Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kri Kri nin yekesi..

• *
Ynt: Kri Kri nin yekesi..
#60: 12 Mart 2018, 12:32:41
Şimdi efendim.. tabi paylaşmayınca farklı yorumlar da oluyor elbet.. Bu yekeyi yaparken neleri dikkate aldığımı bir anlatayım.  Sağlam olacak tabi. ama tek kriter sağlamlık olsaydı delikli bir odun parçası da iş görürdü tabi..

Yani aynı zamanda estetik olacak. Kullanımı kolay olacak, ağır olmayacak. O yüzden 4cm ireko kullandım.. 4 cm ireko esner mi ? esner elbette. Ama sanırım biz onu gözümüz ile göremeyiz.. yani mikron düzeyinde esner diye düşünüyorum. :)

Sonuçta face sayfası da hareketlensin diye imalat resimlerini oradan paylaşıyorum.. Eh evet ilk etapta fırıncı küreğine benzetilmiş.. Olsun.

Şimdi yeke iki parçadan oluşuyor.. İlk parça palanın kafasına oturacak olan delikli bölüm.. İkincisi ise buna bağlı kol. Parçalar birbirine epoksi ile yapıştırılıp, yine epoksiye bulanmış ahşap saplamalar ile sabitlendi. Henüz üzerinde hiç metal yok yani.. Kritik bir iki noktaya ayrıca güzel gözüksün diye sarı mercimekbaş vidalar hazır o ayrı..

Ancak her durumda yeke takıldığında masanın durumu kritik.. Yani yelke eğer yelken seyri sırasında kullanılacak ise masa sökülmeli bence.. her durumda masa çapariz verecektir. O yüzden masanın da son derece basit şekilde sökülür takılır olması gerekir bana göre..
  • IP logged

• *
    • instagram
#61: 12 Mart 2018, 12:46:44
Ellerine sağlık Ersin reisim harika iş çıkıyor.. Masayı ben çözerim o kolay. Yeke uzunluğu ne kadar olacak?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#62: 12 Mart 2018, 13:55:00
Erman Reis Karaya aldın mı tekneyi?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#63: 12 Mart 2018, 14:08:15
Erman Reis Karaya aldın mı tekneyi?
Evet Mustafa Reisim, aldım...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#64: 12 Mart 2018, 15:11:25
Seni ve Kri Kri'yi ziyaret edelim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#65: 12 Mart 2018, 15:24:42
Seni ve Kri Kri'yi ziyaret edelim.
Gelmenize çok memnun olurum. Ben sizi akşama yine rahatsız ederim..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#66: 13 Mart 2018, 00:55:05
Şimdi efendim.. tabi paylaşmayınca farklı yorumlar da oluyor elbet.. Bu yekeyi yaparken neleri dikkate aldığımı bir anlatayım.  Sağlam olacak tabi. ama tek kriter sağlamlık olsaydı delikli bir odun parçası da iş görürdü tabi..

Yani aynı zamanda estetik olacak. Kullanımı kolay olacak, ağır olmayacak. O yüzden 4cm ireko kullandım.. 4 cm ireko esner mi ? esner elbette. Ama sanırım biz onu gözümüz ile göremeyiz.. yani mikron düzeyinde esner diye düşünüyorum. :)

Sonuçta face sayfası da hareketlensin diye imalat resimlerini oradan paylaşıyorum.. Eh evet ilk etapta fırıncı küreğine benzetilmiş.. Olsun.

Şimdi yeke iki parçadan oluşuyor.. İlk parça palanın kafasına oturacak olan delikli bölüm.. İkincisi ise buna bağlı kol. Parçalar birbirine epoksi ile yapıştırılıp, yine epoksiye bulanmış ahşap saplamalar ile sabitlendi. Henüz üzerinde hiç metal yok yani.. Kritik bir iki noktaya ayrıca güzel gözüksün diye sarı mercimekbaş vidalar hazır o ayrı..

Ancak her durumda yeke takıldığında masanın durumu kritik.. Yani yelke eğer yelken seyri sırasında kullanılacak ise masa sökülmeli bence.. her durumda masa çapariz verecektir. O yüzden masanın da son derece basit şekilde sökülür takılır olması gerekir bana göre..

Eline sağlık Ersin reisim.
Zor durumda kullanılacak bir yeke için güzel bir şey yapıyorsun.  :)xx
  • IP logged

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#67: 13 Mart 2018, 03:07:28
erman reis nerede karaya aldın kumkuyu damı
  • IP logged

• *
#68: 13 Mart 2018, 05:17:24
Kullanılmadığı zaman masa tavana koyulacak şekilde birçok düzenek geliştirilebilir.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • instagram
#69: 13 Mart 2018, 09:08:01
erman reis nerede karaya aldın kumkuyu damı
Hayır Suat reisim, Mersin Marinada..

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Mart 2018, 09:13:42 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#70: 13 Mart 2018, 09:11:24

Eline sağlık Ersin reisim.
Zor durumda kullanılacak bir yeke için güzel bir şey yapıyorsun.  :)xx

Öcal reisim, sadece zor durum için değil her durum için güzel bir yeke yapıyor bence. Kaldı ki, keyif yapacağım zaman, iyi bir trimle yelken basacağım zaman da keyifle kullanacağımı düşünüyorum..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#71: 13 Mart 2018, 09:13:21
Kullanılmadığı zaman masa tavana koyulacak şekilde birçok düzenek geliştirilebilir.
Enes reisim masayı önden değil yandan kırılacak şekilde yapmayı planlıyorum böylece iskele sancak geçişlerinde çapariz vermeyecek..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

K

Kağan Erdoğan

#72: 13 Mart 2018, 09:32:40
erman cumartesi günü konustuklarımıza göre yasayıp görecegiz.yeke takılsın...hersey cıkar ortaya..
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#73: 13 Mart 2018, 10:25:14
Facebook'da olmayanlar fotoları göremeyeck mi
Yok hesabım, ne yapayım :-)
  • IP logged

• *
#74: 13 Mart 2018, 10:33:04
ok.. tamam.. :)