bu arada bugün bizim boyacıya yolum düştü.. Girmişken epoksi var mı diye sordum. Ara sokakata polyesterci var git oraya bir sr dediler.. Önce anlamadım polyesterci neymiş.. Dükkana girdim.. esnaftan bir adam.. Küçük bir dükkan.. Kimse yok. Tek müşteri benim. Bir sürü 18 litre teneke.. BUnlar ne ? di sordum.. Polyester miş..18 kg.. 135 TL.
daha dikkatli bakınca dükkanın arkasında elyafları gördüm.. Hem bizlerin kullandığı örgü elyaf hem de karışık desenliler var. Metresi 4 TL. Kilosu 8 TL. 14 kilo polyester ile 14 m2 yer yapılıyormuş.. Polyester dediğim sizin teknenin malzemesi işte..
bir de mermer tozu vardı dükkanda.. Bu ne alaka? diye sordum.. Polyestere karıştırıp, saksı ve açık hava mobilyaları yapılıyormuş. Bu polyesterin, hızlandırıcı ve dondurucu kimyasalı varmış bunla ile kullanılıyormuş.
Bir de kalıba döküm yapmak için kullanılan tipi varmış. O daha ucuzmuş.. Ne diyeyim.. Üstelik benim sorduklarım satış fiyatı.. daha da düşük fiyatlar demek ki..
Tekne yaptırmak gerçekten o kadar zor mu ? diye soruyorum bir de enayi gibi.. Sahi kaç paraydı şu 50 feet fiber yani polyester teknelerin fiyatı..
Yap bir kalıp, dök polyesteri.. bitsin gitsin..üç otuz paraya tekne.. Bir de utanmadan zar gibi yapıyorlar. İçine güneş ışığı giriyor..
daha kimse bana ahşap şöyle böyle demesin.. Bu ne len.. ? çok kötü kazıklanıyoruz.. Haberiniz ola..