Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Donatan Temsilcisi Ersin Boke'nin istifası

• *
İsmim geçtiği için Ersine cevap vereyim :)
Arkadaşlar düğümlerin hiç birini bilmiyorum :)
Yelkenlide kullanılan terimleride bilmiyorum :)

Düğüm konusunda kendimce geliştirdiğim bir yöntem var onu yapıyorum açayip pratik oluyor :)
Terimlere gelirsek iskele sancak pupa puruva dışında başka bişiyde bilmiyorum :)
Aslında kafayı yorsam şıp diye çözerim,yukarıda yazdıklarıma ama kafayı da yormuyorum,bana göre gereksiz bilgi,olurmu öyle şey demeyin,bana göre gereksiz.

Yelkeni bilmiyordum bana yelkeni öğreten kişi Harun dur,işi kavradıktan sonra hava atar gibi algılanmasın :)
Harun la ara sıra yarış yapıyoruz,bir kez beni geçemedi,hatta edrafında daire şeklinde üç tur attım Harun da üye okur:)

En son bu hafta sonu da  kapıştık Haruna nal toplattım :)

Teknemde rüzgar gülü filan yok,istemiyorumda açıkcası,rüzgarın kaç estiği ve nereden estiğinin önemi de yok bana göre,ben rüzgarı ensemde hisediyorum şaçma gelebilir ama böyle :)
Yine saçma gelebilir,ben teknemi hisediyorum hislerimle yelken yapıyorum :)
Benim teknemin boyunda bir tekneyle kapışmak isteyen varsa da buyrun ben buradayım :)

Ersin bu arada ben bu tür şeylere hiç kafayı yormam,darılmam gücenmem.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2018, 21:58:56 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
efendim.. İki kişi arasındaki bir konuşmayı dinleyip, bunu bırakın bir sosyal ortamda, bir üçüncü kişiye bile söylemek, doğru bir hareket değildir. en hafif tabiri ile.. Ben böyle bir şey yapmadım.. 

İstifa etme nedenim son derece açık . " az moderasyon "  bu forumun kuruluş ilkelerinde var.. Bu yüzden bu forum kuruldu, bu kadar insan katkıda bulundu.. Kişilerin açıklamaları orta yerde dururken , ve bu insanlar son derece yakın arkadaşlık ilişkileri içinde iken , forumda bunların açıkça tartışılması buraya duyulan güven nedeni iledir.

Konu ile ilgili açıklamaları orta yerde dururken üstelik tüm samimiyeti ile.. Bu açıklamalar yokmuş gibi niyet okunması çok yakışıklı olmuyor bence. 

Bu şekilde yapılan  yorumların da bence konuya bir katkısı olmuyor maalesef.

eleştiriler " konu " ile ilgili , " kişi " ile ilgili olmamalıdır..

A kişisinden hoşlanmıyor ve bundan dolayı yaptıklarını eleştiriyor isek, bu yanlıştır. Eleştiri , " konu " ile sınırlı kalmalı , asla kişileri kıracak üzecek boyutlara vardırmamalıdır..

Bazı durumlarda eleştiri " konu " ile sınırlı olduğu halde dahi yanlış algılanabilir. Bu durumda eleştirinin bir anlamı kalmaz. eleştiriyi yapan, hele kişileri de tanıyorken bu durumu göz ardı etmemelidir.  Üslubunu ve yazısını bu durumları dikkate alarak yapmalıdır. Aksi durumda incinmeler olabiliyor.. Bu benim bundan sonra eleştiri yaparken en çok dikkat edeceğim konulardan bir olacak.

Bir güzel örnek vereyim.. Her yaşta öğreniyor insan.. Geçen Perşembe günü çok ilgimi çeken bir komuşma yaşadım.
Biliyorsunuz Kaan Erdem geldi ve yemek yedik. İlginç bir konuda tartışma yapılıyordu. Tartışmanın ne olduğunun ve diğer taraftaki kişinin kim olduğunun bir önemi yok.

İlgili kişi konu ile ilgili son derece tutarlı bir sav öne sürdü.. Kaan erdem ise bu görüşte değildi. Ancak bu karşıt görüşünü bakın nasıl dile getirdi..

Bir kere hiç " hayır o öyle değil" , " sen yanlış düşünüyorsun " , " bu görüş yanlıştır " ya da  karşı olduğu görüşü dile getiren kişiye hitaben değil konuyu ilgi ile dinleyen diğer reisleri de dikkate alan bir konuşma yaptı.

Katılmadığı görüşten alıntılar yaparak bir konuşma da yapmadı.. Ne yaptı biliyormusunuz. ?

sadece kendi görüşünü söyledi. Konuyu dinleyenlerin böylece her iki görüşü de duyduktan sonra bir fikirleri oluştu..

Konu ile ilgili tartışırken dahi kırgınlıkları önlemenin mükemmel bir yöntemi ..

