Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Donatan Temsilcisi Ersin Boke'nin istifası

B

Burak Doneray

Burada kişiselleştirmeden ,Ersinden ,Bülentten ,Aliden Veliden vareste olarak bir insanın doğal olan hakkı hakında oylama yapılmamalıdır diye düşünmekteyim.
Hukuk ,tanımlar ,hayatın akışı bir yana bu tip zorlama oylama ,anket vesaire bu olayın diğer tarafını rencide edici boyuta getirir.
Şimdi Ersin istifa etmesi engellensin dediğinizde sanki istifasını yürürlüğe koyanlar Ersinin istifasına sevinmişler gibi oluyor.

Mesele istifa eden kadar istifa edilenide ilgilendirmez mi ?

Kocareis olarak açıklama yapmışlar
Ersin Reisin istifasını yürürlüğe koymuşlar bakın dikkat edin
KABUL ETTİK demiyor yürürlüğe koyduk diyor. Çünkü kabul ve red onların elinde değil.
Ellerinde olsa zaten kabul etmezlerdi

Ersinin istifası seni beni nekadar üzdü ise eminim onlarıda o kadar üzmüştür.
ERsin kararını vermiştir bu durumu herkes için daha fazla zorlaştıracak işler yapmamak lazım .
Bu ankete kim karar versi ise tekrar düşünmesinde fayda var

Selamlar

Olur size sorarim bir daha ne yazacagimi.
  • IP logged

• *
Forum, devlet Dairesi mantığıyla yönetilirse istifanın tek taraflı müessese olduğu kesindir. Burak’ ın yine daha önce başlattığı “özlenen reisler” konusu ile aynı hedefi amaçlayan bir anket olmuş. “Özlenen reisler “ başarılı sonuç vermişti zaman içinde. İyi ki açmış ve şu an Can hoca ve Tan Kaan reisin yazılarını okuyup bilgileniyoruz .

Erzinn!

İstifa gerekçende yerden göğe kadar  haklısın. Zaten Bülent reis senin özür yazına verdiği cevapla bunu doğruladı.

senin yazılarından bazıları beni rahatsız etmişti. Konuşarak anlatabildim kendimi biliyorsun. Belki gerçek çözüm istifa etmek değildir. Sansüre olan itirazını haklı buluyorum Ancak DT görevinden ayrılman birşey değiştirmeyeceği gibi donatanları temsilen, özellikle de sansüre karşı çıkan Benim gibi donatanları temsilen görevinde kalman daha doğru gibi. Elbette en doğrusunu sen bilirsin. Ben olumlu oy vereceğim.

Burak teşekkürler konu için.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Burada kişiselleştirmeden ,Ersinden ,Bülentten ,Aliden Veliden vareste olarak bir insanın doğal olan hakkı hakında oylama yapılmamalıdır diye düşünmekteyim.
Hukuk ,tanımlar ,hayatın akışı bir yana bu tip zorlama oylama ,anket vesaire bu olayın diğer tarafını rencide edici boyuta getirir.
Şimdi Ersin istifa etmesi engellensin dediğinizde sanki istifasını yürürlüğe koyanlar Ersinin istifasına sevinmişler gibi oluyor.

KABUL ETTİK demiyor yürürlüğe koyduk diyor. Çünkü kabul ve red onların elinde değil.

ERsin kararını vermiştir bu durumu herkes için daha fazla zorlaştıracak işler yapmamak lazım .

