Heyamola Hey
Tersane => Atölye => Konuyu başlatan: Atilla Serdar Erdoğan - 27 Nisan 2018, 13:44:00
-
Sert taban şişme botların çok derin olması tekneden bota geçişlerde bazı sıkıntılar yaratıyor.Tabanının düz olmamasıda kullanırken problem yaratıyor.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilir düşüncesiyle yaptığım işlemleri paylaşmak istedim. :)
Şalteri kapatıp yola çıkma egsersizleri yoğunlaştıkça yavaştan tekneyide hazırlamaya başlayayım dedim.Gerek cruising forumlarında gerekse Nurettin abi ve Özkan'la sohbetlerde olmazsa olmazlardan birinin sert tabanlı V kesit dingi(aslında patalya demeyi çok istiyorum ama dilim dönmüyor :)) )olduğu ortaya çıkıyordu. Nasıl olsa alıcam deyip bu yıl aluminyum taban 260 highfield aldım.
Öncelikle tekneyi yaparken estetik kaygılarla ve tam nasıl yapacağıma karar veremediğimden ve metal yorgunluğundan ötelediğim matafora işini halletmem gerekiyordu.Rool bar üzerindeki rüzgar jenaratörü ayağına(sancak) ve radar ayağına(iskele) 85 cm uzunluğunda 5mm et kalınlığında 70 lik aluminyum boruyu şekillendirip kelepçe şeklinde 4 adet metrik 8 cıvata ile bağladım.sekustürle de güçlendirdim.Tabii öncesinde eloksalladım.3 er tane de mapa taktım,mataforam bitti böylece.
(https://i.hizliresim.com/QVqOOr.png) (https://i.hizliresim.com/W753LE.png)
Highfield botun 2 tipi var.Ultralite ve CL.Ultralite hafif 31 kg ancak V kesit zemin olması ve burunda basamak olarakda kullanılan dolabın olmaması kullanımda ve iniş çıkışta ciddi problem.
(https://i.hizliresim.com/QVqODk.png)
CL de ise tabanda V kessitin üzerinde alumunyum 2.bir düz zemin var ve önde dolap basamak var.Ancak CL 52 yani 21 kg ağır.Ayrıca neredeyse küçük bot fiyatı kadar azımsanmıyacak bir fiyat farkıda var.
(https://i.hizliresim.com/OogpnD.png)
Sonuç olarak ben aynı fonksiyonu daha hafif bir malzemeyle halledebileceğimi düşünüp ultralite aldım.
Öncelikle düz zemin için ve dolap için kalıp çıkardım.Sandwich yöntemiyle tekne yapımında kullanılan bir tür köpük var.1 cm et kalınlığında 5 metrekaresi 600 gram.Bu malzemenin alt tarafını 2 kat elyafladım, üst tarafını 1 kat elyafladım.Üst tarafa tek kat elyafla hazırlanmış jelkotlu kaydırmaz pütürlü levhayı epoksi ile yapıştırdım. Böylece zemin artı dolabın üst kısmı tek parça halinde hazır oldu.
(https://i.hizliresim.com/BLY5ZL.png) (https://i.hizliresim.com/LbrWpV.png) (https://i.hizliresim.com/z0X7A4.png) (https://i.hizliresim.com/2JAVgd.png)
(https://i.hizliresim.com/bB3d2j.png) (https://i.hizliresim.com/azWbDg.png)
Platformun etrafını çepeçevre silikon bant ile döndüm.(kavuniçi dışında renk bulamadım hazır silikon fitillerde ;D)
(https://i.hizliresim.com/Z94PMz.png)
Bu platformu bota sabitleyebilmek için bot tabanına bazı ilaveler yaptım.Resinde görülen botun orjinalinde olan kaynaklı mapa üzerine aluminyum bir parça alıştırıp mapaya sabitledim.Bu 20mm etkalınlığı 10 cm genişliği ve yalkaşık 35 cm uzunluğundaki levyanın en üstüne metrik 10 klavuz çektim.Böylece platformun dolap kısmını alttan sabitleyecek aynı zamanda halkalı cıvata ile botu askıya alabilecek bir yapım oldu.
