Şimdi efendim.. tabi paylaşmayınca farklı yorumlar da oluyor elbet.. Bu yekeyi yaparken neleri dikkate aldığımı bir anlatayım. Sağlam olacak tabi. ama tek kriter sağlamlık olsaydı delikli bir odun parçası da iş görürdü tabi..
Yani aynı zamanda estetik olacak. Kullanımı kolay olacak, ağır olmayacak. O yüzden 4cm ireko kullandım.. 4 cm ireko esner mi ? esner elbette. Ama sanırım biz onu gözümüz ile göremeyiz.. yani mikron düzeyinde esner diye düşünüyorum.
Sonuçta face sayfası da hareketlensin diye imalat resimlerini oradan paylaşıyorum.. Eh evet ilk etapta fırıncı küreğine benzetilmiş.. Olsun.
Şimdi yeke iki parçadan oluşuyor.. İlk parça palanın kafasına oturacak olan delikli bölüm.. İkincisi ise buna bağlı kol. Parçalar birbirine epoksi ile yapıştırılıp, yine epoksiye bulanmış ahşap saplamalar ile sabitlendi. Henüz üzerinde hiç metal yok yani.. Kritik bir iki noktaya ayrıca güzel gözüksün diye sarı mercimekbaş vidalar hazır o ayrı..
Ancak her durumda yeke takıldığında masanın durumu kritik.. Yani yelke eğer yelken seyri sırasında kullanılacak ise masa sökülmeli bence.. her durumda masa çapariz verecektir. O yüzden masanın da son derece basit şekilde sökülür takılır olması gerekir bana göre..