Selamlar

Ya olurmu hiç kişisel algılama seninle alakası yok.
Ama doğru olmadığına inandığımız bir şeyi söyledik bunda kırılacak hiçbirşey yok sen benim arkadaşımsın buna kırılmana izin vermeye niyetim yok
  • IP logged

B

Burak Doneray

Selamlar

Ya olurmu hiç kişisel algılama seninle alakası yok.
Ama doğru olmadığına inandığımız bir şeyi söyledik bunda kırılacak hiçbirşey yok sen benim arkadaşımsın buna kırılmana izin vermeye niyetim yok

Kisisellestirmeye gerek yok .Yazdigimin arkasındayım .Dogru okuyun bir zahmet cevap vermeden once.
  • IP logged

S

Servet

''yürürlüge kondu'' dogru bir ayrıntıdan yakalamısınız..
yani durum fiilileşti,koca reisin yazısından sonra..
anket açılabilir,yazmak isteyen yazabilir..
ama orta da fiili bir durum var,geçerli olan odur..
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

Konuya biraz uzaktan bakıyor olsamda ( diğer arkadaşlarımın çok önemli bir bölümünü yüz yüze tanımadığım için ) , gördürüğm şudur. Ersin Reis, bazen sivri sayılabilecek eleştiriler yapmış olsada, hiçbir zaman terbiye ve medeniyet sınırlarının dışına çıkmamıştır. Bu nedenle her ne kadar özgür iradesi ile istifa talep etmiş isede, mümkün ise bu talebini geri çekmesi hepimiz tarafından sevinçle karşılanacaktır

• IP logged

B

Burak Doneray

''yürürlüge kondu'' dogru bir ayrıntıdan yakalamısınız..
yani durum fiilileşti,koca reisin yazısından sonra..
anket açılabilir,yazmak isteyen yazabilir..
ama orta da fiili bir durum var,geçerli olan odur..

Kurallari konuşuyorsak yazilimi verdi istifasını acaba ? Bence yazili vermesi lazim Bizim burada  Gocek yat klubunde bir baskanimiz var senede 7 kere istifa eder ama imzali dilekce ile degil .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2018, 00:42:29 Gönderen: Burak Doneray »

O

Oktay Eryılmaz

Ersin Reis elbette gelsin o bambaşka bir konu.

Ancak ben Ersinin öyle bir talebi olduğunu zannetmiyorum.
Biraz bu konuları zamana bırakmak diğer Donatan temsilcisi arkadaşlara daha fazla nefes aldıracaktır.
Kendi iradesi ile istifa etmiş çalışma arkadaşlarının döndürülebilmesi obsiyonlarını elbette aralarında müzakere etmişlerdir.
Bazen geçici sürelerdeki  efes almalar zarardan çok herkes için fayda sağlar.

Ersin illa dönsün demek anket ,oylama yapmak diğer Donatan temsilcilerine ve Ersine biraz haksızlık olur diye düşünmekteyim.

• IP logged

• *
efendim, bu gibi durumlarda   "istifa" bir mekanizmadır. Bir "eylem" dir..  amacı vardır..bir " protesto " dur.

Ben bu yüzden istifa ettim. Her konu tartışılabilir elbette ama ben neden istifa edildiğinin tartışılmasını daha çok isterdim.

İstifamı geri almam söz konusu değil. Üstelik koca reis açıklamasını okuduktan sonra çok daha yerinde buluyorum.

Muhalefet iyidir.. 
  • IP logged

• *
  • Kon Tiki
Ersin Reis istifa etmemiş olsaydı, ya da kalmaya ikna edilebilseydi ve seçilmiş olduğu görevine devam etseydi çok mutlu olurdum. Kendi deyimiyle “muhalefet iyidir”. Hele iktidarda iken muhalefet daha da iyidir  (espri yapmaya çalıştım ama pek olmadı, lafebeliği yapmaya çalışmıyorum, sürç-i lisan ettiysek affola). Muhalif sesler iyi niyetli ise, yapıyı ileri taşıdıklarına inanırım. Bu bağlamda Ersin’ in sürekli muhaliflik özelliği ile bu forumun kuruluşunda, yönetim prensiplerinin oluşturulmasında, bugüne ulaşmasında çok büyük katkıları olmuş (belki de en çok katkısı olmuş) kişi olduğunu düşünüyorum. Bu katkıları için kendisine çok teşekkür ederim.

