Ersin Merhaba,
Dediklerine özü itibarı ile katılıyorum. Yelkenli tekneyi, yelkenle kullanmak için alıyorsun. Diğer yandan genellemek, teori değilde, kanun gibi ifade etmek biraz iddialı olmuş. Örneğin tek başına kullanılabilecek yelkenli tekne boyu kaç metredir? Slocum’ un Spray’i kaç metreydi? Ben 12 metre diye hatırlıyorum.
Selamlar,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ama Joshua Dede, ticaret gemilerinde miçoluktan yetişmiş bir "efendi kaptandı". Yani denizi, dalgayı, rüzgârı, sekstant kullanmasını, jurnal tutmasını, harita okumayı, mevki koymayı, akıntı seyrini ve fırtınaları yaşamış, biliyordu. Yıllarca at üstünde yaşayıp ansızın dur ben bir dünya turu atıp geleyim dememişti. Başarısının önem ve evrenselliği o çağda, o boyda bir tekne ile ve tek başına Dünya turunu tamamlamış olması...
Kesinlikle katılıyorum. Haklısınız. Bu yetkinliklerde biri, elektroniği olmayan, modern vinçleri, halatları olmayan Spray ile bunu başardı. Hatta çok da zor olmadı dedi.
Daha az (biraz daha az) yetkin biri, belki elektroniklerle bunu yapabilir.
Ben de 11,5 metre teknemle tek başıma, Marmaris - Göcek yapabilirim. Tüm Navionics, otopilot, vs ile. Belki hepinizden daha yavaş giderim. Hepinizden daha fazla motor çalıştırırım, ama giderim.
Ama 28 ayaktan büyük tekne tek kişi ile kullanılmaz demek, çok iddialı değil mi?
Benim belirtmek istediğim bu konuydu. Katılıyorum, 28 ayak tekne tek başına çok daha rahat abarılır. Yelkenin varsa kullanmak iyidir. Hem kendi sağlığın, hem çevrenin sağlığı, hem de cüzdanın için. Ama herşeyi çok kesin kalıplarla ifade etmek, sınırlamak da bana hoş gelmiyor
Selamlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi