Merak edin biraz.. En sonunda sırasıyla koyacağım.. Her aşamayı kaydediyorum.. sank tekne yapıyormuş gibi..
Bugün en pis işe giriştim.. söktüğüm kenar çıta ve desteklerin yerine yeni ahşap çıtalar gelecek . O yüzden kalıntıları ve boyaları zımparalamak gerekiyordu. Dairesel zımpara ve taş motoru ile bu artıkları temizledim. Bu sırada bordadaki boya akmalarını ve alt şerit izini de zımparaladım.. Yeni boyaya hazır hale geldi. Boya izleri ve kenarlardaki elyaf çizgisi de yok oldu böylece.. Ayna ile borda bağlantıları tam oturmuyordu.. Ayna biraz daha ovelleştirilerek Borda bitişleri ile aynı kotta birleşti.
Oturak yapıştırmaları sırasında taşan ve kurumuş olan macun taş motoru ile temizlendi.. İç taraf çıtaları için de zımpara ile tüm boya kazındı ahşap ortaya çıkarıldı..
Destekler ve kürekler için bugün tekrar ahşap ithalatçısına gidildi.. (Burak senin paserlla için istediğim ahşap henüz gelmemiş.. )
destekler için çok uygun bedel ile sarı çam aldım.. Desenleri çok hoşuma gitti. Ancak bombayı küreklere sakladım..
Süper kalite kestane.. m3 5500 TL.. kürekler için gerekil olan 2.30 cm uzunluğunda fırınlanmış ve üzerinde bir tane bile budak bulunmayan mükemmel bir ahşap.. 14 x10 x 230 cm.. Hestaneden kürek olur mu ? neden olmasın.. ? koca tekne oluyor da kürekleri mi olmayacak..
Kestane 140 TL tuttu.. Tornacıya götürdüm.. Pala hariç 170 cm. geliyor.. Pala yaklaşık 70 cm.. Cem Gür 'ün verdiği kürek planına göre çıkardım ölçüler.. her bir kürek 2.30 Cm olacak.. Tekne boyu ile aynı. Aslında biraz daha uzun olması lazım ancak bir sıkıntı çıkmaz sanırım.
Tornacıya götürdüm.. Tarif ettim.. Yarın gideceğim ve benim gözetimimde yapacak. Palayı isw 16 cm genişliğinde olacağından kestaneden lamine edeceğim. aslında elimde masif çam var.. Ama tüm gövdeyi kestane yapıp, palayı çam yapmaya içim el vermedi..
Ve elbette ki ıskarmoz.. Iskarmoz için bir perşembe pazarı yolu gözüküyor.. Klasik ıskarmoz için Oğuz fiyat aldı. klasik olanların çifti 60 TL , küreği içine otortulanların çifti 120 TL imiş. Dur bir ben pazarlık edeyim bakalım.. Olmadı ahşaptan yapacağım.. Kalan kestaneden sanırım yeteri kadar parça çıkar..