Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'in arması üzerine zihin jimnastiği

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Aslında senin kayıkta daha da efektif ve keyifli olur randa arma. Keşke dönebilsen. Benim için daha uzun ve belirsiz bir yol. Hayırlısı bakalım...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı

Σελήνη AY  perama

Abi ben ilk defa gördüm. Bir hikayesi varmıdır? Birde bizim pereme ile bir alakası varmıdır?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Tiryaki biraz önce son Kaş yazını okudum.. Kesin tirinket lazım sana.. Bak neden ? Bnu asla furling ile yapmayacaksın ama. Istralya ya geçirilecek. Mandarı ile basılacak. Trik şurada.. Yelkenin mandar köşesine ince bir halat bağlıyorsun. Sonra bu halatı tam da orsa yakasına, ahşaba bir makara ile getirip, havuzluğa bir iki makara ile getiriyorsun.

Neden böyle yapıyoruz? sert havada mandarı salsan dahi yelken aşağı düşemiyor.. Bu ince halat sayesinde tirinket mandarını boşlayıp, baş tarafa gitmeden yelkeni indiriyor ya da geri basıyorsun. Avantaj şurada. Malum sorun yelkeni basarken değil , toplarken çıkıyor.  Bu sistemde takılma , sıkışma derdi hiç yok. Yerçekimine biraz yardımcı oluyorsun ve hoop yelken aşağıda..

Dediğim gibi fikir cimlastiklerinden sonra Yengeç denize indiğinde mevcut yelken performansını bir kaç farklı havada denemeli. Ona göre karar vermeli..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ben keyifle katılırım fakat daha önce Yengeç için bir çalışma gurubu oluşturup bir an önce denize indirelim kocaman kayık Hakan reisi tek başına bırakmayalım bakımı sırasında.

Burak Reis,

Düşüncene katılıyorum. Mevsimlik işçi olarak bir hafta sonu gelip çalışabiliriz. Tiryaki Reis bir iş planı oluştursun malzeme listesi çıkarsın. Elimiz boş gelmeyelim. Ona kalırsa tekne denize ineceği son ana kadar işler bitmez. Gerçi iş çok olunca bu da normal. Geçen sene Dorko 15 suya indirilmek üzere lifte alınmış, biz Oğuzhan Reisle hala dümen palasını takmaya çalışıyorduk.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2018, 09:48:07 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ben keyifle katılırım fakat daha önce Yengeç için bir çalışma gurubu oluşturup bir an önce denize indirelim kocaman kayık Hakan reisi tek başına bırakmayalım bakımı sırasında.

Burak Reis,

Düşüncene katılıyorum. Mevsimlik işçi olarak bir hafta sonu gelip çalışabiliriz. Tiryaki Reis bir iş planı oluştursun malzeme listesi çıkarsın. Elimiz boş gelmeyelim. Ona kalırsa tekne denize ineceği son ana kadar işler bitmez. Gerçi iş çok olunca bu da normal. Geçen sene Dorko 15 suya indirilmek üzere lifte alınmış, biz Oğuzhan Reisle hala dümen palasını takmaya çalışıyorduk.

Ben de varım bilginize .
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Başka bir başlık açıyorum bununla ilgili...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Bilen bilir

Burak Reis,

Ben de varım bilginize .

Serkan giderken beni de al.  ;)
Haberleşelim birlikte gidelim.  :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri

Burak Reis,

Ben de varım bilginize .

Serkan giderken beni de al.  ;)
Haberleşelim birlikte gidelim.  :)

Tamamdır Utku dede  :), Tiryaki reis acsın başlık organize olalım .
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
Kabaalioğlu Reis teknenin bir hikayesi var mı bilmiyorum. Ama komşuda tam tanımlaması "tsernikiperama" çırnık perama birleşimi.

Bizim pereme ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Perama ile ilgili olarak belki ilgini çekebilir.
http://egeiou.blogspot.com.tr/2014/01/gonenc-demir-kardesimiz-yememis-icmemis.html
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Kabaalioğlu Reis teknenin bir hikayesi var mı bilmiyorum. Ama komşuda tam tanımlaması "tsernikiperama" çırnık perama birleşimi.

Bizim pereme ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Perama ile ilgili olarak belki ilgini çekebilir.
http://egeiou.blogspot.com.tr/2014/01/gonenc-demir-kardesimiz-yememis-icmemis.html

Teşekkürler, Selamlar.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git