Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..
#30: 22 Şubat 2018, 15:54:01
Hadi bu işi yapalım.
Patalya kooperatifi
Haftada 2 saat çalışma ile 4 haftada biter

Ziya hocam,
Bir gün marinada bir araya gelebilirsek detaylandırma çalışmalarına başlayalım. :)
Cem hocadan akıl almaya başladık bile. ;D

Not:Avanta tonozu alamadık ama bir patalyaya sahip olabileceğiz gibi gözüküyor.
Bir arkadaşa, çapanın oturduğu yere kromdan bir aparat yaptırabilirmiyiz dedik marina değiştirdiler. :'(
  • IP logged
DeDe

• *
#31: 22 Şubat 2018, 19:26:36
Valla bu patalya benim de  epeyce ilgimi çekti. Sağolsun Cem Reis elektronik postama bilgi attı.Maliyet çalışmak lazım.Bir de yarın benim şişme botu en olarak ölçüp mukayese edeceğim.
Haydi hayırlısı bakalım.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#32: 22 Şubat 2018, 20:11:51
Utku dede koyduğum videoda Cem Gür 'ün dediği yerlere köpük doldurulup kapatılıyor, Ziya reis de aynısını yapmış.. Ayrıca Dün yine Cem Gür ün koyduğu fotolarda etrafına küçük usturmaçalar koyuyorlar çok şık duruyor..
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#33: 22 Şubat 2018, 23:02:14
Etrafına küçük  usturmaça şart.Sakin havada tekneye dokundukça uykuyu harap eder.  ???
  • IP logged
DeDe

• *
    • Classicboats Turkiye
#34: 22 Şubat 2018, 23:21:35
Etrafına küçük  usturmaça şart.Sakin havada tekneye dokundukça uykuyu harap eder.  ???

Bilmiyorum daha önce Polliwog'a benzer boyda ve benzer formda bir tekne kullandınız mı? Ama çok da stabil değillerdir. Küpeçte hattına donatılan usturmaçalar sadece vurmaya, çarpmaya karşı önlem değil, aynı zaman da aşırı ve ani yalpada tekneyi dengeleyici ani hareketi frenleyici olarak da kullanılıyor.

Açıkçası yeni, kolay, hafif, dik yapıştır yöntemi ile tekneler yapılıyor. İş de görüyorlar. Ama bence olması gereken  patalya asgari 2.40 metron boyunda ve bordası yüksek bir yapıda olmalıdır. Adı üzerinde; hizmet teknesi. Hem insan/lar taşıyacak hem de hammule yüklenecek. Dolayısı ile iç hacmi geniş olmalıdır.  En güzel örneği de Parday'lerin Teleisin'de kullandıkları patalyadır.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Bilen bilir
#35: 22 Şubat 2018, 23:39:17
Cem hocam,
Benim gördüğüm tek patalya Haldun abinin patalyası idi.O da maşallah benim 2 katım. :D
Ben bu işlere yabancıyım.Siz uygun planı önerin,heyamola patalya projesi o olsun. C:-)
Ben ve eşim ufak tefekiz, sığmazlarsa misafirler düşünsün.  ;D
  • IP logged
DeDe

• *
    • Classicboats Turkiye
#36: 23 Şubat 2018, 00:16:36
Hızlı, kolay, az maliyetli yapılacak en uygun patalyalardan biri  Polliwog.
Alemde o kadar çok değişik model var ki. İnsanın aklı şaşıyor.

Bir başka başlıkta onlara da göz atarız.

Şimdilik Polliwog yeterli olacak.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Ynt: Tayo Mar 'ın patalyası geliyor..
#37: 01 Mart 2018, 23:20:34
Tayo MAr 'ın paratyası  maceralı bir süreçten sonra en nihayet yola çıktı.. eğlenceli olduğundan kısaca anlatayım..

Şimdi efendim bizim ofis Cadde de iken Rojda ismi lazım olmayan bir kargo firması ile anlaşma yapmış.. Anlaşma öyle avantajlı imiş ki , bir ay önce bir paketi komedi fiyata gönderince aklıma hemen Ziya reisin dingi geldi.. Dur dedim ben bunu bu kargo firması ile hallederim..

