Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sezon bakımı ve her şey için malzeme bilgisi..

R

Recep Ertürk

Karbonat ve limonla ovun ve yıkayın. Hele ki pirinç ve bronz malzeme de bire bir ilacıdır. :)

:)

Bu iyiymiş..

Bir kaba 2 limon sıkıp üstüne bir çorba kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp bir bezle kromları silin.. Tatlı su ile durulayın...

Yemek tarifi gibi oldu.. :)

Sahi olur mu böyle? Deneyip yazayım..

Murat 124 tamponu parlatırdık. Lekeler, nokta halinde paslanmalar filan giderdi.

Tampon parlatma muhabbetini 15-20 yıl önceden ben de hatırlıyor gibiyim. Vosvos tamponları için elbette..

Neyseki "annenizin gümüşleri ovduğu sıvıyı mutfaktan çalıp teknenizin kromlarını parlatabilirsiniz" önerisi gelmedi..

• IP logged

• *
Karbonat ve limonla ovun ve yıkayın. Hele ki pirinç ve bronz malzeme de bire bir ilacıdır. :)

Bu iyiymiş..

Bir kaba 2 limon sıkıp üstüne bir çorba kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp bir bezle kromları silin.. Tatlı su ile durulayın...

Yemek tarifi gibi oldu.. :)

Neyseki "annenizin gümüşleri ovduğu sıvıyı mutfaktan çalıp teknenizin kromlarını parlatabilirsiniz" önerisi gelmedi..

İki kaşık karbonat a yarım limon sıkıp, limonun kabuklarını da kullan silmek için Recep hocam tarif şaşmasın. :)

Gümüşleri ve avize taşlarını da pırıl pırıl yapar.

Hele ki fazla masraf olmasın diye söylemedim ; Karışıma iki sıkım diş macunu (şaka yapmıyorum - forumda deneyenler var ) sıkıp pusulanın kubbe camını da iyice ov , bak bakalım güneş yanığı camlar ne oluyor. :)
  • IP logged

R

Recep Ertürk

;D ;D ;D ;D ;D

Tamam..
Mavi kaplı not defterime de aktardım tarifleri..

Diş macunlu tarifi de deneyeceğim.. Pusula biraz şaşı göstermesi bir yana epey kirli..

Neyseki evde avize de gümüş de yok..  ;D ;D ;D ;D

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Diş macunu içinde aşındırıcı da bulunan bir temizlik malzemesidir. Aynı pasta gibi yüzeyleri ince bir şekilde aşındırarak temizler.
  • IP logged

• *
Diş macunu içinde aşındırıcı da bulunan bir temizlik malzemesidir. Aynı pasta gibi yüzeyleri ince bir şekilde aşındırarak temizler.

Kıbrıscılar a öğretmiştim. :)
  • IP logged

• *
    • instagram
Gözümle gördüm harika sonuç veriyor.. :)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Boya sökücü uygulaması:

Basitçe dikkat edilesi noktalar;

Uyguladıktan sonra bir kaç dakika beklemeniz yeter,
Tam olarak soyulmayan yerlere tekrar uygulanabilir,
Homojen kalınlıkta sürmeye özen gösterin,
Ahşabın suyuna (liflerin yönüne) kazıyın,
Mutlaka eldiven kullanın.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Boya sökücü uygulaması:

Mutlaka eldiven kullanın.

Sen niye kullanmıyon.?  :D
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Dediğini yap, yaptığını yapma deyyu bişii duymadın mı sen? O kimyasalın benim derime ulaşabilmesi için geçmesi gereken bir düzine daha kimyasal var; o zamana kadar nötralize oluyor fıkara :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Dediğini yap, yaptığını yapma deyyu bişii duymadın mı sen? O kimyasalın benim derime ulaşabilmesi için geçmesi gereken bir düzine daha kimyasal var; o zamana kadar nötralize oluyor fıkara :)

• IP logged

B

Burak Doneray

Hakan reis bu boya sökücü zehirli astarınıda sökermi ? Teşekkürler. Bir soru daha gelcoata  zarar verme olasılığı varmıdır ?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Hakan reis bu boya sökücü zehirli astarınıda sökermi ? Teşekkürler. Bir soru daha gelcoata  zarar verme olasılığı varmıdır ?
Zehirliyi anında köpürtüyor, jelkota zarar vermiyor. Yüzey geniş olduğundan belki pek efektif olmayabilir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

R

Recep Ertürk

Krom temizleme işinin ne kadar uyuz bir iş olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ne çeşitli kimyasallar (çok çeşitli marka krom temizleyiciler, ne de limon-karbonat istediğim gibi temizlemiyor. Helak oldum bugün.

Özellile pas ama metal pası renginden ziyade vernik sıçramış görüntüsü veren yerleri ov ov çıkmıyor. Hele krom kaynağı çevresi veya ek yerlerine birikmiş paslar insanı çatlatır. Elle zor ulaşılan dümen sehpası ve sehpa ayaklarını ovarken her yanım tutuldu.

Bulaşık teli kullansam çizer mi?

Ya da başka öneri?

• IP logged
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2018, 18:13:36 Gönderen: Recep Ertürk »

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Maxolen 21G iyi iş çıkartıyor.
  • IP logged

• *
%30 a sulandırılmış fosforik asit püskürtme ile tatbik ediniz...
Bir süre sonra tatlı bol suyla yıkayınız
El ve özellikle göz temasından kaçınınız
  • IP logged

Yukarı git