(https://i.hizliresim.com/W75L1N.png) (https://i.hizliresim.com/Z94Pkk.png)
Platfomun düz kısmını zemine oturtmak için de derlinden iki parçayı (sarı ve mavi dairedekiler) zemine alıştırıp ska 291 ile sabitledim.Böylece platformu önde ve ortada zemine ikişer vida ile sabitleyebileceğim yapılarda oluştu.
(https://i.hizliresim.com/p61pEz.png)
Sonuçta platformu botun içine yerleştirip önden 10 mm halkalı cıvata ile alttan sarı derline 2 saç vida ile ortadan da yine krom tutamak bahanesi ile iki adet cıvata ile sabitledim.2 li 4 adet makara ile de mataforaya kaldırdım. Toplam ilave ağırlığım 8 kg oldu.
(https://i.hizliresim.com/1J5lg1.png) (https://i.hizliresim.com/Pl9ZOv.png)
(https://i.hizliresim.com/dOpA7L.png) (https://i.hizliresim.com/NZPROP.png)
(https://i.hizliresim.com/BLY5L9.png) (https://i.hizliresim.com/qGLZGW.png)
-
Çok güzel olmuş. Eline sağlık...
Biz seneler evvel aynı botun içerisine 12 mm su kontraplağından alıp yapıştırmıştık. Olmamıştı )))
Seninki kadar güzelini bence firma duysa marangozluktan başını kaşıyamazsın )))
-
Teklifim hala geçerli :)
-
Patalya genellikle ahşaptan yapılan ve kürekle yürütülen bir bottur. Şime botları veya fiber sandalları bu sınıfa sokabiilir miyiz? çok emin değilim. Ahşap sandallar yani patalyalar kürekle yürütülür, bir fiber sandalı hele bir şişme botu kürekle çok zor yürütüsünüz.
-
Tahlisiye kelimesi yakın zamana kadar kullanılan bir kelime idi. Sanırım Türkçe'yi İngilizce'leştirmeye başladığmızdan beri kullanılmaz oldu.
-
Patalya genellikle ahşaptan yapılan ve kürekle yürütülen bir bottur. Şime botları veya fiber sandalları bu sınıfa sokabiilir miyiz? çok emin değilim. Ahşap sandallar yani patalyalar kürekle yürütülür, bir fiber sandalı hele bir şişme botu kürekle çok zor yürütüsünüz.
Dilimin dönmeme nedeni de bu zaten.Patalya gibi çok bizden gibi ve sentetiklerin olmadığı devirden kalan bir kelimeye ihanet etmemek.
-
Atilla’cığım müthiş adamsın vesselam.
Yaptığın işlerdeki titizliği zaten Çağla teknesini gezerken görmüştüm,bu bot çalışman da çok güzel olmuş.
-
Sağolun Kamil abicim.Volkan kongreden dönünce sirene deki yaptıklarını yazacak,umarım onlarıda beğenirsiniz. :)
-
Sizin yaptıklarınızı gördükçe, kendimden soğudum yeminle
Elinize sağlık
-
Sağolun Kamil abicim.Volkan kongreden dönünce sirene deki yaptıklarını yazacak,umarım onlarıda beğenirsiniz. :)
Tiklerin fotolarını gösterdi bana nefis olmuş kulaklarını çınlattık senin.Tamamını merakla bekliyorum.
-
Elinize sağlık, harika olmuş gerçekten.
-
Süper çalışma olmuş. Ben de fikrinizi alayım.
Aynı botun 240'liği var. Tabanın konik olmasıyla şimdilik bir problemim yok.
Elektrikli motor aldım. Aküyü de botun ortasına sabitleyip, mataforaya komple çekebilmek istiyorum. Sorum bu aküyü nasıl sabitleyecegim.
Akü 18 kg kadar. Marin dükkanlarda satılan akü kutusuna koydum. Bunlar bir kayışla yere vidalanacak iki tokaya sabitlenecek şekilde tasarlanmış.
