Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..

• *
Ynt: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..
#60: 15 Mart 2018, 10:26:44
Bu arada yeke epoksileri iyice kurudu .. Bugün yarın zımparaya giriyor o da.. Erman, palaya alıştırmak sana düşüyor. Ancak pala da dik dursun diye ayrıca küçük bir ahşap parça yapıyorum.. Arka alt tarafa monte edilecek.. sana tarif ederim.. Prinç vidası ile birlikte göndereceğim , deliği de açarım.. sana bir yerine göre vidalamak kalacak..
  • IP logged

• *
    • instagram
#61: 15 Mart 2018, 12:26:18
Bu arada yeke epoksileri iyice kurudu .. Bugün yarın zımparaya giriyor o da.. Erman, palaya alıştırmak sana düşüyor. Ancak pala da dik dursun diye ayrıca küçük bir ahşap parça yapıyorum.. Arka alt tarafa monte edilecek.. sana tarif ederim.. Prinç vidası ile birlikte göndereceğim , deliği de açarım.. sana bir yerine göre vidalamak kalacak..
Anlaşılmıştır kaptan.. Hallederiz...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#62: 17 Mart 2018, 20:15:19
Köşebentler masif çam.. yerlerine alıştırıldı.. zımparaları yapıldı.. Sökülüp, ince zımparası yapılıp  epoksi ile yapıştırılacak.

Kürek palaları da yine kestaneden.. 16 cm pala genişliği kurtarmadığından iki parçanın sırtlarına çentik açıldı.. arasına akaju bağlantı çıtası ile birleştirildi. epoksi ile yapıştırıldı işkence ile sıkıldı..
  • IP logged

• *
#63: 19 Mart 2018, 17:09:34
kürekler geliyooor...

Pala da imal edilip yapıştırıldı..

• IP logged

• *
#64: 19 Mart 2018, 18:12:00
Bu arada kestane çok güzel bir ağaçmış.. Hafif ve sağlam.. ancak işlemesi zor.. Olsun.

projesine harfiyen uydum. Ancak CeM Gür ün paylaştığı projelerde iki tip pala var.. Birincisi sanki süpürge gibi uca doğru genişliyor. Diğeri daha dar ve düz. İmaltlarda genelde bombeli yapılmış ancak bir diğer tip çok geniş bir " v"  şeklinde . Her ikisini de yapmak mümkün.. Ancak hangisi daha etkili acaba?
  • IP logged

• *
#65: 19 Mart 2018, 18:17:00
Kürek yapımı için senden yardım almak isterim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#66: 19 Mart 2018, 20:40:27
Bu arada kestane çok güzel bir ağaçmış.. Hafif ve sağlam.. ancak işlemesi zor.. Olsun.

projesine harfiyen uydum. Ancak CeM Gür ün paylaştığı projelerde iki tip pala var.. Birincisi sanki süpürge gibi uca doğru genişliyor. Diğeri daha dar ve düz. İmaltlarda genelde bombeli yapılmış ancak bir diğer tip çok geniş bir " v"  şeklinde . Her ikisini de yapmak mümkün.. Ancak hangisi daha etkili acaba?

Yaptığın pala tipi çok güzel. Bununla kürek çekerken , kürek bizim bildiğimiz kürekler gibi sudan tamamen kaldırılarak çekilmemeli. Kürek sudan kesilip tekrar kurulurken pala suya yatay hareket ettirilmeli, tam suya girecekken dike yakın bir açıyla daldırılmalıdır.Yaklaşık 75 derecelik bir açı ile çekilmeli.
Deneriz artık ,güzel olmuş eline sağlık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#67: 19 Mart 2018, 20:54:13
Mustafa abi bu sefer çok birşey yapmadım aslında.. :) Cem Gür 'ün verdiği projeyi bire bir uyguladım.. Gerisini tornacı yaptı aslında.. Şimdi iş palaya şekil vermekte.. Ciddi bir zımpara işi var.. Dediğim gibi kesitte takıldım.. Daha doğrus karar veremedim.. Dur ben biraz daha çalışayım.. :)

Ancak şu kesin ki patalya da Tayo Mar gibi sıra dışı oluyor..
  • IP logged

• *
#68: 20 Mart 2018, 23:01:44
Biraz önce sitedeki matbaacı bir arkadaşıma bir parça ireco götürdüm.. Şu yaptığım masadaki Tayo Mar 'ı yazan arkadaş.. Lazer ile yakarak yazıyorlar.. Bir miktar da kazıyorlar.. Dolayısı ile sudan güneşten etkilenmiyor yazı..

