Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..

• *
Ynt: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..
#45: 02 Mart 2018, 23:07:28
Küçükyalıya daha vakti var onun.. :)  Ziya reis malum  doktor ... bu doktorlardan ne istersen alabilirsiniz.. Bunlarda ciddi bir mesleki deformasyon var.. Öyle projesine göre yapmış ki Sam Devlin gelse valla aynısını yapamaz:)

Sonra Ahşap teke satılmış, fiberi alınmış, bizim pollywog da hiç denize inmemiş.

Önce Cem Gür 'ün önerdiği şekilde  kürekleri yapılacak.. Sonra eski mizana direğinden yelken direği .. eh yeniden boyanacak.. ahşap detaylar biraz daha öne çıkarılacak..

Pirinç malzeme ile donatılacak.. MUhtemel bir pala ve yeke yapılacak.. (önce Erman'ınki yapılacak tabi.. )

Yani Pollywog önce Tayo MAr 'ın patalyası olacak.. Sonra Küçükyalı ya gelecek.. O zaman zaten bir parti yaparız.. :)

Tiryaki nin köpüklü şarabı kırıp öyle indiririz suya..
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#46: 02 Mart 2018, 23:16:22

Ohooo, hala duruyor mu o şişe :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#47: 02 Mart 2018, 23:44:49
Biz söz verdik mi yaparız.. Bazen biraz zaman alabilir.. :)
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#48: 03 Mart 2018, 08:52:53
Küçükyalıya daha vakti var onun.. :)  Ziya reis malum  doktor ... bu doktorlardan ne istersen alabilirsiniz.. Bunlarda ciddi bir mesleki deformasyon var.. Öyle projesine göre yapmış ki Sam Devlin gelse valla aynısını yapamaz:)

Sonra Ahşap teke satılmış, fiberi alınmış, bizim pollywog da hiç denize inmemiş.

Önce Cem Gür 'ün önerdiği şekilde  kürekleri yapılacak.. Sonra eski mizana direğinden yelken direği .. eh yeniden boyanacak.. ahşap detaylar biraz daha öne çıkarılacak..

Pirinç malzeme ile donatılacak.. MUhtemel bir pala ve yeke yapılacak.. (önce Erman'ınki yapılacak tabi.. )

Yani Pollywog önce Tayo MAr 'ın patalyası olacak.. Sonra Küçükyalı ya gelecek.. O zaman zaten bir parti yaparız.. :)

Ben bile böyle yaptığıma inanacağım neredeyse.
Benim Muayenehane PR çalışmasını mı yapsan acaba?
  • IP logged

• *
#49: 03 Mart 2018, 10:44:22
İlahi Ziya reis..

Biraz önce patalyayı aldım.. Siteye getirip , depoya aldım.. Uzun uzun inceledim.. Projesine uygun yapılmış.. Projeci ne söyledi ise aynen ve harfiyen uyulmuş. Son işlere sıra geldiğinde iş yarım kalmış sadece..

Toplum olarak hataları büyüteç ile görüyoruz.. Hem kendimize hem de etrafa karşı.. Gördüğümüz hataları ve eksiklikleri büyütüp acımasızca eleştirirken , bunun yanındaki iyilikleri göremiyoruz..

Hepimiz kendimizi hiç beğenmiyoruz.. Yaptığımız iş ve verdiğimiz emeği hep bir başkası ile kıyaslıyoruz..

Ziya reis mükemmel bir dingi yapmış.. Bir kere projesine titizlik ile uymuş. Bunları itina ile ve aynen önerildiği gibi yapmış. İşin en zor yanını bitirmiş. Ki gördüğüm kadarı ile bu kadar düzgün yapmak ciddi bir beceri de gerektiriyor. Bana zımpara cila , ve süslemesi kalmış..

Bir iş yaparken sonucunu görmek ve beğenmek önemlidir.. Zımpara yap cilala.. kolay.. İşin zahmetli kısmı ise sevimsiz ve zor işleri itina ile yapabilmekte..

Ben bunlar Ziya reis'e iltifat olarak yazmadım.. öyle olduğu için yazdım..

Teşekkürler Ziya reis ve eline sağlık..

Bu arada gördüğün gibi söz konusu kargo firması biraz zor da olsa uygun bir bedel ile taşıdı.. Ziya reis söz konusu kargo firmasının alamayacağını düşünüyordu da :)

• IP logged

• *
#50: 13 Mart 2018, 19:59:14
Patalya atölyeye taşındı.. Biraz zor oldu.. (Atölye 5. Katta )  Yana konmuş olan siyah sert plastik çerçeve hemen çıkarıldı.. en çok o gözüme batıyordu zaten. :) Su kontrasından yapılma köşebentler de hemen söküldü.. MAsifi ile değişecek.

Şimdi diyeceksiniz ki hepsi su kontrası zaten.. Olsun.. Ben masif severim.. Boya ve yapışkan artıkları temizlendi.. Zaten yan plastik çıtaları sökünce patalya bir iki kilo hafifledi.. Sen onları nereden buldun Ziya hocam merak ettim şimdi..

