Ersin Reis istifa etmemiş olsaydı, ya da kalmaya ikna edilebilseydi ve seçilmiş olduğu görevine devam etseydi çok mutlu olurdum. Kendi deyimiyle “muhalefet iyidir”. Hele iktidarda iken muhalefet daha da iyidir (espri yapmaya çalıştım ama pek olmadı, lafebeliği yapmaya çalışmıyorum, sürç-i lisan ettiysek affola). Muhalif sesler iyi niyetli ise, yapıyı ileri taşıdıklarına inanırım. Bu bağlamda Ersin’ in sürekli muhaliflik özelliği ile bu forumun kuruluşunda, yönetim prensiplerinin oluşturulmasında, bugüne ulaşmasında çok büyük katkıları olmuş (belki de en çok katkısı olmuş) kişi olduğunu düşünüyorum. Bu katkıları için kendisine çok teşekkür ederim.
Ama Ersin istifa etti ve yazısı ile geri dönmeme iradesini tekrar beyan etti. Bu noktadan bir geri dönüş olur mu, bence çok çok küçük olasılık. Olsa da sağlıklı olur mu, sanmıyorum.
Diğer yandan seçilmiş bir DT, süresi dolmadan önce görevinden istifa edebilir mi sorusuna benim yanıtım “Evet, edebilir” dir. Kişiyi zorla göreve devem ettirmeye çalışmanın, en başta o kişinin kişilik haklarına saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
Bu durumda şimdi ne yapılacak onu tartışmak daha faydalı sanırım. DT sayısı çifte düştü. Karar alma sürecinde problem yaratabilecek bir durum. Geçen seçimde seçilenlerin ardından en yüksek oy alan kişinin DT olması görüşü var. Geriye kalan tüm DT’ lerin istifa etmesi ve yeni seçim yapılması bir başka seçenek. Yalnızca eksik temsilci için seçim yapılması bir yol olabilir. Bu durumda seçilen kişinin görev süresi ne olacak? Ersin’in kalan süresi kadar mı?
DT’ leri arasında sürekliliği sağlamak açısından iki yıl ve dört yıla dayalı görev süreleri konmuştu. Ve bu bence çok iyi fikirdi. Bu durumda tüm DT’ nin istifası bu anlamda hoş olmayacaktır. Hafıza sıfırlanacaktır. Benim düşüncem geçen seçimde seçilenlerin ardından en çok oyu alan kişinin göreve çağrılmasının hızlı, adil ve kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu yönünde. Bu kişi aynı zamanda doğal olarak en düşük oya sahip üye olduğu için görev süresi Ersin’in kalan süresi artı iki yıl olacaktır.
Selamlar,