Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bir tirhandil.. İyonya..

• *
Ynt: Bir tirhandil.. İyonya..
#15: 22 Nisan 2018, 00:02:37
Şahıs adına USA da kayıtlı teknelere ülkemiz transit log verdi. Ne zaman ki Türk bayrağına geçiş başladı , "A sahibinin adresi Türkiye'de ama tekne USA da kayıtlı" diyerekten lak kadanak cezaları kestiler. Gümrük memuruna sormuştum, madem öyle neden transit log verdiniz? Kaçak mal sokmaya alet oldunuz? diye. "Orayı çok kurcalama zamanında bi halt ettik işte" diye cevap vermişti. Ödedim nitekim cezayı :) .
  • IP logged

• *
#16: 22 Nisan 2018, 00:26:48
Orada kanunlara aykırı (kabotaj ,yabancı plaka aracın yurda sokulması ve kullanılması vs.vs) bir takım haklı ve su götürür bahaneler var Oguzhan , hata dan döndük diyebilirler.
Burada ne diyecekler , ithalatçı ile beraber vatandaşı dolandırdım mı diyecek devlet ??
  • IP logged

• *
#17: 22 Nisan 2018, 01:07:25
Orada kanunlara aykırı (kabotaj ,yabancı plaka aracın yurda sokulması ve kullanılması vs.vs) bir takım haklı ve su götürür bahaneler var Oguzhan , hata dan döndük diyebilirler.
Burada ne diyecekler , ithalatçı ile beraber vatandaşı dolandırdım mı diyecek devlet ??

görünen o ki diyor Öcal abi :)
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#18: 22 Nisan 2018, 01:18:54
Yazdıkça fikrim geliyor.. Şöyle şeyler de yapabiliriz.. Diyelim, reislerden birisinin kıymetli bir deniz eşyası var ve bunu bağışlamak istiyor.. Bu eşya ile ilgili açık artırma yapabiliriz.. , Cem Gür 'ün önemli makalelerini ve derlemelerini bi e kitapçık haline getirip, satışını yapabiliriz.. Yemek düzenler , yemeğin bir kısmının gelirini kampanya için toplayabiliriz.
Ne bileyim işte.  Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Görüşlere açığız..

Ben Kıbrıs gurubu ile ilgili  yaptığımız bir kampanya da para toplamıştım.. Bu konuda görev alabilirim. Bir de kontrol edecek reis gerekiyor.. Kim katılır.. ?

Demin isimini tam hatırlayamadığım için yazmamıştım.. NiyaziReis ve Oktay reis benden daha önce bu konuyu ısrarla hatırlatmışlardı zaten.. Benimkisi süreci ve sistemi oluşturmak..

Ben de görev alabilirim... Haydi başlayalım... C:-)
  • IP logged

• *
#19: 22 Nisan 2018, 08:05:26
Süper.. Önce iş Cem Gür 'e düşüyor.. Motoru biliyoruz.. Ancak diğer ihtiyaçları da malzeme ve iş gücü olarak belirlerse

Hızlanacağız.. 
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#20: 22 Nisan 2018, 12:34:45
Süper.. Önce iş Cem Gür 'e düşüyor.. Motoru biliyoruz.. Ancak diğer ihtiyaçları da malzeme ve iş gücü olarak belirlerse
Hızlanacağız.. 

Liste göz korkutmasın.
Hazır yapılacak planlanıyor/paylaşılıyor kendim için de notlar alarak genişlettim/ açıklamalar ekledim.

Ahşap işleri:
-   Tersane çıkışında unutulan ve/ya kaybolan ambar ve kamara kapakları yapılacak. 2 adet
-   Kötü işçilik nedeniyle ana farş alabandalarında bırakılan boşluklar bir nev’i köşebent ile kapatılacak.
-   Baştaki çok uzun yapılan bağlama babası 10 cm kesilip topuzu yeniden cıvata ile bağlanacak.
-   Baston arkası uzatılacak ve yatağı yapılacak.
-   Yeke yapılacak. Lamine olmak durumunda. Ölçüleri geçen yıl alındı.
-   Sabit donam ( ana direk- baston - seren - bumba) geçen yapıldı. Direk omurgaya basıyor.
        Bastığı yere basit bir ıskaça ile kamara arka duvarına direk için bir yataklama ve sabitleme
         imal edilecek. Tamamı ahşap olacak. Ölçüleri alındı. Sert ağaç alınacak. Enli ve 5 cm kalın
        olmalı.
-   Baş omuzluklardaki çifter bağlama babaları çok zayıf bağlantılı yapılmış. Güçlendirilecekler.
-   Dümen iğnecikleri yaptırılıp monte edilecek. Kontra olan dümen palasına iki masif yanak yapılacak.