Benin aklıma gelen seçenekler:
1 ) yere metal iki toka kaynatmak. Ama botun kaplaması çok güzel yapılmış. Ayni kaliteyi yakalayabilir miyiz?
2) tokayi botun tabanini delerek vidalamak. Botu delme fikrine alışamadım.
Var mı daha iyi bir fikri olan?
(Normalde tokalar üzerinde hiç yük yok. Ama mataforaya çekerken veya tekne sallandikca yanal yükler olacaktır.)
-
Cidden çok güzel,elinize sağlık
-
Süper çalışma olmuş. Ben de fikrinizi alayım.
Aynı botun 240'liği var. Tabanın konik olmasıyla şimdilik bir problemim yok.
Elektrikli motor aldım. Aküyü de botun ortasına sabitleyip, mataforaya komple çekebilmek istiyorum. Sorum bu aküyü nasıl sabitleyecegim.
Akü 18 kg kadar. Marin dükkanlarda satılan akü kutusuna koydum. Bunlar bir kayışla yere vidalanacak iki tokaya sabitlenecek şekilde tasarlanmış.
Benin aklıma gelen seçenekler:
1 ) yere metal iki toka kaynatmak. Ama botun kaplaması çok güzel yapılmış. Ayni kaliteyi yakalayabilir miyiz?
2) tokayi botun tabanini delerek vidalamak. Botu delme fikrine alışamadım.
Var mı daha iyi bir fikri olan?
(Normalde tokalar üzerinde hiç yük yok. Ama mataforaya çekerken veya tekne sallandikca yanal yükler olacaktır.)
Oturağın altına sabitleseniz?
-
Sizin yaptıklarınızı gördükçe, kendimden soğudum yeminle
Elinize sağlık
Bizimki amelelik,bende sizin yazılarınızı okudukça aynı hissi yaşıyorum. :)
-
Oturağın altına sabitleseniz?
Oturağın altında olacak zaten. Fikirlerden biri de kayışı oturağa sarmak. Akü havada asılı duracak. Ama tüm yük oturak aracılığıyla tüplere binecek. Caiz midir?
-
Farşalrı delerek bağlamanızı öneririm. Her ne kadar tekneler için akülerin tekneye sabit olarak bağlanması gerekiyorsa da botlarda da bu tür bir işlemin zarı olmaz faydası olur. Farşalra bağlamak için de mutlaka civata kullanın.
-
Teşekkür ederim Cem reisim. :)
Mehmet reisin çözümü olabilir ama oturak yapıştırma tutamakların üzerinde duruyor. 18 kg lık bir sabit yük sürekli kalacak ve sallanmalarda bu kuvvet artacak.Yapıştırma olan bu tutamaklardaki sürekli kuvvet acaba problem yaratırmı zaman içinde?Ben ömrünün azalacağını düşünüyorum tutamakların.Bizim cerrahi dikişlerde böyledir.Bir dikişte ne kadar tansiyon ve mikrotravma varsa o kadar açılma riski vardır zaman içinde.
Yukarıdaki resimde sarı çember içindeki alıştırarak zemine tesbit ettiğim derlin vb ni sika ile zemine tesbit edip üzerine akü kutusu vidalanabilir.yeide oturağın izdüşümü olursa çaparizde yaratmaz.Ben derlin parçayı alıştırıp sika ile yapıştırdım,üzerine de bir gece 3-4 kg bir ağırlık koydum.Şu anda o parçayı insan gücüyle çıkarmanız mümkün değil. Ancak yapıştırmadan önce sadece yapışacak yeri 180-200 kum zımpara ile matlaştırmak gerekir.
Ben olsama gelirsek düz platforma ihtiyaç yoksa sadece öne güvercinlik gibi bir dolap yapıp içine hem aküyü kordum hemde mürettebatın rahat giriş çıkışını sağlardım. :)
Not:O taban aluminyumunu matkapla delmek için ya benim yada botun rahmetli olması lazım ;D
-
Atilla Reisim,
Gerçekten ellerinize sağlık, harika bir çalışma olmuş.
-
Atilla Reisim,
Gerçekten ellerinize sağlık, harika bir çalışma olmuş.