Ziya reis ile konuştuk. Sağolsun garajdan çıkarttı , boşalttı , garajının önüne çıkarttı.  Ancak kargo firması paketli olmadığı için alamadı.. Paketleyin dediler.. Tam baş belası iş.. Tek kişi ile çok da kolay değil.. Ziya reis zaten bunu ağır olduğu için kullanmak istememiş.

Aklıma Serkan geldi.. Serkan da önemli bir nakliye firmasında çalışıyor.. Ondan rica ettim.. Urlaya hep gittiğinden iş arkadaşları ile birlikte paketlemeye gittiler.. Neyse efendim , Ziya reis ile sözleşildi , paketleme yapıldı.. Şimdi ne var paketlemekte diyip geçmeyiniz .. Atılıp zarar vermesin diye bantlamadan Paketlemişler Patalyayı.. Mecbur kucaklanacak yani.. :)

Neyse efendim.. Kargo firmasını bilmem kaçıncı kez aradım.. Geçen hafta perşembe ya da cumartesi günü alacaklarını bildirdiler ve tabi ki almadılar.. Pazartesi aradım.. Bu arada her arama da en az 3 kere filan ulaşılabiliyor.. Şubeye getirirsek gönderebilirlermiş efendim.

Büyük araç ile almaları gerektiğinden ve bu araçla kargo toplayan eleman kaçtığından alamıyorlarmış benim patalyayı !

Sakince kapattım telefonu.. İnternet sitesinden kargo firmasının İzmir müdürlüğünden başlayıp, bölge müdürlüğüne en son da genel müdürlüğe kadar telefonlar önümde.. Vaktim de var.. Önce İzmir müdürlüğünü aradım.. Onların hali urla şubesinden de beter.. Ege bölge müdürlüğünü aradım..

Ege Bölge müdürlüğü ile muhabbetimiz şöyle..

-Ege Bölge Müdürlüğümü ?
-evet efendim buyrun ?
-Urla sonrasında İzmir müdürlükleriniz ile sorun yaşıyorum. Kargomu almıyorlar.
-Hmm İzmir bölgeye biz bakmıyoruz.
-Niye ? Siz Ege bölge Müdürlüğü değilmisiniz ?
-evet ama Biz Sadece Aydın ve Denizli den sorumluyuz.
-Tamam ama İzmir Ege de değil mi?
-Hayır siz ozaman Aydın ve Denizli müdürlüğüsünüz.
-Hayır efendim Oralarda da ayrıca il müdürlüklerimiz var..
-Hmm. süper organizasyon.. ee ben problemimi nasıl çözeceğim?
-Genel Müdürlüğü arayınız..
-Peki Ege bölgesi kısmi müdürlüğü Teşekkürler..

Genel Müdürlüğü arıyorum.. Şikayetimi bildirip, tekrar kayıt bırakıyorum.. O gün de kimse geri dönmüyor..

Ertesi gün tekrar arıyorum..

-Genel müdürlük mü ?
-Buyrun..?
-Sizi kime şikayet edebilirim?
-???????

-Urla şubenizi izmir Müdürlüğünüze , İZmir müdürlüğünüzü Ege Bölge müdürlüğüne
-Dün de hepsini birden size şikayet ettim..
- Konu neydi ?
-Sizce.. ?
-Yani sizi neden aramış olabilirim?
-Kargo ile mi ilgili..
-Hah.. sonunda konuya hakim biri..
-efendim urla şubenizin personeli kaçmış.. o yüzden kargomu almıyorlar..
-Nasıl yani..?
-Askerlik gibi düşünün.. Firar etmiş.. gitmiş.. Kaçmış..
- Hemen ilgileniyoruz efendim..
-Dün de öyle dediniz ama..
-Ben ayrıca daha üst yetkililerimize  ileteceğim.
-Peki..olumlu olumsuz bilgilendirirmsiniz..?
-elbette gün içerisinde ararız..
-Teşekkürler..

BU arada bu süreçte Ziya reis hergün mesaj atıyor .. senin kargo bugün de gelmedi diye.. En son foruma yazdı malum..

Ben her ihtimale karşı Serkan'ı aradım.. Nakliyeci sordum.. Hiç olmaz ise evden aldırayım ve kargonun şubesine bıraktırayım.. Sağolsun kendi ekibini görevlendirdi.. Yarın sabah için Ziya reisin evinden alınıp, kargoya bırakılacak..

