracattan sayıldı..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#9: 31 Mayıs 2018, 14:28:48

Benzer hikâyeler başka coğrafyalarda olmamış mı diye merak ediyorum. Eğer olmamış ise o zaman çok daha kötümser olmak gerek. Problem iklim ve coğrafya olamaz. Genler oyun oynuyor bize sanki.

Şu "aydınlanma" denen "şey"in 21. asırda hâlâ gündemimizde olması esef verici değil mi?

Esef verici olup olmadığını bilmem ama aydınlanma denilen şeyin bir bedeli vardı ve biz o bedeli ödemedik, onu da bedavaya getirelim istedik. Bir adam geldi bir gecede değiştirmeye çalıştı herşeyi, olur gibi oldu ama ancak bu kadar oldu. Olamazdı da batının ödediği bedelleri ödemeden. Adamlar aydınlanma projesinin 400-500 yıldır üzerinde çalışıyorlar ve bitirmiş filan da değiller, hala çalışıyorlar.
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • Classicboats Turkiye
#10: 31 Mayıs 2018, 14:33:51
Güzelmiş !!!

"... aydınlanma denilen şeyin bir bedeli vardı ve biz o bedeli ödemedik, onu da bedavaya getirelim istedik. ... Adamlar aydınlanma projesinin 400-500 yıldır üzerinde çalışıyorlar ve bitirmiş filan da değiller, hala çalışıyorlar. "

• IP logged

n

nuri_kongur

#11: 31 Mayıs 2018, 17:59:48
Size bir yasa adi söyleyim;
Dünyaya yakın geçen gök cisimleri üzerinde maden çıkartılmasına yönelik rekabetin korunması  hakkında kanun.

Yani şu; diyor ki ; benim ülkemde dünyaya yakın geçen cisimler üzerinde maden araştırması yapacak birden fazla şirket var, ben de iste Bu yasayla bu şirketler arasında tröstlesmeye veya haksız rekabete izin vermeyeceğim. Buyurun.

Çok geri kalıyoruz.
Stefan Zweig yazdığı macellan adlı kitapta coğrafi keşiflerin başlangıcında Papanın o sırada bu seferin maddi gücünü kaldırabilecek para ve teknik bilgiye sahip iki devlete ,Portekiz ve İspanya devletidir bunlar, Tanrının ona verdiği yetkiye dayanarak dünyayı onlara vermeyi taahhüt etmiştir. Dünyanın güney ve kuzeyini Portekiz ile İspanya arasında üleştirir . O yetkiye dayanarak  Kortez komutasındaki 2500 kişilik askeri birlik 10 milyonluk Aztek imparatorluğunu kılıçtan geçirir ve Güney Amerika kıtası ve okyanusun o kesimindeki adalar bugün yaygın anadil olarak İspanyolca konuşur. Macellanın izinde Mardekin seyir defteri adlı kitabında Hakan Öge okyanus adalarındaki bu İspanyolca hakimiyetinden şaşkınlıkla bahseder. Meksika İspanyolca konuşur. Aynı şekilde Brezilya ise Portekizce konuşur. Aydınlanmanın bu işle alakası yok yani. Bugün uzay ne ise, kimsenin gitmediği ya da çok az kişinin gittiği yer, o zaman da denizler ötesi öyle idi. Bugün uzay için kanun çıkaranlar, o zaman da okyanus keşifleri için kanun çıkarmıştı. Okyanus ötesi masal konusuydu. Sirenler vardı. Dev deniz canlıları beşeri gemileriyle birlikte yutuyordu. Şimdi de uzay böyle. Eee kilise ve devlet dünyanın o kesinindekiler için kanun çıkaracak yetkiyi nereden aldı ise bugün de aynı yerden alıyor.
Değişen bir şey yok. Aydınlanma falan da yok. Sömürünün sistematikleştirilmesi var. O zaman dünyayı kuzey güney diye bölüştüler. Şimdi uzayı bölüşüyorlar.
Biz ise o zaman buna önem vermedik, şimdi de pek veriyor değiliz. Bu zihniyetin sarığı veya fötr şapkası değil onu belirginleştiren.
Bugün niye Erzurum , Arz-ı Rum demektir . Biz adama sormuşuz sen kimsin diye. Onlar ise kimseye birşey sormamış . Okyanustaki ada isimlerine bakın. Hiçbirisi yerli ad değil. Daniel Dofoe modern insanın manifestosu olan Robinson Cruseo adlı romanında modern insan düştüğü adada karşılaştığı adama adını sormaz. Ona kendisince cuma günü karşılaştığı için “Friday “ der. Biz adama sorarız sen kimsin diye. Adam Romalıyım, Rumenin deyince onlara Rum yaşadığı yere de Arz-ı Rum rum diyarı deriz. Bu aydınlanma kararma meselesi değil karşındakini adam yerine koyma meselesi, yeryüzünü içindekiler ile birlikte hakkaniyet ile bölüşme meselesidir. Kristof Kolomb Kanuniye gelip coğrafi keşifler için destek istediğinde Kanunin yanıtı da aynı düşüncenin eseridir. Hala değişen bir şey maalesef yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#12: 31 Mayıs 2018, 21:15:53
Hala değişen bir şey maalesef yok...

