Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ve İmalata Başlanılmıştır (Yelkenli Kanoyla Dünya Turu)

• *
Merhaba!

Dünya Turunda kullanacağım yelkenli kanonun imalatına başlanılmıştır .

Boyutları yaklaşık 750 X 50 X 50 (cm) olacak kano HDPE (Yüksek yoğunluklu polietilen ) kullanılarak imal edilecek.

Kanonun üstüne güneş paneli ve kendi imalatım olacak su damıtma donanımı yerleştirmeyi planlıyorum .

Şişme bot 240cmx200cm olan   yaşam mahalline sabitlenecek.  Deniz kayağı ise videoda yüzdürücüsü olmayan yandaki kısa platforma... Erzak ve eşyalar kanonun içine yerleştirilip şu geçirmez lumbozlarla kapanacak. Elektronik v.b. korumak için özel şu geçirmez çantaya konacak.

Tabii bunların birçoğu değişebilir planlar. Benim önceliğim sağlam ve yüklüyken yeterince hızlı  (4 Beaufort havada 8 knot hız) olması.

Şimdilik olabileceğini düşündüğüm sorun dalgaları  arkadan alırken kanonun burnunun suya dalması.

Bitince çalışıp göreceğiz.

Bitince aşağıdaki kanoya benzeyecek.

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • instagram
Enes abi işler kolayına olsun.. Umarım sonuç planladığınız istediğiniz gibi olur...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Enes, armayı ne düşünüyorsun.. ?

Şöyle modeller var..

• IP logged

• *
Bu arada çoğumuz enes'in bu projesine çılgınlık gözü ile bakıyoruz.. Ancak Cenova- Malaga-Cebelitarık - Casabilanca hattında 24 27 Ekim 2016 Tarihlerinde deniz çarşaf gibi idi.. Havadurumunu ve mevsimi denk getirebilirse çok keyifli bir seyir yapar diye düşünüyorum.. Hep manyak dalgalar filan yok yani..
  • IP logged

• *
Ermancığım teşekkür ederim. Rallide görüşmek ümidiyle...
  • IP logged

S

Servet

Kendi imalatınız olacak ''su damıtma cihazı'' konusun da yeterli teorik,pratik birikiminiz var mı?
Yoksa Amerikayı yeniden kesf etmeyim,şakaya,ben yaparım abiye gelmez.
  • IP logged

• *
Bu kano için tasarlanmış birkaç yelkenden biri senin resmindekine çok benziyor. Belki aynısıdır. Ama önce ona uygun direği edinmem lazım.
  • IP logged

• *
Servet reis,

Yeterince araştırma yaptım ve havadan su elde etmişliğim de var. Ancak esinlendiğim tasarımın bir eksiği var. Onu giderince sorun kalmayacak.

Zaten yeterli su stoğum olacak. Ek olarak bunu kullanacağım. Bir de bunun yedeğini bulunduracağım.  Ek kaynak bulursam ticari üretimi yapılmış bir üründen edineceğim.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Enes Reis

Hayırlısı olsun

• IP logged
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2018, 10:55:58 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
Teşekkürler Oktay reis .
  • IP logged

• *
İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle iyi akşamlar,

Bugün direklerin ıskaçaları yerleştirildi.  Birer sıra atlanarak 5 ayrı bölmeye straforlar yerleştirildi ve kanonun üstü kapandı.

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
Bu arada çoğumuz enes'in bu projesine çılgınlık gözü ile bakıyoruz.. Ancak Cenova- Malaga-Cebelitarık - Casabilanca hattında 24 27 Ekim 2016 Tarihlerinde deniz çarşaf gibi idi.. Havadurumunu ve mevsimi denk getirebilirse çok keyifli bir seyir yapar diye düşünüyorum.. Hep manyak dalgalar filan yok yani..

Haklısın Erman'cım. Hep manyak dalgalar felan yok.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Enes Reis,

su yapıcınız olacağına göre herhalde yanınızda su taşımayacak, depolamayacaksınız.
Ama taşıyacaksanız Atlantiği bir kere oyma kütük tekne, bir kere de katlanır bez kanoyla geçen bir Alman doktorun denenmiş önerisini anlatmak isterim. Yanına neredeyse hiç su almamış, bira ve süt konservesi almış. Açıklaması ise bu iki içeceğin hem susuzluğu gidermesi hem sıvı besin yerine geçmesi. Adamın bu seferleri yapmasının tek nedeni denizcilik filan değil zaten. Susuzluğa ne kadar dayanılabileceğini ve Fransız Alain Bombard'ın iddia ettiği gibi deniz suyu içilerek hayatta kalınıp kalınamayacağını denemek istemiş ( Sonuç hayır : içme suyuna karıştırdığı deniz suyu daha ikinci gün vücutta ödem yapmış ).

Ilgilenirseniz sıvı gereksinimi ile ilgili kitabında yazdıklarını çevirip size gönderebilirim.

Aslında kitabı çevirip yayınlayacaktık, ancak yayınevi kitap çok eski olduğu için bize hiç bir destek veremeyeceğini bildirdi, içindeki çizimler, resimler, fotoğraflar olmayınca da çevirmenin pek bir anlamı kalmadı.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Böyle bir iddia ile Atlantiği geçen vardı. Deniz suyu içilebilir ve geçilir diye iddia etmişti. Geçti de, ve demek ki deniz suyu ile yaşanabiliyormuş dediler. Adam karşı sahile vardığında böbrekleri iflas etmişti. Yani deniz suyu içerek yaşarsınz ama karaya vardığınızda böbrek iflası neden ile ölmek serbest. 
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Hayırlı olsun, Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git