Bence gözden kaçan önemli bir detay.. Benim tercihlerim malum.. Ama diyelim ailem ile birlikte tatil yapmak için tekne kiralamaya karar verdik. Benim kiralayacağım tekne kesinlikle Duffor Grand large 34 olurdu. İki nedene..
Gerçekten tam tatil için tasarlanmış. Üstelik boyu kısa olduğu için fiyatı da uygun. Göcekte koy koy dolaşır , hafif rüzgarda çocuklarıma yelkeni sevdirebilirim.
Resmen otel odası kıvamında.
İlk başlarda fuarda tekne bakarken , charter e kiralıyalım diye de düşünmüştük. Beğendiğimiz tekneyi charter firmasının yetkilisi beğenmedi !
Şu anda üretilen tekneler tatil yapmaya yönelik. Çünkü piyasanın talebi bu yönde..
eski tekneler daha mı sağlamdı. ? sanmıyorum.. eski tekneler belkide gereksiz sağlam ve ağırdı. Şimdikiler ince ve hafif.
İki arabam var.. birisi 91 ford Taurus. Bana daha çok güven veriyor. Tamponları bile saç. ama gel gör ki işin aslı öyle değil. Yeni arabalar sürücüyü korumaya odaklı olduğundan belki darmadağın oluyorlar ancak sürücüyü koruyan yapı önemli.
esas sıkıntı piyasanın bu yönde gelişmesi, malum dünya düzeni , çok değerli , binlerce yılın tecrübesinden geçmiş , süzülmüş denizcilik bilgilerinin kaybolmasına neden oluyor.