Ben anlattığınızda esasen doğu ve batı kültür farkını görüyorum.
Zamanında yapılan o paylaşımın da, şu anki durum itibarı ile, İspanya ve özellikle Portekiz'e pek faydası kalmamış.

Bir dernek toplantısına, yıllar önce ANAP'ın Enerji Bakanı Kocaeli Milletvekili'ni (ismini hatırlayamadım, rahmetli oldu) davet etmiştik.
Klasik soruyu sormuştuk: Türkiye'nin 4 bir yanında petrol var de, Türkiye'de niye yok diye...
Demişti ki: ne yapacaksınız petrolü? Kime faydası var petrolün? Bir petrol üreten ülkelere bakın, bir de tüketenlere... Hangisinde yaşamak isterdiniz? Önemli olan, elinizdeki kaynak değil, o kaynaktan sağladığını katma değerdir.

Bu lafa çok inanmıştım. Bence, sahip olmak değil, kullanacak beceriye sahip daha önemli.
Yani sadece eğitim, iyi eğitim... Yeter.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • KUTUP YILDIZI
#13: 31 Mayıs 2018, 21:49:02
Mehmet bey o bakanı hatırladığınızda umarım,
çernobil sonrasında  atom enerjisi kurumu başkanı Sayın Özemre ile ( ki mecbur bırakılmıştı kendisi)
ekranlara çıkıp çay içen cahit Aral çıkmaz.

Bu arada size o deyişi söyleyen  bakanın öngörüsü tartışılır. O ayrı konu
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

n

nuri_kongur

#14: 31 Mayıs 2018, 23:01:54
Hala değişen bir şey maalesef yok...

Ben anlattığınızda esasen doğu ve batı kültür farkını görüyorum.
Zamanında yapılan o paylaşımın da, şu anki durum itibarı ile, İspanya ve özellikle Portekiz'e pek faydası kalmamış.

Bir dernek toplantısına, yıllar önce ANAP'ın Enerji Bakanı Kocaeli Milletvekili'ni (ismini hatırlayamadım, rahmetli oldu) davet etmiştik.
Klasik soruyu sormuştuk: Türkiye'nin 4 bir yanında petrol var de, Türkiye'de niye yok diye...
Demişti ki: ne yapacaksınız petrolü? Kime faydası var petrolün? Bir petrol üreten ülkelere bakın, bir de tüketenlere... Hangisinde yaşamak isterdiniz? Önemli olan, elinizdeki kaynak değil, o kaynaktan sağladığını katma değerdir.

Bu lafa çok inanmıştım. Bence, sahip olmak değil, kullanacak beceriye sahip daha önemli.
Yani sadece eğitim, iyi eğitim... Yeter.
Doğayı anlamak ve analiz etmek üzerinde hem fikiriz. Yalnız dikkatlerden kaçmasın. Brezilya Portekizce, Meksika İspanyolca konuşur. Okyanustaki adalar İspanyolca konuşur. Keza Afrikadaki hakim dil Fransızcadır. Bu durum o bölgenin yerlilerinin seçimi değil mecburi bırakıldıkları durumdur. Ne var ki bakın dünyada hala Rumca konuşulur ve bu Rumlar bizim egemenliğimizde iken serbest bırakılmışdır. Aynı durum Ermenice ve İbranice için geçerlidir. Bizim egemenliğimizde iken de kendi itikadları ve ibadethaneleri devletin garantisi altında idi. Biz arzı rum dedik. Bugün Amerika kıtasına oradaki yerlilerin aslında ne dediğini bilen var mı? Avustralya’ya? Amerika kıtası yerlilerinin dilleri yaşayabildi mi? İtikadları? Bugün aztek imparatorluğunun dili itikadı ne oldu?
Ermeniler, Rumlar, İbraniler hala kendi dinleri dilleri ile mevcut. Onlarınki nerede? Afrikada da durum aynı. Dünyayı içindekiler ile beraber paylaşmaktan kastım bu. Adamlar uzayın sahibi olduğu fikrini nereden edindi? Dünyadaki diğer milletlerin hakkı ne olacak? Sadece dünyalı olmak hal sahibi olmaya yetmez mi? Şimdi bu sahiplenmeyi nasıl yapıyor ise geçmişte de aynı zihniyete sahipti. Değişen bir şey yok derken bunu kastediyorum.  Aydınlanma falan değil yani. Öyle bir şey yok çünkü. Sadece daha sistematikleştirilmiş sömürü yöntemi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git