Ama Ersin istifa etti ve yazısı ile geri dönmeme iradesini tekrar beyan etti. Bu noktadan bir geri dönüş olur mu, bence çok çok küçük olasılık. Olsa da sağlıklı olur mu, sanmıyorum.

Diğer yandan seçilmiş bir DT, süresi dolmadan önce görevinden istifa edebilir mi sorusuna benim yanıtım “Evet, edebilir” dir. Kişiyi zorla göreve devem ettirmeye çalışmanın, en başta o kişinin kişilik haklarına saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu durumda şimdi ne yapılacak onu tartışmak daha faydalı sanırım. DT sayısı çifte düştü. Karar alma sürecinde problem yaratabilecek bir durum. Geçen seçimde seçilenlerin ardından en yüksek oy alan kişinin DT olması görüşü var. Geriye kalan tüm DT’ lerin istifa etmesi ve yeni seçim yapılması bir başka seçenek. Yalnızca eksik temsilci için seçim yapılması bir yol olabilir. Bu durumda seçilen kişinin görev süresi ne olacak? Ersin’in kalan süresi kadar mı?

DT’ leri arasında sürekliliği sağlamak açısından iki yıl ve dört yıla dayalı görev süreleri konmuştu. Ve bu bence çok iyi fikirdi. Bu durumda tüm DT’ nin istifası bu anlamda hoş olmayacaktır. Hafıza sıfırlanacaktır. Benim düşüncem geçen seçimde seçilenlerin ardından en çok oyu alan kişinin göreve çağrılmasının hızlı, adil ve kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu yönünde. Bu kişi aynı zamanda doğal olarak en düşük oya sahip üye olduğu için görev süresi Ersin’in kalan süresi artı iki yıl olacaktır.

Selamlar,

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Ersin Reis istifa etmemiş olsaydı, ya da kalmaya ikna edilebilseydi ve seçilmiş olduğu görevine devam etseydi çok mutlu olurdum. Kendi deyimiyle “muhalefet iyidir”. Hele iktidarda iken muhalefet daha da iyidir  (espri yapmaya çalıştım ama pek olmadı, lafebeliği yapmaya çalışmıyorum, sürç-i lisan ettiysek affola). Muhalif sesler iyi niyetli ise, yapıyı ileri taşıdıklarına inanırım. Bu bağlamda Ersin’ in sürekli muhaliflik özelliği ile bu forumun kuruluşunda, yönetim prensiplerinin oluşturulmasında, bugüne ulaşmasında çok büyük katkıları olmuş (belki de en çok katkısı olmuş) kişi olduğunu düşünüyorum. Bu katkıları için kendisine çok teşekkür ederim.

Ama Ersin istifa etti ve yazısı ile geri dönmeme iradesini tekrar beyan etti. Bu noktadan bir geri dönüş olur mu, bence çok çok küçük olasılık. Olsa da sağlıklı olur mu, sanmıyorum.

Diğer yandan seçilmiş bir DT, süresi dolmadan önce görevinden istifa edebilir mi sorusuna benim yanıtım “Evet, edebilir” dir. Kişiyi zorla göreve devem ettirmeye çalışmanın, en başta o kişinin kişilik haklarına saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu durumda şimdi ne yapılacak onu tartışmak daha faydalı sanırım. DT sayısı çifte düştü. Karar alma sürecinde problem yaratabilecek bir durum. Geçen seçimde seçilenlerin ardından en yüksek oy alan kişinin DT olması görüşü var. Geriye kalan tüm DT’ lerin istifa etmesi ve yeni seçim yapılması bir başka seçenek. Yalnızca eksik temsilci için seçim yapılması bir yol olabilir. Bu durumda seçilen kişinin görev süresi ne olacak? Ersin’in kalan süresi kadar mı?