Bu ahşabın üzerine "T/T TAYO MAR patalyası " yazacak.. Böylece yapıştırma gibi durmayacak.. Boyaları yenilenince Tayo Mar'ın ismini de özellikle kıç aynaya böyle yazdırayım diyorum..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#69: 20 Mart 2018, 23:20:05
Biraz önce sitedeki matbaacı bir arkadaşıma bir parça ireco götürdüm.. Şu yaptığım masadaki Tayo Mar 'ı yazan arkadaş.. Lazer ile yakarak yazıyorlar.. Bir miktar da kazıyorlar.. Dolayısı ile sudan güneşten etkilenmiyor yazı..

Bu ahşabın üzerine "T/T TAYO MAR patalyası " yazacak.. Böylece yapıştırma gibi durmayacak.. Boyaları yenilenince Tayo Mar'ın ismini de özellikle kıç aynaya böyle yazdırayım diyorum..

Yakışır.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#70: 21 Mart 2018, 21:36:08
bu arada bugün bizim boyacıya yolum düştü.. Girmişken epoksi var mı diye sordum. Ara sokakata polyesterci var git oraya bir sr dediler.. Önce anlamadım polyesterci neymiş.. Dükkana girdim.. esnaftan bir adam.. Küçük bir dükkan.. Kimse yok. Tek müşteri benim. Bir sürü 18 litre teneke.. BUnlar ne ? di sordum.. Polyester miş..18 kg.. 135 TL.

daha dikkatli bakınca dükkanın arkasında elyafları gördüm.. Hem bizlerin kullandığı örgü elyaf hem de karışık desenliler var. Metresi 4 TL. Kilosu 8 TL. 14 kilo polyester ile 14 m2 yer yapılıyormuş.. Polyester dediğim sizin teknenin malzemesi işte..

bir de mermer tozu vardı dükkanda.. Bu ne alaka? diye sordum.. Polyestere karıştırıp, saksı ve açık hava mobilyaları yapılıyormuş. Bu polyesterin, hızlandırıcı ve dondurucu kimyasalı varmış bunla ile kullanılıyormuş.

Bir de kalıba döküm yapmak için kullanılan tipi varmış. O daha ucuzmuş.. Ne diyeyim.. Üstelik benim sorduklarım satış fiyatı.. daha da düşük fiyatlar demek ki..

Tekne yaptırmak gerçekten o kadar zor mu ? diye soruyorum bir de enayi gibi.. Sahi kaç paraydı şu 50 feet fiber yani polyester teknelerin fiyatı..

Yap bir kalıp, dök polyesteri.. bitsin gitsin..üç otuz paraya tekne.. Bir de utanmadan zar gibi yapıyorlar. İçine güneş ışığı giriyor..

daha kimse bana ahşap şöyle böyle demesin.. Bu ne len.. ? çok kötü kazıklanıyoruz.. Haberiniz ola..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#71: 21 Mart 2018, 23:43:30
Abi bir uygulama düzenle  bari öğrenelim şu naylon kayık işini.Benim yer müsait bir hafta sonu benim şu 4,20 sandalın altına bir kat elyaf atalımda öğrenmiş olalım
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

n

nuri_kongur

#72: 22 Mart 2018, 13:51:52
bu arada bugün bizim boyacıya yolum düştü.. Girmişken epoksi var mı diye sordum. Ara sokakata polyesterci var git oraya bir sr dediler.. Önce anlamadım polyesterci neymiş.. Dükkana girdim.. esnaftan bir adam.. Küçük bir dükkan.. Kimse yok. Tek müşteri benim. Bir sürü 18 litre teneke.. BUnlar ne ? di sordum.. Polyester miş..18 kg.. 135 TL.