Denize inmeden omurgadaki köşe yarası onarımı ile omurga kıç ucu ayarı yapılacak.

Macun Boya işleri:

-   Geçen yıl atılan astar macununa yoklamalar ve teknenin iç dış boyası. – Zehirli atılması
-   Ambar gövde köşebentinin SİKA ile sızdırmazlık sağlanması

Arma İşleri :

-   Çarmıh ayakları: Geçen yıl sağ olsun Dr.Atilla Serdar çarmıh ayaklarını Tire’de yaptırıp
        getirdi. Ancak ölçüler şaşık. Önce oldukları gibi kullanmayı düşündüm ama sonra içime
        sinmediler. Olması gerekenden kalın ve uzunlar. Kalınlıktan dolayı somun cıvata ile tekneye
        doğru “çektirirken”  kaza çıkma ihtimali var.
-   Yenileri 2mm sacdan 3cm eninde, boyunu ölçerek bilmek gerekiyor yaptıracağım Yine aynı
        sacdan iç taraftan pul koyacağım.
        Kesim planlanırken uygun yerler montaj deliklerini de açmak gerekecek. Eğrilere monte
        edileceklerinden işi bilen birinin yardımını istemem gerekiyor.
-   Satın alacağım 3 kollu halattan çarmıhların ve istralyanın üst kasası ve alt ucu radanzası
        halledilecek.
-   Arma denize inmeden kurulacak ve yelken ölçüleri alınacak.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

SATIN ALMALAR

Farş kenarlarına çam 3mm kalın 5-8cm en x metre çam
1 veya 2 adet 5kalın 10en 4metre boy karaçam muhtelif tadilat ve ek işler için
50 cme tamamlanacak şekilde enli 5 kalın 70 cm boy sert ağaç

Yelken siparişi verilecek

Aliağa çıkmacılarından 4 adet filika küreği- 1 adet ip merdiven – 4/6 adet temiz can yeleği alınacak

6 adet düz ahşap kürek ıskarmozu

50 metre 5 veya 6 mm gırcala ile 1 roda 10 veya 12 mm 3 kollu halat.

Uygun boya ve küçük partiler halinde renklendirilmesi.

Zehirli 1 patlak

Seçilecek kalın halata uygun 12 adet radanza.

Omurga altına polyetilen şerit.

İyonia yelken yapabilmek için safraya ihtiyaç duyacak. Bu safra işi uzun zamandır arkadaşlar dostlar arasında tartışma konusu.
 İhtiyaç duyacağımızı düşündüğüm ağırlık azami 500 Kg.

Alternatifler :

(A)    Parke taşlarının eğrilerin üzerine atılacak ince bir kontra üzerine yerleştirilmesi. Direkt olarak ağırlığı kaplamalara vermemek için. Bilen varsa 1 adet belediyenin kullandığı kilitli parke taşı tedarik kanalını ve biliyorsa birim ağırlığını yazabilir.

(B)    80x80x600 veya 100x100x600 dolu malzeme demir .
80x80     M/kg = 50.200  6 metresi  301Kg
100x100 M/kg = 78.50    6 metresi  471Kg
Her ikisi de kullanılabilir. ancak 6 metre boy satılan malzemenin en fazla 50şer santim kesilip taşınması ve sintineye yerleştirilmesi gerekiyor. Yerleştirme öncesi de özel bir epoksi esaslı boya ile boyanıp paslanması / pas kusması engellenecek.

Prensipte, en az bu yıl omurganın altına dıştan bir safra koymayı planlamıyorum. Yelken alanının tam olarak ne kadar safra istediği kesinleşirse o zaman dış safra düşünülür.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#21: 22 Nisan 2018, 15:56:53
Çok iyi,  takvim..?  Bir de granit olmaz mı?  safra için?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#22: 22 Nisan 2018, 20:16:11
6 Mayıs'ta Sığacık'a gidiyorum.

Bütün işlerin bitiş hedefi/ suya iniş 30 Haziran

Önce ahşapları alacağım- Sonra boya ve macunlar.

Granit olur. Bir ara kayrak taşı bile düşünmüştüm.
Hele granit boyutlandırılırsa bal gibi olur.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#23: 23 Nisan 2018, 16:28:36
Demek, sığacığa gittin , yerleştin.. Teknenin durumuna bir baktın.. falan filan 10 Mayıs..

bu durumda kampanyamız 24 Nisan ve 10 Mayıs olacak.. Bu sefer  para toplama işi Niyazi reisimde olsun ben de kontrolör olayım..  Niyazi reis , bir hesap numarası ilan ederseniz sevinirim..

