Oktay reisim, problem şu ki, o standartlar belki sağlamlığı sağlıyor olabilir ama aynı konforu ve deniz üzerinde ki aynı davranışları sağlamıyor diye düşünüyorum. Elbet tasarımlarında etkisi var.
[/quote]
Katılırım
Ancak Tüm dünyada her türlü tasarım ve dolayısı ile üretim Tüketici arzu ve istekleri atlanarak yapılamaz.
Ne üretirseniz üretin Beyaz eşya, Otomobil , Kazak , Tekne , Konut veya herhangi bir Hizmet Tüketici arzusunun ve isteklerini göz ardı ederek bir şey üretemezsiniz.
Tüketici arzusunu ve isteklerinide trend yönlendirmeleri ve algı yönetimleri ile yönlendirebilirsiniz. Ama bir yere kadar ihtiyaç ne ise o üretilir ise başarı sağlanır.
Buna en basit örnek 1+1 evler.
20 yıl evvel 1+1 ev çizen mimarı ve yapan mütahit firma yönetimini Psikiyatriste götürürlerdi herhalde...
Bu her sektörde genel olarak böyledir.
Eminim Ütü şeklinde üretilen Tekneler genel tüketici isteği ve arzuları araştırılarak prototipler hazırlanıp yedi düvelde Tekne dergilerinde reklam desteği ile yazılar yazdırılarak , fuarlara katılarak tüketici algısı değiştirilip piyasaya sürülmüştür.
fabrikasyon tekne imalatçıları başta Artık kimsenin o eski formda tekne yapıp satma imkanı kalmayacaktır.
Göreceksiniz AMEL , HR vs dahil o forma doğru yavaş yavaş yönelecektir.Hatta iddia ederek söylüyorum bu butik tersaneler ucuz tekne imal etmenin yolunu bulacak ve markalarını kullanarak ucuz tekne yapıp satacaktır yoksa birer birer kapanıp tarih olacaklar.
20 sene evvel Kim derdi BMW , Mercedes , Jaguar ucuz otomobil yapsın ?
Zaten son 20 senedir tüm sanayi üretimi hızlı tüketim modelinde geçmiştir.
Eskiden eve çamaşır makinesi alınırdı 15 sene 20 sene kullanılırdı Babamın evinde böyle idi. Dayanıklı sağlam ama çok pahalı çamaşır makineleri yerini ucuz dayanıksız 5 sene içerisinde pert olan makinelere bıraktı .
Çünkü artık ekonomilerin tamamı tüketim üzerine kurulu
O çamaşır makinesini üreten fabrika çok satacak ki ayakta kalabilsin insanları istihdam edebilsin ki O işçide yan fabrikada üretilen ucuz Otomobili alabilsin.
15 sene dayanan çamaşır makinesi artık kimsenin işine gelmiyor var ama çok pahalı .