Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Polyurea Tekne Kaplama

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Polyurea Tekne Kaplama
OP: 11 Şubat 2018, 17:39:30
Bu polyurea denen meretle kafayı bozalı dört yıl oldu sanırım. Defalarca yaptırmaya karar verip, sonra da ahşap tekne ahşap olmaktan çıkacak deyyu vazgeçtim. Son iki gündür yine bozdum kafayı. Yengeç'in karinası ve sintinesi için düşünüyorum. Keza Yengeç'le ilişkimin sürdürülebilir olabilmesi adına radikal bir şeyler yapmam gerektiğini düşünmeye başladım. Aşağıda bilmeyenler için iki video var. Asıl sorum şu; çevrenizde polyurea uygulanmış tekne var mı? Uygulama yapan firma var mı?

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

e

erdal duran

Ynt: Polyurea Tekne Kaplama
#1: 11 Şubat 2018, 17:58:19
   İyiymiş. Dediğin gibi, ahşap tekne olmaktan çıkabilir ama önemli değil dersen, ahşapların iyice nemini atması kaydıyla iyi bir çözüm. Darbeye karşı dayanıklı hale gelmesi özellikle açık deniz geçişleri için çok güvenlikli. Ancak bu uygulamadan sonra özellikle dış yüzey prüzsüz hale getirilebilir mi acaba? Yani üzerine macun ve boya uygulaması mümkün mü?
  • IP logged

• *
    • instagram
#2: 11 Şubat 2018, 18:06:07
   İyiymiş. Dediğin gibi, ahşap tekne olmaktan çıkabilir ama önemli değil dersen, ahşapların iyice nemini atması kaydıyla iyi bir çözüm. Darbeye karşı dayanıklı hale gelmesi özellikle açık deniz geçişleri için çok güvenlikli. Ancak bu uygulamadan sonra özellikle dış yüzey prüzsüz hale getirilebilir mi acaba? Yani üzerine macun ve boya uygulaması mümkün mü?
Üzerine boya uygulanabiliyor Erdal Reisim..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#3: 11 Şubat 2018, 18:08:15

Erdal reisim, uygulamadan önce yüzey ahşaba kadar siliniyor. Üzerine özel bir epoksi astar atıldıktan maksimum 12 saat sonra polyurea uygulanıyor ve yine 12 saat sonra adını hatırlayamadığım özel bir boya uygulanıyor. Yani yüzey için önceden önlem almak mümkün. Boya atılabildiğine göre gerekirse macun da atılabilir diye tahmin ediyorum.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

O

Oktay Eryılmaz

#4: 11 Şubat 2018, 18:12:34
Tamda bunu düşünüyordum bu kadar teknolojide ilerleme var,çatı va zemin su nem geçirmezdik iddiasında olan bir sürü malzeme var neden şu ahşap teknelerin su yapma problemi hala var diyordum hatta Ahmet korsana sordum bir baktım sen videoları koymuşsun.
Ben hiç anlamam ancak problemi büyük ölçüde bitirecekmiş gibi duruyor.
Ahşap ahşap kalsın ama ben her sene sinir olayım miğdeme kramplar girsin ile bunu yaptırayım ben ahşap olduğunu biliyorum ya ...
Düşüncelerinin Arasında bir yerde ben olsam kalmam ama herkesin zevki tercihi başka....
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#5: 11 Şubat 2018, 18:17:38
Tamda bunu düşünüyordum bu kadar teknolojide ilerleme var,çatı va zemin su nem geçirmezdik iddiasında olan bir sürü malzeme var neden şu ahşap teknelerin su yapma problemi hala var diyordum hatta Ahmet korsana sordum bir baktım sen videoları koymuşsun.
Ahşap ahşap kalsın ama ben her sene sinir olayım miğdeme kramplar girsin ile bunu yaptırayım ben ahşap olduğunu biliyorum ya ...
Düşüncelerinin Arasında bir yerde ben olsam kalmam ama herkesin zevki tercihi başka....

