Kıbrıs gezisi benim için ayrı önem taşımaktaydı. Öncelikle Adana 'daki tekne imalathanesini gördüm. Atölyenin sahibi Ahmet bey ile tanıştım. Ahmet bey operatör doktor. Yani karşınızda olaya ticari yaklaşan bir imalathane sahibi yok. Yaptığı ve denizdeki teknelerini de gördüm. Hayran kalmamak içten değil. Şimdiye kadar toplam 5 tekne yapmış. İşin ilginci bunları satmak amaçlı da yapmamış. Önce bir folkboat , sonrasında ise 43 feet bir center cockpit burce roberts yapmış. Her ikisini de denizde gördüm ve çok beğendim. Atölye de 30 m3 e yakın imalata hazır kestane ağacı var. Meşhur nereden bulacağız dediğimiz dut ağacı da. Benim ağzımın suyu aktı resmen.
Halihazırda 45 feet dixi imal ediyor. Kestane ağacından ve çapraz papeller ile. Ticari olmadığından ahşap papeller çok daha darlar. İnanılmaz bir işçilik. fotoğrafları Serkan çekti. koyarsa çok sevineceğim.
Atölye tam teşekküllü. Her türlü ekipman mevcut. Kalacak yer bile organize edilebilir. İnsan böyle yetenekli insanları hakkettiği yerde görmeyince gerçekten üzülüyor. Burası çok önemli bir imalat merkezi olabilir rahatlıkla. Oysa Ahmet bey 45 feet tekneyi bitirdikten sonra atölyeyi kapatmayı düşünüyor.
Bir formül bulup bu atölyeyi yaşatmak lazım.. Dur bakalım bir düşünelim..
İmkan bulup , bu atölyeyi