Ben 35 feet demedim bu arada .. 30 feet dedim di.. Yani onu da tutturamamışım.
Hiç kimse kusura bakmasın. Eşim ve kızlarım, lütfedip tekneye gelecekler diye bu tekneyi yaptırmam. Eğer eşleriniz ve çocuklarınız ile birlikte olmak ve onları mutlu etmek istiyorsanız hiç yelkenli ile filan uğraşmayacaksınız. Gidip motoryat alacaksınız. Bakın nasıl da mutlu olurlar.
Yıllardır biz eşimle tekneyle geziyoruz diyenlere bakıyorum. Kusura bakmasınlar ama hiç birinin eşi tekneye gelmiyor. Belki bir, iki..
Kimileri çok farklı.. Gerçekten yelkenci kadınlar bunlar. Onların da kocaları gelmiyor iyi mi..
Şaka gibi.
Bülent yazdı, Bülent'in eşi tekneye geliyor.. Seviyor biliyorum da .. Geçen yıl kaç gez geldi..? Soralım. Her hafta sonu Bülent teknede.. eşi evde, kızlar başkaca sorunlar v.s.
Öyle bir koya gidip, demirleyip, sıfır havada bir yerden bir yere gelip, sonra bak benim eşim geliyor işte diyenler.. Geçiniz.. amaç eşinizi mutlu etmekse , gidin bir otele deniz kıyısında mis gibi.. Ne siz uğraşın ne eşinize daracık alanda çile çektirin. Benim teknem kocaman filan diye de böbürlenmeyin. Bir kadın için yeterli mutfak en az 35 m2. dir çünkü.
Kimimizin eşi de gerçekten bizleri sevdikleri için geliyorlar tekneye.. Biz mutlu olalım diye..
Ben " tekneye gidiyorum diyor .. nereye gidiyor bu herif.. gidip bir kontrol edeyim, başka hatunlar varsa bir görüneyim " diyenini bile gördüm.
Çocukları artık yazmıyorum bile.. Hepsi internet bağımlısı. İnternet yok ise delirirler.. Ben de teknede onları öyle telefon ile görünce deliriyorum..
Yani demem o ki.. BU benim oyuncağım.. Benim tercihlerim.. Uyan gelir , gelmeyen gelmez..
Tramola atarken yer değiştirmekten şikayet eden kadın ,çocuk ,adam ,misafir her ne ise benim teknemde kafayı yerler o kesin..
Ben bir de hiç bir şeyden anlamayan ilgisiz kişiler gelmiyor mu buna deli oluyorum. Yahu insan biraz merak eder. Yok.. Ne geldin kardeşim o zaman.? Bu bir yelkenli tekne.. Burada yapılacak işler var. Yok öyle yan gelip yatmak.
Tek tek gidelim.. Yeke dümen , dışarıda pala diyoruz.. Neden? Dümen arızası en önemlisi de ondan . Palana bir şey mü oldu, bir yere mi çarptın.. ? göreceksin. Ne kadar çok aksam, ekipman o kadar arıza riski demek. Yeke dümen o yüzden.
Sonra çıkarttın mı paladan çapariz de vermez. Basit.. kullanışlı. Kırıldı, düştü diyelim, al süpürge sapını tak, yoluna devam et..
Aali , cehennem, senin mükemmel dediğin teknede ,o tramola atarken yer değiştirmekten şikayet eden kadınlar teknede iken, dümen arızası olduğunda sürükleniyorken yaşadıklarındır. Hiç bir şeyden anlamayan, zaten anlamıyorum susayım diyeceğine , panikleyip, çığlık atan , ya da şunu şöyle yapsana diyen kadınlar.. Of Allahım..
Kadın , çoluk çocuk düşmanı , huysuz adam görüntüsü verdim biliyorum.. Bakın ben bu sene ne yapıyorum..?
Seyri planlarımı karadan da ulaşılabilecek, koy ya da limanlara göre yapıyorum. Örnek, Midilli ye mi gidilecek. Ben gidiyorum kardeşim Midilli'ye teknem ile.. Gelsin eşim ve kızlar feribot ile.. Sonra ben onları alırım Mitillini marinadan. Günübirlik gezeriz. Sonra ben Doğru yelken ile Bademli'ye.. Hoop çoluk çocuk tombalak , onlar da karadan gelirler gezeriz bir iki gün.. Bir Otel de kalırız. Sonra ben devam ederim..
Bir başka dert ise eğer eşiniz, arkadaşınız, ya da çocuklarınız anlamıyorlarsa bu işlerden tedirgin oluyor insan seyirde..