Oktay reisim, ben başından beri, hatta her konuda orjinalliğe sadık kalma taraftarıyım. Ama şu son günlerde tekne hayatımın sürdürülebilirliği adına daha çok düşünmeye başladım. Radikal çözümlere ihtiyacım var gibi. Senin de dediğin gibi, ahşap olduğunu bilecek, bununla idare edeceğim ya da Yengeç'ten vazgeçip bir laylom peşine düşeceğim.
  • IP logged

e

erdal duran

#6: 11 Şubat 2018, 18:18:26
    Bu malzemeyi hiç kullanmadım ama yıllar öncesinden biliyorum. Burada önemli olan, binalardan farklı olarak, prüzsüz bir yüzey elde etmek. Malzeme elastik olduğu için, üstüne uygulanan macun hareket halinde çatlar mı acaba, onu da merak ediyorum.
  • IP logged

e

erdal duran

#7: 11 Şubat 2018, 18:21:38
Bir de, içerden uygulansa nasıl olur? Dıştan yine ahşap olur, eskidikçe değiştirilir ama içeriye su yapma ve nem sorunu çözülür(mü?).
  • IP logged

• *
    • instagram
#8: 11 Şubat 2018, 18:25:53
Sanki bana göre ya dışadan (öncelikli) ya içerden.. ikisi birden olur mu? Mantıken ahşabın nemini atması için olmaz gibi.. yine de bilenler söylesin...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#9: 11 Şubat 2018, 18:42:14
Uygulama hem içeriden hem dışarıdan yapılmalı, önce epoksi uygulandığına göre ahşaba su geçişi imkansız yakın olacaktır ama teknenin kendi ahşabı çok çok iyi kurutulmalı ki içinde neredeyse hiç rutubet kalmasın İçinde kalacak rutubet ahşabın dış ortamla ilişkisinin tamamen kesildiğin varsayarsak, rutubetli ahşaptan rutubetsiz taraflarına geçecektir yani denge bulmaya çalışacaktır. Kuru olanlar hafifçe şişecek ki bu sorun yaratmaz ama kuruyanlar açılacaktır yani üstteki epoksi poliürea çatlayacaktır.

Uygulamada epoksi ile birlikte dokuma cam elyafı uygulaması çatlamayı engeller mi?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#10: 11 Şubat 2018, 18:49:45
Yukarıda belirtmiştim; uygulama kesinlikle iç dış yapılacak. Tek yönden izolasyon gerçekçi bir çözüm olmadığı gibi muhtemelen kayığın sonunu hızlandıracaktır. Sintinenin makul bir seviyesine kadar, motoru da kaldırarak yataklar dahil uygulanacak.

Çatlama mevzuuna gelince; polyurea için yazılan ve anlatılanlardan yola çıkarak böyle bir ihtimal yok gibi görünüyor.

Son olarak, uygulamaya kesin karar verebilirsem kayığı çadıra alıp komple kurutacağım.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#11: 11 Şubat 2018, 18:51:01

Yengeç efsane olmuş
Eğer yengei hayatını sürdürebilmek adına imkanlar ne elveriyor ise yapılmalı bence çünkü sen  naylonla mutlu olacak gibi durmuyorsun yanılıyor muyum bilmedim.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#12: 11 Şubat 2018, 18:54:45
Poliüreaya ne kadar güvenirseniz güvenin, kalafat aralarının açılmasına hiç bir malzeme bana göre dayanmaz.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#13: 11 Şubat 2018, 18:56:43

Yengeç efsane olmuş
Eğer yengei hayatını sürdürebilmek adına imkanlar ne elveriyor ise yapılmalı bence çünkü sen  naylonla mutlu olacak gibi durmuyorsun yanılıyor muyum bilmedim.

Kesinlikle yanılmıyorsun. Yengeç benim hayallerimin ötesinde bir tekne. Ben yüzen herhangi bir şeye fit iken Yengeç gibi bir tırhandil sahibi olmuş inanılmaz şanslı bir adamım. İhityarlık için bir katamaran düşüncem var ama Yengeç'ten aldığım keyfi başka bir tekneden alabilir miyim, emin değilim.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#14: 11 Şubat 2018, 18:57:52
Poliüreaya ne kadar güvenirseniz güvenin, kalafat aralarının açılmasına hiç bir malzeme bana göre dayanmaz.

Bu tip öngörü ve detaylar yüzünden bu başlığı açtım doğrusu. Bir de uygulanmış örnek bulabilsem daha da bir kafam rahat olacak.
  • IP logged

Yukarı git