Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'in arması üzerine zihin jimnastiği

• *
    • Classicboats Turkiye
şimdilik çok kabaca çıkacak yeleken planı buna benzeyecek.

2 tadilatı öngörürdüm ama birkaç sezon böyle kullanıp sonra da yapılabilir.
a- cıvadra biraz daha uzamalı ki flok biraz daha büyüyebilsin.
b- Davlumbaz kaldırılmalı ki yelken eteği daha aşağı inebilsin ıskota palangası daha makul bir yerde çalışabilsin.

Görüldüğü gibi direk boy ile oynamak gerekmeyecek.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Kıbrıs seyrinde kısa zamanda edindiğim izlenim koca bir cenoa yerine flok trinket ikilisinin daha konforlu ve efektif olduğu. Zaten daha orada yol boyunca kafamda kurmaya, Suat kaptanı da sorularımla boğmaya başladım :)

Bu arada öğleden sonra detay ölçü alacağım. Hemen paylaşırım tüm ölçüleri.

Bir kere ben boğulmadım, boğulmam da dostlarımla fikir jimnastiklerinde, sen rahat ol.

Ahşap teknelerde her zaman klasik çizgiden yana olduğumdan, kesinlikle Randa, Flok ve Trinket derim. Şuan sahip olduğum sy.Gezgn'e bile bumbalı/bumbasız bir trinket eklemeyi planlıyorum ki, gerisini sen düşün...
Ben de bu saplantı pek değişmeyecektir, en azından öyle umuyorum.

Bak 80'lerin sonunda yaptığım ilk planlı teknem..... Randa ve Colin Archer Type... ;)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2018, 17:50:16 Gönderen: Suat Zeybek »

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Efenim ölçüleri görsel üzerine kaydettim. İlginç olan teknenin bodoslamaları arası 14,2 metre ölçtüm. Şaşırdım. Ben baston hariç 15*5 sanıyordum ölçüleri. Tabi hoşuma da gitti, nitekim 1/3 oranını da aşmış benim kocakarınlı hatunum.

Gurcata yüksekliğini eklemeyi unutmuşum; 7,8 m.

Revizyon önerilerine gelince; bastonu bu sene değiştirmeyi düşündüm ama seneye erteledim. Değişecek ve olabilirse yuvarlak olacak.

Fakat şu lanet davlumbaz konusunda kafam çok bulanık. Kesip atasım var ama başta hatunu nasıl bindiririm bir daha kayığa yaz günü, onu düşünmem lazım :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Bak 80'lerin sonunda yaptığım ilk planlı teknem..... Randa ve Colin Archer Type... ;)

Colin Archer tekne değil, sanat eseri ya...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Randa biraz küçük kalmış.. Biraz daha büyümeli bence.. Bastonu büyütemiyorsak, şu büyük , cenova benzeri Terenket denenebilir..

Sen benim tutuncu yelkeniş naaptın? Birine göndericem demiştin galiba..  ?0-?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Randa biraz küçük kalmış.. Biraz daha büyümeli bence.. Bastonu büyütemiyorsak, şu büyük , cenova benzeri Terenket denenebilir..

Sen benim tutuncu yelkeniş naaptın? Birine göndericem demiştin galiba..  ?0-?

Cem'e (Gür) götürecektim, hala götüreceğim.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Neredeyse tekne kadar safrası var bunun.. :) Derin dondıurcular filan falan.. bir envanter verdiydi..

Aslında bu teknelerin yelken performansı yüklendikçe ortaya çıkıyor.. Bu kadar ekipman iyi bile olabilir.

Bökecim, tırhandil safkan bir kabotaj teknesi. Yüzlerce yılı tonlarca şarap, mermer, zeytinyağı vs taşımakla geçirmiş. Benim ıvır zıvırımı anlamaz bile :)
  • IP logged

T
  • *
Çizimleri görünce, folk trinket, davlumbazsız filan denilince, hemen aklıma bu kayık geliyor nedense.

• IP logged

• *
    • instagram
Efenim ölçüleri görsel üzerine kaydettim. İlginç olan teknenin bodoslamaları arası 14,2 metre ölçtüm. Şaşırdım. Ben baston hariç 15*5 sanıyordum ölçüleri. Tabi hoşuma da gitti, nitekim 1/3 oranını da aşmış benim kocakarınlı hatunum.

Gurcata yüksekliğini eklemeyi unutmuşum; 7,8 m.

Revizyon önerilerine gelince; bastonu bu sene değiştirmeyi düşündüm ama seneye erteledim. Değişecek ve olabilirse yuvarlak olacak.

Fakat şu lanet davlumbaz konusunda kafam çok bulanık. Kesip atasım var ama başta hatunu nasıl bindiririm bir daha kayığa yaz günü, onu düşünmem lazım :)
Ee Mersin'de herkese fikrini sordum Kri-Kri'nin davlumbazını kaldırayım mı diye. Hepiniz kaldırma dediniz..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

T
  • *
Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma  ;D ;D ;D
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ya Ermancım, inan bana teknemle ilgili en zor karar bu. İstanbul'da olsam şimdiye kaldırırdım ama güneyin sıcağı malumun. Hiç bir tente kesmez o lanet sıcağı...
  • IP logged

• *
    • instagram
Ya Ermancım, inan bana teknemle ilgili en zor karar bu. İstanbul'da olsam şimdiye kaldırırdım ama güneyin sıcağı malumun. Hiç bir tente kesmez o lanet sıcağı...
Hem sıcakta hem soğukta çok işe yarıyor abi, Kıbrıs seyri esnasında bir süre 1 kişi dümende 3 kişi yanda sıralanmış soğuk, rüzgar yemeden gelmiştik o yönden konforlu ama işte yelkenden büyük ödün veriyoruz..

Bu arada Yengeç'in eski fotolarına bayıldım. Ne harika görünüyor..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi

Benim için en anlamlı fotoğrafı bu;

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • instagram

Benim için en anlamlı fotoğrafı bu;

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin blogda görmüştüm bu fotoyu.. Tabii ki hikayeyi bilince bu çok daha değerli..

Bu arada Mersin marina çekek yerinde öylece duran randa arma için sanırım 9 metre boyunda ahşap direk var. Betonun üzerinde öylece yatıyor yıllardır.Benim tekneyi randa arma yapalım dedim sahibini birkaç kere sorup soruşturunca bizim direk değerli oldu..Beklemedeyim şimdi ;)

Neyse mevzuyu dağıtmayayım.. ilgiyle takip ediyorum..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git