Ben de bundan sonra bu yöntemi kullanacağım..

Bakınız hemen sıcağı sıcağına bir örnek vereyim..

KEÖ (Kağan Erdem'den önce ) şöyle yazardım..

Hani diyor ya Aali, forumlardan çok birşey öğrenmedim ama dostluklar kazandım diye.. Oysa bizler çok şey öğreniyoruz..

KES ise şöyle yazmayı tercih ediyorum..

Bizler forumlarda dostluk arkadaşlıklar kazanmaktan başka bilgi birikimimiz yeterli olmadığından çok şeyler de öğreniyoruz.

Görüş.. sadece görüş.. bırakalım tartışmayı takip eden görüşünü oluştursun..

Şimdi diyebilirsiniz ki sen bunu yeni mi öğrendin.. ? valla yeni hem de Perşembe günü Kaan Erdem den gözlemledim..

Ne yapalım.. Öğrenmenin yaşı yoktur..
Sanırım negatif ve kötü niyetli Manipülasyonların önüne geçmek için en doğru yol bu olsa gerek . Sevindim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • instagram
Son yaşadıklarımız öncesinde donatan temsilcilerinin aldıkları kararlarda ne denli hem fikir veya karşı fikirlerde olduklarını bilmiyoruz. Bildiğim birşey varsa bugüne kadar donatan temsilcileri bizim verdiğimiz temsil yetkisini layıkıyla yerine getirdiler. Burası çarşaf listeyle oluşturulmuş bir yönetim değil. Başında bir genel başkan veya başkan da yok. Temsilciler bireysel olarak seçildiler ve şahıslarında bizi temsil ediyorlar.. Pek doğaldır ki donatan temsilcileri bir karar almaları gerektiğinde farklı fikirler, çatışmalar olabilecektir. Bunun çözümü için de karar alma yöntemleri belirlendi.
Bu noktalardan bakınca Ersin Böke'ye dur gitme, otur oturduğun yerde ve verdiğimiz göreve devam et diyecek olanlar biziz, yani donatanlar.. Donatan temsilcisi sıfatıyla kimse bir diğer donatan temsilcisine sen dur, sen git demeyecektir (zaten bildiğim kadarıyla böyle de bişe olmamıştır) Hep beraber oluşturduğumuz bu yapıda bir donatan temsilcisinin görevinin nasıl sonlanacağı da belirlenmiştir.
Ersin Böke haklı özel sebepleriyle birlikte son yaşananların da etkisiyle tek taraflı böyle bir karar almış olabilir ancak bu noktada aldığı karar kendisiyle birlikte beni ve diğer donatanları etkilemektedir.
İşte bu yüzden Ersin Böke'ye sen napıyorsun otur oturduğun yerde diyecek olan da, kal diyecek olan da sadece ve sadece bizleriz..
Burada ciddi emeği olan, foruma renk katan, şeytanın gör dediğini gündeme getirip tartıştıran bu adama güle güle demek istemem, bir sonraki seçimlere kadar da olduğu yerde oturup çalışma arkadaşlarıyla görevini tamamlamasını isterim..
Ersin Böke Otur Oturduğun Yerde ve Sana Verdiğimiz İşi Bitir...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2018, 21:58:34 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

O

Oktay Eryılmaz

Arkadaşlar özür dilerim ama umarım İstifa ile ilgili anket yapılamaz dedik diye kötü niyetli manüplasyon yapıyor sayılmıyoruzdur
Öyle sayılıyor isek , bilmek isterim
  • IP logged

T
  • *

Sanırım negatif ve kötü niyetli Manipülasyonların önüne geçmek için en doğru yol bu olsa gerek .

Kötü niyetli manipülasyon yapıldığına dair, manipülasyon mudur ? Yoksa bunu soruyor olmam mı manipülasyondur ?
  • IP logged

• *

Sanırım negatif ve kötü niyetli Manipülasyonların önüne geçmek için en doğru yol bu olsa gerek .

Kötü niyetli manipülasyon yapıldığına dair, manipülasyon mudur ? Yoksa bunu soruyor olmam mı manipülasyondur ?
Eleştiriyi prensipler üzerinden değilde kişileri kurumları bağlayacak şekilde adrese teslim yaparsak evet manipülasyona açık olur . Kimse yoğurdum ekşi demez . Ancak “A” mayasıyla yoğurt yapınca hiç ekşimiyor dersek o zaman yoğurdu ekşi olan kişi kullandığı mayayı değiştirir . Anlatabildim umarım .

• IP logged

• *
Arkadaşlar özür dilerim ama umarım İstifa ile ilgili anket yapılamaz dedik diye kötü niyetli manüplasyon yapıyor sayılmıyoruzdur
Öyle sayılıyor isek , bilmek isterim
Tan Kaan reise verdiğim cevap sizi rahatlacaktır umarım. Beyanınızda istifanın tek taraflı olduğu ve buranın da forum olduğu için ciddi kurum gibi devlet Dairesi gibi düşünülmesi gerektiğini yazmışsınız. ( son cümle önceki mesajınızdaydı).

