Beynimiz zonkluyor bunca senedir doldurduğumuz lüzumlu - lüzumsuz bilgiden,
aklımıza geldikçe yazıyoruz işte.
Çok iyi ediyorsunuz.. Memlekette düzgün bir yayıncılık faaliyeti olsa sadece bizim forumun katılımcı yazarlarından tekne bakımı, tekne bakımı için malzeme bilgisi, gezi teknelerinde kısa mesafe yelken seyri, ahşap tekne imalatı, fiber tekne imalatı, tekne donatımı, tekne elektriği, motor bakımı, pratik gezi yelkenciliği gibi bir kütüphane dolusu kitap çıkacak.
5 yıla yaklaşan zamandır forumların izleyicisiyim. Birçok şeyi forumlarda ya okuyarak ya da sorarak öğrendim. Yine ne kadar çok yanlış bilgi dolaştığını da.. En çarpıcısı "fiberin ömrü 30 yıl" efsanesidir. Neyseki artık bu efsane yıkıldı.
İşin içine girdikçe yeni sorunlarla karşılaşıp yeni bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Yazılı bilgi daima kulaktan dolma bilgiden daha iyi. Dönüp tekrar bakma imkanınız her zaman var. Yanlış hatırlamayı ortadan kaldırıyor.
Hakan Tiryaki reis "ahşaba zarar vermiyor" diye yazmış Polchem boya sökücüyü tanıtırken, peki fibere damlattığımız kurumuş vernik lekelerini nasıl çıkaracağız?
Duralac herhalde krom ve alüminyumun birbirine değdiği noktalara sürülecek..
Aslolan amatör denizcinin mümkün olduğu kadar kendi işlerini kendisinin yapması. Bu şekilde eliniz sürekli teknenin üstünde oluyor. Teknenizi tanıyorsunuz. Tanıyınca da eksikleri görebiliyorsunuz.
Zımparanın bile envai çeşidi olduğunu, daha öte yerine göre farklı özellikte zımpara kullanmak gerektiğini ancak işin içine girince öğreniyorsunuz..
Teknemizi sevmek büyük ölçüde bilmekten geçiyor. Tekneyi bilmek, eksiklikleri bilmek, malzemeyi bilmek.. Bildiğinizde, öğrendiğinizde sorunun yarısını çözmüş oluyorsunuz, işin diğer yarısı bu bilgiye dayalı çaba sarf etmek..
Çok çok teşekkürler
Sağolun var olun..