O da ne.. ?  Bu sabah ziya reis arıyor.. makara yapacak belli diye düşünüyorum.. Sabah kargocular gelmiş keşif yapmışlar.. Araca sığmamış Boşalınca , yani dönüşte alırız demişler.  Ben de hemen şubeyi aradım.. Tam beşinci aramamda ulaştım..

Beş kez ardı ardına arıyorum.. Sürekli çaldırıyorum telefonu.. Sonuçta açtılar.. Alacaklarını bildirdiler.. Ama hala emin değilim

Akşam üstü aradılar .. Alıyorlarmış.. Hemen fiyat kontrolü yaptırdım.. Fiyat fahiş.. Meğer almaya giden yanlış ölçmüş.. :)

Sonuçta patalya alındı.. Doğru ise yarın Caddebostan şube de olacak.. Ben dağıtım merkezinden gidip alırım her halde..

BU kadar emeğin karşılığı ilk fırsatta Ziya reis ben ve Sekan kargoya kaptırmadığım paraları afiyet ile ezeceğiz.. Aslında daha üç beş kişi de gelse olur yani ..:)

Kazasız belasız gelir diye umuyorum..

Sabır ... Deniz'den öğrendiğim en önemli şey.. Bilseler bu kadar sıkıntı çekmezlerdi diye düşünüyorum..:)

Kurtardın Öcal abi kendi patalyanı.. Hem seninki fiberdi zaten..  :D

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#38: 02 Mart 2018, 01:18:31
Ev yapımı patalya için Özkan Gülkaynak'ın yaptığı da güzel bir örnek;

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
#39: 02 Mart 2018, 10:44:29
Ersin Reis,

Hayırlı olsun. İnşallah sağ salim gelir dinginiz.
Bu tarz nakliyelerde Kargo yerine ambar firmaları tercih edilse hem daha ucuz hem de çok daha güvenli geliyor.
Kargolar çok pahalı ve zarar verme potansiyelleri yüksek.
İzmir tarafına sürekli çalıştığımız 3 ambar firması var. Üçü de hızlı ve ekonomik. Malzemeyi kapınıza kadar getiriyorlar. Önceden fark etseydim söylerdim.
Diğer Reislere de hacimli nakliye işlerinde ambar firmalarını tavsiye ederim.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#40: 02 Mart 2018, 10:52:30
Ersin Reis,

Hayırlı olsun. İnşallah sağ salim gelir dinginiz.
Bu tarz nakliyelerde Kargo yerine ambar firmaları tercih edilse hem daha ucuz hem de çok daha güvenli geliyor.
Kargolar çok pahalı ve zarar verme potansiyelleri yüksek.
İzmir tarafına sürekli çalıştığımız 3 ambar firması var. Üçü de hızlı ve ekonomik. Malzemeyi kapınıza kadar getiriyorlar. Önceden fark etseydim söylerdim.
Diğer Reislere de hacimli nakliye işlerinde ambar firmalarını tavsiye ederim.

Mücahit reisim ,

Kesinlikle haklısınız yalnız Ersin reis öyle bir fiyat almış ki , nerdeyse evrak o fiyata gidecek
 ;D ;D
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
Ynt: Tayo Mar 'ın patalyası geliyor..
#41: 02 Mart 2018, 11:15:11

...

Sabır ... Deniz'den öğrendiğim en önemli şey..

...

Böyle yazınca sabrı benden öğrenmişsin gibi oluyor. Denizden öğrendiğim en önemli şey dersen daha anlamlı olur. Beni karıştırma  !O__

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan. Ben de Karabiber'e yapayım bir tane. Nasılsa matafora büyük ve sağlam.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • instagram
#42: 02 Mart 2018, 11:28:16
Gülkaynak yaptığı patalyanın 40 kilo olduğunu yazmıştı facebookta.. öyleyse gerçekten hafif..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#43: 02 Mart 2018, 18:30:26
Bu sabah ile Patalya  Caddebostan şubesine intikal etmiş bulunmakta .. Yarın sabah alıncak.. Bakalım ne durumda..

Düşünmen yeter Mücahit.. Hallettik.. Biraz zor oldu sadece.. Eh .. zor, bizim işimiz.. :)
  • IP logged

• *
#44: 02 Mart 2018, 22:46:17
Yarın kaçta Küçükyalı 'da olacak. Lütfen haber ver. Video çekimi yapalım. Ciddiyim.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

Yukarı git