Özel sektörde bir çalışan istifa ederse ve sevilen, Çalışkan biriyse amiri istifa sebebini sorar. Şartlar yüzündense şartlar iyileştirilmek suretiyle işine devam ettirilir. Bu bir çok kez yaşanmıştır ülkemizde. Bu amir ve bağlı olduğu kurum suç işlememiş veya hata yapmamıştır. Aksine insani değerlerinin yüksek olduğunu gösterir. İnsani değer üzerinden bakılırsa gayet mantıklı bir anket. Üstelik isim zikredilmemiş. Forum kurulurken tüm kurallar oylandı. Mesela özel mesaj yoktu ancak oylama sonucunda çoğunluk isteyince bu özellik açıldı. Anket sonucuna göre belli şartlar çerçevesinde pekala uygulanabilir bir kural.

Anketin sonucu forumun insani değerlere olan bakış açısını belli eder. Bir sonuç getirmese bile bu bile bir kazanımdır.

• IP logged

T
  • *
Ben anlamadım, çünkü ;

Kötü niyetli manipülasyon olması için, bunu yapacak birileri lazım ve bu durumda birileri forum içinde bu kötü davranışı sergilemiş/sergiledi oluyor.

Yazıdan benim anladığım, "bu kötü niyetli kişilerin önüne geçmek/ bir daha yapamamalarını sağlamak için en doğru yol "

demişsin gibi anladım da onun için sordum. Yanlış anladıysam kusura bakma. 
  • IP logged

• *
bu durumda birileri forum içinde bu kötü davranışı sergilemiş/sergiledi oluyor.

Yok olmuyor. Sadece yeni eleştiri prensibi üzerinden gidilirse buna müsait ortam oluşturulmamış oluyor.

Sanırım bu defa anlattım

• IP logged

T
  • *
Anladım. Peki, teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
Anladım. Peki, teşekkür ederim.

Rica ederim

• IP logged

• *
Erman .. yeke hala bende.. :)  Hani kafan çarpar filan yanlışlıkla.. :)

Oktay kaptan.. sen de alınganlaştın iyice..:) Konunun seninle ne ilgisi var.. ? Konu bir tartışmada nasıl yanlış anlamaların önüne geçilebileceği ile ilgili.. Şahsın ile ilgili alınma lütfen.. Konu ile ilgili görüşlerini ilgi ile takip ediyorum.

Hani eskiden olsa .. KEÖ yani.. manüpilasyon mu yapıyorsun da alındın kıvamında bir şeyler yazıp takılabilirdim sana.. :)

aman ha .. şaka şaka.. şaka kaldırabiliyorsun diye yazdım.. :)
  • IP logged

• *
bu arada yekeyi yarın göndermiş olacağım.. Palyayı naklettiğimiz kargo şirketi ile.. Umarım Mersin şubesi iyi çalışıyordur da.. sıkıntı çıkmaz..
  • IP logged

• *
Bi ben kendimi anlatamadım , ben de anlatayım.

Ben “edebilmeli mi “ lafına takılıp tii ye almıştım, espri fazla ince olmuş olabilir.

Yani “edebilmeli mi” değilde “etmeli mi veya etsin mi” diye bitse iyi  olacakmış.

Edebilme işi garibime gelmişti.  ;D ;D ;D
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Bu durumda kötü niyetli ben oluyorum herhalde
Çok komik durum oluştu
Çünkü aralarında çok basit bir konuyu çözememiş bir 5 kişilik kurul var.
Aralarından biri görevinden istifa ediyor.
Diğer dördü istifayı yürürlüğe koyuyor.
Yürürlüğe koyduğunu KOCAREİS BİLDİRİSİ olarak duyuruyor.
İstifa eden kurul üyesi eski çalışma arkadaşlarının bildirisini madde madde ağır biçimde eleştiriyor.

Ama biz bunlardan az sonra ERSİN REİS in istifa edememesini sağlayacak olduğunu düşünfüğümüz bir anket yayınlayacağız.

Aramızdan birileri çıkacak bu anket uygunsuzdur dedi diye
Kötü niyetli manipülasyon ile itham edilecek çok üzüldüm

yapın anketinizi özür dilerim  ERSİN REİS istifa edemesin o zaman
Donatan temsilcisi kurul kabul etmezse bir ankette ona yaparız
Onlar kızar istifa ederse 
Anket mi biter

Bu anket işi gündemde kaldıkça bu kurula ayıp olduğunu düşünüyorum
Bununda manipülasyon sayılmamasını arz ediyorum
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2018, 22:39:41 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

Yukarı git