Kürek planları Cem Gür 'ün verdiği örneğe göre çıkartıldı. Muhtemelen masif ireco dan tornacıya yaptıracağım.. Tamamalanınca Tayo MAr 'ın renkleri ile boyanacak.. Krem ve bordada yeşil.. arada ince şerit gri..

Yelken taksam mı takmasam mı karar veremedim.. Mustafa abiden bir görüş almak lazım.. Trinketin eski bumbası ve pik yelken patalyada da iş görür gibi duruyor.. Ancak elbette pala ve yeke ilavesi şart.

Kürekle hızı çok tatmin edici devlin in videosunda .. dur bakalım.. İŞ başladı..
  • IP logged

• *
    • instagram
#51: 13 Mart 2018, 21:05:55
Abi bir fotoğraf koysanız ya...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#52: 14 Mart 2018, 09:43:25
Abi bir fotoğraf koysanız ya...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende merak ettim cidden
  • IP logged

• *
#53: 14 Mart 2018, 20:48:34
Merak edin biraz.. En sonunda sırasıyla koyacağım.. Her aşamayı kaydediyorum.. sank tekne yapıyormuş gibi.. :)

Bugün en pis işe giriştim.. söktüğüm kenar çıta ve desteklerin yerine yeni ahşap çıtalar gelecek . O yüzden kalıntıları ve boyaları zımparalamak gerekiyordu. Dairesel zımpara ve taş motoru ile bu artıkları temizledim. Bu sırada bordadaki boya akmalarını ve alt şerit izini de zımparaladım.. Yeni boyaya hazır hale geldi. Boya izleri ve kenarlardaki elyaf çizgisi de yok oldu böylece.. Ayna ile borda bağlantıları tam oturmuyordu.. Ayna biraz daha ovelleştirilerek  Borda bitişleri ile aynı kotta birleşti. 

Oturak yapıştırmaları sırasında taşan ve kurumuş olan macun taş motoru ile temizlendi.. İç taraf çıtaları için de zımpara ile tüm boya kazındı ahşap ortaya çıkarıldı..

Destekler ve kürekler  için bugün tekrar ahşap ithalatçısına gidildi.. (Burak senin paserlla için istediğim ahşap henüz gelmemiş.. )

destekler için çok uygun bedel ile sarı çam aldım.. Desenleri çok hoşuma gitti. Ancak bombayı küreklere sakladım..

Süper kalite kestane.. m3 5500 TL.. kürekler için gerekil olan 2.30 cm uzunluğunda fırınlanmış ve üzerinde bir tane bile budak bulunmayan mükemmel bir ahşap.. 14 x10 x 230 cm.. Hestaneden kürek olur mu ? neden olmasın.. ? koca tekne oluyor da kürekleri mi olmayacak..

Kestane 140 TL tuttu.. Tornacıya götürdüm.. Pala hariç 170 cm. geliyor.. Pala yaklaşık 70 cm.. Cem Gür 'ün verdiği kürek planına göre çıkardım ölçüler.. her bir kürek 2.30 Cm olacak.. Tekne boyu ile aynı. Aslında biraz daha uzun olması lazım ancak bir sıkıntı çıkmaz sanırım.

Tornacıya götürdüm.. Tarif ettim.. Yarın gideceğim ve benim gözetimimde yapacak. Palayı isw 16 cm genişliğinde olacağından kestaneden lamine edeceğim. aslında elimde masif çam var.. Ama tüm gövdeyi kestane yapıp, palayı çam yapmaya içim el vermedi..

Ve elbette ki ıskarmoz.. Iskarmoz için bir perşembe pazarı yolu gözüküyor.. Klasik ıskarmoz için Oğuz fiyat aldı. klasik olanların çifti 60 TL , küreği içine otortulanların çifti 120 TL imiş.  Dur bir ben pazarlık edeyim bakalım.. Olmadı ahşaptan yapacağım.. Kalan kestaneden sanırım yeteri kadar parça çıkar..

• IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#54: 15 Mart 2018, 00:56:07
Ben de çok merak ettim. Biran önce bitir de resimleri görelim Ersin Reis.
  • IP logged

• *
#55: 15 Mart 2018, 07:14:38
Yoğun istek üzerine bir kaç fotoğraf.. Zımpara sonrası..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#56: 15 Mart 2018, 09:18:16
Ersin reis,

Atölye değil terasmış  :D
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#57: 15 Mart 2018, 09:51:32
Bu ikimizi taşıyacak mı?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
#58: 15 Mart 2018, 09:58:31
Beklediğimden büyük çıktı patalya
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#59: 15 Mart 2018, 10:24:45
Ersin reis,

Atölye değil terasmış  :D

Bu evde ben sırf bu teras için oturuyorum.. ev küçük aslında.. Tam bir pethause.. Ancak 70 m2 teras var.. Üstünde bir pergole ve bir teras ayrıca kullanılmayan ayrıca bir kapalı alan var.. Kuru imalatlar burada.. Aslında patalyayı üst terasa alacaktım ancak Rojda manyakmısn millet laf edecek diye izin vermedi.. :)
  • IP logged

Yukarı git