DT’ leri arasında sürekliliği sağlamak açısından iki yıl ve dört yıla dayalı görev süreleri konmuştu. Ve bu bence çok iyi fikirdi. Bu durumda tüm DT’ nin istifası bu anlamda hoş olmayacaktır. Hafıza sıfırlanacaktır. Benim düşüncem geçen seçimde seçilenlerin ardından en çok oyu alan kişinin göreve çağrılmasının hızlı, adil ve kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu yönünde. Bu kişi aynı zamanda doğal olarak en düşük oya sahip üye olduğu için görev süresi Ersin’in kalan süresi artı iki yıl olacaktır.

Selamlar,

Melih Reisin tespitleri benim kanımcada kesin isabetli
Aslında Kurul oluşturulurken atlanmış .
Seçim yapılırken asil üyelerin yanısıra numaralanmış  yedek üyelerinde şeçilmesi gerekirdi.
Herhangi bir nedenle boşalan yere yedeği seçime gerek kalmadan atanırdı
  • IP logged

B

Burak Doneray

Gerçekten anlatamıyormuşum nedemek istediğimi.
Sanırım burası benim olmak istediğim bir yer olmaktan gittikçe uzaklaşmakta ve bu beni üzmeye başladı. Arkamdan Şerefsiz denerek şaka yapıldığınıda  duyduktan sonra burada kalmanın benim için anlamı kalmadı.

Her şey gönlünüze göre olsun hoşçakalın .

Bende donatanlıktan istifa ettim.

Burak
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

Gerçekten anlatamıyormuşum nedemek istediğimi.
Sanırım burası benim olmak istediğim bir yer olmaktan gittikçe uzaklaşmakta ve bu beni üzmeye başladı. Arkamdan Şerefsiz denerek şaka yapıldığınıda  duyduktan sonra burada kalmanın benim için anlamı kalmadı.

Her şey gönlünüze göre olsun hoşçakalın .

Burak

Burak Kardeşim
Yapma, henüz yüzyüze gelemesekte, çok uzun konuşmalarımız oldu. Bizim için çok değerlisin. Sakin kafa ile bir kere daha değerlendir. Eğrisi doğrusuna mutlaka gelir. O konuşmaları yapanlarda mutlaka sonuçlarına katlanırlar

• IP logged

R

Recep Ertürk

Burak

Sevgili Burak reis,
Sizinle yüz yüze tanışmadık. Sadece forumda sizi izleyerek, yazılarınızdan tanıdım. Barbican sohbeti ile yine yazı üzerinden iletişim kurduk. Söylediklerinizden yararlandım.

Yeni başlayan bir amatör olarak, yelken, deniz ve tekne, motor vd bilgilerine hakimiyetinize saygı duymamak elde değil.

Benim dileğim bir okur olarak, sizden ve bilgilerinizden, yazılarınız aracılığı ile haberdar olan biri olarak bu kararınızı tekrar düşünmenizdir.

Teşekkürler, Saygılar

r.e
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

Burak

Sevgili Burak reis,
Sizinle yüz yüze tanışmadık. Sadece forumda sizi izleyerek, yazılarınızdan tanıdım. Barbican sohbeti ile yine yazı üzerinden iletişim kurduk. Söylediklerinizden yararlandım.

Yeni başlayan bir amatör olarak, yelken, deniz ve tekne, motor vd bilgilerine hakimiyetinize saygı duymamak elde değil.

Benim dileğim bir okur olarak, sizden ve bilgilerinizden, yazılarınız aracılığı ile haberdar olan biri olarak bu kararınızı tekrar düşünmenizdir.

Teşekkürler, Saygılar

r.e

Evet, değerli Recep Reis benden daha iyi bir şekilde ifade etmiş.
Burak Kardeşim, nasıl bilgili, yardımsever biri olduğunu herkes biliyor. Şikayetinde çok haklısın. Bende hayal kırıklığına uğradım ( sana ithamda bulunanların esasen o kalibrede olmadıklarını düşünmeme rağmen) . Lütfen bir kere daha düşün.

• IP logged

Yukarı git