daha dikkatli bakınca dükkanın arkasında elyafları gördüm.. Hem bizlerin kullandığı örgü elyaf hem de karışık desenliler var. Metresi 4 TL. Kilosu 8 TL. 14 kilo polyester ile 14 m2 yer yapılıyormuş.. Polyester dediğim sizin teknenin malzemesi işte..

bir de mermer tozu vardı dükkanda.. Bu ne alaka? diye sordum.. Polyestere karıştırıp, saksı ve açık hava mobilyaları yapılıyormuş. Bu polyesterin, hızlandırıcı ve dondurucu kimyasalı varmış bunla ile kullanılıyormuş.

Bir de kalıba döküm yapmak için kullanılan tipi varmış. O daha ucuzmuş.. Ne diyeyim.. Üstelik benim sorduklarım satış fiyatı.. daha da düşük fiyatlar demek ki..

Tekne yaptırmak gerçekten o kadar zor mu ? diye soruyorum bir de enayi gibi.. Sahi kaç paraydı şu 50 feet fiber yani polyester teknelerin fiyatı..

Yap bir kalıp, dök polyesteri.. bitsin gitsin..üç otuz paraya tekne.. Bir de utanmadan zar gibi yapıyorlar. İçine güneş ışığı giriyor..

daha kimse bana ahşap şöyle böyle demesin.. Bu ne len.. ? çok kötü kazıklanıyoruz.. Haberiniz ola..
Epoksi için yer zemine epoksi kaplama yapan firmalara da bakılabilir. Ben evvelki sene öyle bir firmadan aldım litresi 3-4 avro bişeydi. Piyasada satılan fiyatın çok altında yani. alırken epoksi ile hızlandırıcını 2 ye 1 oranında almakta fayda var. Adamlar kendileri 3 e 1 oranında çalışıyorlar. beton zeminde 24 saat kuruma için bekliyorlar. bize o süre çok. o yüzden hızlandırıcısını biraz fazla koymak iyi olur. ben 2 ye 1 oranını tatminkar bulmuştum.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#73: 22 Mart 2018, 15:37:12
Epoksi hızlandırıcısına kafanıza göre koyamazsınız.
Ürün üretildiği anda karışım oranları baştan bellidir.
Ne az, ne de çok olmaz.
3' e bir
2' ye bir
1'e bir

gibi oranları vardır. Ve bazıları oran olarak ağırlık birimini kullanırken
bazıları hacimsel oranları kullanır. Bu duruma dikkat etmek gerekir.

Ve son bir söz, inşaatlarda kullanılan zemin epoksilerini teknede kullanmayın.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • Classicboats Turkiye
#74: 22 Mart 2018, 18:38:25

Epoksi için yer zemine epoksi kaplama yapan firmalara da bakılabilir. Ben evvelki sene öyle bir firmadan aldım litresi 3-4 avro bişeydi. Piyasada satılan fiyatın çok altında yani. alırken epoksi ile hızlandırıcını 2 ye 1 oranında almakta fayda var. Adamlar kendileri 3 e 1 oranında çalışıyorlar. beton zeminde 24 saat kuruma için bekliyorlar. bize o süre çok. o yüzden hızlandırıcısını biraz fazla koymak iyi olur. ben 2 ye 1 oranını tatminkar bulmuştum.

Nuri Bey bu yazdığınız oldukça "yanıltıcı" bilgi.
Doğrusu Can'ın yazdığı.

Daha imalat safhasında sertleştirici oranı belirlenir. İsteğe göre uygulanmaz.  Uygulanırsa ne olur ? Genellikle ekoksi bir zaman sonra uygulandığı zemini ya bırakır ya da zemin üzerindeki epoksi katmanı kırılır.

Öte yandan inşaatlarda kullanılan epoksi reçinesinin neden denizde kullanılmadığı uyarısı konusunda bilgim/fikrim yok. Araştıran, farkını bilen varsa paylaşsın.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

Yukarı git