Dediğim gibi her bir kuruş değerli ve kıymetli.. Her bir malzeme değerli ve kıymetli.. Cem Gür 'ün listesinde olup olmaması önemli değil..

açık artırma yapacağız o malzemeler ile.. Bir nevi Amerikalıların Garaj satışı şenliğine çevireceğiz..

Hepinizin teknesinde kullanmadığı ancak başkasının ihtiyacı olabilecek birşeyler vardır.. Bunları listelersek , hem atıl duran malzemeyi değerlendirmiş ve bir reisin ihtiyacını karşılamış olacağız hem de İyonya için akçeye dönüşecek.. Böylece  reisler de çok zorlanmayacak..

Maddi katkı sağlamayı düşünenler için söylüyorum.. Miktar önemli değil. 1 lira da değerli Bin lira da..

Hem açık artırma işi eğlenceli de olur..

Yani işin içine biraz da aktivite katarsak keyifli olur.. Sonra bir de sığacık gezisi düzenleriz, İşin ucundan tutarız biraz..

Şimdi Tiryaki diyecek ki ulen ben konu başlığı açtıydım imece diye kimse gelmedi.. Gelmez tabi.. Bitmez ki Yengecin işi..  Kocaman O .. İyonya ufak tefecik.. Yormaz kimseyi..

Hadi bakalım.. Başlıyoruz.. Vira Bismillah..
  • IP logged

• *
#24: 23 Nisan 2018, 19:41:38
Cem Gür 'ün yaptığı Tayo MAr 'ı  4 yılı geçkin süredir kullanıyorum.. Her seyire çıktığımda en az 5 kez fotoğrafı çekilir..

Sosyal medyada kartpostal olarak kullanılmışlığı var.. Binlerce kişi görüntülemiş Tayo Mar 'ı..  Birçok insana ilham verdi Tayo Mar ve vermeye devam ediyor..

Cem Gür bir şekilde İyonyayı bitirir.. Bu sene olmaz ise seneye bilemedin öteki seneye bitirir..

İyonya , sıradışı bir yelekenli olacak.. İyonya ile yelken yapınca , yüzlerce yıl önceye gidilecek.. Resmen bir zaman makinası..

eski denizcilerin hissettiklerini hissetme imkanı olacak.. Tayo Mar gibi kimbilir kimlerin hayallerin süsleyecek.. Kİmler yelkenli tekne almaya heves edecek.. ?

Şimdi hiç tanımadığımız , ancak ileride belkide dostumuz arkadaşımız olabilecek yeni yelkenciler kazandıracak İyonya..

Hani dostluğa arkadaşlığa çok önem veriyoruz ya..

Mesela Oğuzhan ile arkadaşlığımız böyle başladı.. Tekne alma sırasında bilmediği işleri soruyordu.. Şimdi motoru arızalıyken  yelken ile Sivriden Tuzlaya gider oldu..

İyonya'nın önemi buradan geliyor..

• IP logged

• *
#25: 23 Nisan 2018, 21:35:35
Kuşadasın da komşum Şahnaz (Sinarit Baba) nın resimlerini whats up tan sana attım bırak foruma koymayı cevap bile vermedin. 
O da bir Cem Gür klasiği.
Hep Tayo Mar ,hep İstanbul reklamı  nereye kadar. ? :)
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#26: 23 Nisan 2018, 22:20:42
Kuşadasın da komşum Şahnaz (Sinarit Baba) nın resimlerini whats up tan sana attım bırak foruma koymayı cevap bile vermedin. 

;D ;D ;D ;D ;D
GOOOOOLLLLL !!!!!

;D ;D ;D ;D ;D
  • IP logged

• *
#27: 23 Nisan 2018, 22:59:55

görünen o ki diyor Öcal abi :)

Mahkemede hallolur o iş. Enseyi karartmayalım. :)
  • IP logged

• *
#28: 23 Nisan 2018, 23:01:32

abi sen rüyanda yolladın her halde .. yok bende bir şey..
  • IP logged

• *
#29: 23 Nisan 2018, 23:13:39

abi sen rüyanda yolladın her halde .. yok bende bir şey..
Kesin eminim ama bakarım tekrar.Sanırım Bulgar telefonumdan atmıştım.

Sahibi forum üyesi ve sıkı takipcin . :)
 Tekne desen bir bebek ,tum İstanbul bakar valla.hem de büyütme amaçlı satilik. Yarin tablet den becerebilirsem atarim fotoğraflarını foruma.
  • IP logged

Yukarı git