Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ve İmalata Başlanılmıştır (Yelkenli Kanoyla Dünya Turu)

• *
Rica ederim, severek yaptım.  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Tevekkeli değilmiş, seyirde sabah bira içmek zorunda kalınca kahvaltı yapmış gibi olmam.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Tevekkeli değilmiş, seyirde sabah bira içmek zorunda kalınca kahvaltı yapmış gibi olmam.
Yanlış anlamışsın işte...
Bira sadece kütük oyma kayık veya katlanır bez kanoyla gezerken...
Yatta sabah kahvaltısı havyar ve şampanya ile.
Yoksa bilmiyor muydun ?
  • IP logged

• *
    • instagram
Yanlış anlamışsın işte...
Bira sadece kütük oyma kayık veya katlanır bez kanoyla gezerken...
Yatta sabah kahvaltısı havyar ve şampanya ile.
Yoksa bilmiyor muydun ?

Bizde yumurta peynir zeytin.. Hangi teknede hangi kahvaltı konulu bir başlık rica edelim üstadlardan

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
Bugün kanonun bağlantıları yapıldı ve dayanıklılığıyla ilgili küçük bir test uygulandı. 

Enes abi işlerin yolunda gittiğine sevindim. Rica etsem bağlantı işleri nasıl yapıldı hangi elemanlar kullanıldı detaylı bilgi verebilir misiniz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Günaydın,

Pasifik yerlileri iki yüzdürücüyü birbirine bağlayan çıtalara iako diyorlarmış. Firmanın iako imalat işlemi şu şekilde :

- İmalatta kullanılacak HDPE malzemeler CNC makinesinde kesiliyor. (Videoda görülen bu kırmızı 10 mm çıtalar aluminyumun içinde de boylu boyunca uzanıyor ).

- İakodaki kavisi sağlayacak şekilde iki HDPE işkenceyle sabitlenip bağlantı noktasına HDPE kaynak yapılıyor.

- Kaynağı yapılan bu malzemeler bu sefer 4'er adet şeklinde yan yana getiril işkenceyle birbirlerine sabitleniyor.

- Sabitlendikten sonra birbirlerine temas noktaları hat halinde uçtan uca kaynaklanıyor.

- Bu dörtlü blok iakonun  aluminyum alüminyum Ü Profilinin içine yerleştiriliyor.

- Malzeme alüminyuma civatalarla sabitleniyor.

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Bu malzemeyi kıramıyorsunuz. Çünkü son derece esnek. Diğer yandan bu kadar esnek bir malzeme kullanılan teknikle fazla esnek olmayan, bu sayede yapısal bütünlüğünü koruyan bir yapıya dönüşüyor.  Bu sayede videodaki gibi üstünde rahatlıkla durabiliyorsunuz .

Diğer yandan kaynak kısmı ayrı bir şaşkınlık nedeni. İmalatın ilk gününden bü yana izliyorum. Bu kadar yükü nasıl taşıyabildiğini hala kavrayamıyorum.

• IP logged

• *
İako imalatından kesitler

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
İako imalatından kesitler

İlk defa gördüm , ilginç bir detay.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Yani var ya,

Şu dünya turu işi olmasa en alt kademeden girip öğrenirdim şu işi. Soru sorup çalışanları meşgul etmemek için resmen dişlerimi sıkıyorum. Çekim yaparken bazen farkında olmadan burunlarının dibine kadar giriyorum.

Aslında imalat bambaşka bir şey. Maddi kaygılar olmasa sanırım zırt pırt birşeyler yapmaya çalışırdım.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Enes kaptanım,senin teknenin maliyetini merakla bekliyorum ;)
Far Out'u Can kaptandan kaçırıp satabilirsem tam benim ihtiyacıma göre diye düşünüyorum ?0-?
Soranlara da vatandaş bunun ile dünya dönüyor diye hava atarım artıkın   :)
  • IP logged
DeDe

• *
Utku kaptanım,

Maliyetiyle ilgili birşey söyleyemeyeceğim. Çünkü üretici firma kanonun sponsoru.

Arma,, küçük dıştan takma motor,  elektronik ekipmanlar  v.b. için halihazırda sponsor arayışlarım sürüyor.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
İmalat bittiğinde firma kendine uygun bir kar marjı koyar ve motor hariç direk ,yelken bir satış fiyatı belirler herhalde.Sonuçta olay ilgi çekecek ve kıyılarımızda da bu tip tekne kullanmak isteyecekler çıkacaktır diye umuyorum ?0-?
  • IP logged
DeDe

• *
Tabii firmanın neleri düşünerek sponsor olduğunu bilemiyorum. Konu kano olabileceği gibi 16 senedir HDPE malzemeyle balık çiftliği ve iş ve acil durum tekneleri imal ettikleri gibi sipariş üzerine tekne üretimi de yapıyorlar. Ama bildiğim kadarıyla yelkenli tekne üretmemişler.
  • IP logged

• *
Kanonun salma yerleri hazır

https://www.instagram.com/p/BiROgEAgbhB/
  • IP logged

Yukarı git