Teşekkür ederim abicim :)
-
Cidden çok güzel,elinize sağlık
Teşekkür ederim Serkan kardeşim :)
-
Atilla Reis
Gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız. Dedikleri gibi firma duymasın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Müthiş olmuş sahiden, çok da güzel duruyor
-
Bu işlere meraklı alengirli işleri seven birisi olarak :) Rool bara bot asma işinize tekniğinize bayıldım fotoğrafları inceledim çuk diye oturmuş sizden korkulur Atilla reisim :) elinize sağlık bu kadar olur :)
GEL DE KOPYALAMA ŞİMDİ :)
-
Yine mükemmel bir çalışma, Çağla'ya yakışır bir servis botu olmuş. E sıradan bir şey tutulup asılmamalıydı Çağla'nın mataforasına. Güle güle kullanmak nasip olsun, ellerinize sağlık.
-
Çok güzel olmuş ,güle güle kullanın hocam.
-
Teşekkür ederim :)
-
Platformu hazırlarken etrafına döndüğüm silikon fitili yapıştırmak için çok uğraşmıştım. Ne denediysem olmamıştı.En sonunda loctite 506 yı denemiştim. Yapışacak yüzeyleri (platform ve fitilde)aşındırıp sürmüştüm.Bu hafta gittiğimde zaman geçince ne olduğunu görmek için yokladım,son derece başarılı yapıştırmış. Aynı yapıştırıcıyı kopan bot pompasının ucundaki parçada denedim orada da kemik gibi yapışmış,bilginize.
-
Ben yeni gördüm konuyu...Çok çokgüzel olmuş...
Ellerinize sağlık... :)xx :)xx
-
Gıcık gıcık işler. Bu tür konuların forumda paylaşılmaması için yeni yönetime şikayet edeceğim.
İnsanın özgüvenini yitirmesine neden oluyor. Estetik desen var, ustalık desen var, sanat desen var. Var da var.
Sinir oldum..
-
Abi ben bi yıldır bu tikler ne olacak diye hayıflanıyorum. Her hafta sonu Masalın gündemi bir kaç kadeh rakı eşliğinde bu. Adamlar tekneyi baştan yapıyor.
-
Gıcık gıcık işler. Bu tür konuların forumda paylaşılmaması için yeni yönetime şikayet edeceğim.
İnsanın özgüvenini yitirmesine neden oluyor. Estetik desen var, ustalık desen var, sanat desen var. Var da var.
Sinir oldum..
Ya ben ne yapayım >:(
Adam bir de teknesini benim yanıma koyacak.Gel satabilirsen sat 40 yaşındaki moody'i :'(
-
Abi ben bi yıldır bu tikler ne olacak diye hayıflanıyorum. Her hafta sonu Masalın gündemi bir kaç kadeh rakı eşliğinde bu. Adamlar tekneyi baştan yapıyor.
Topu topu iki kişiydik Bülent’cim. ;D ;D
(https://i.hizliresim.com/y07YYL.jpg)(https://i.hizliresim.com/m2YOOR.jpg)
Volkan ve ben. :)
-
Gıcık gıcık işler. Bu tür konuların forumda paylaşılmaması için yeni yönetime şikayet edeceğim.
İnsanın özgüvenini yitirmesine neden oluyor. Estetik desen var, ustalık desen var, sanat desen var. Var da var.
Sinir oldum..
Ya ben ne yapayım >:(
Adam bir de teknesini benim yanıma koyacak.Gel satabilirsen sat 40 yaşındaki moody'i :'(
Olurmu Utku abicim Çağla öyle her teknenin yanına konmaz. Birde Nezo tutturdu Ayşe ablanın yanına gidicem diye :)
-
Elinize sağlık Atilla kaptanım. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Güle güle kullanın.
-
Teşekkür ederim Necip kaptanım :)
-
Atillacım biz de takriben 4 kişi konuşuyoruz :)
-
Gıcık gıcık işler. Bu tür konuların forumda paylaşılmaması için yeni yönetime şikayet edeceğim.
İnsanın özgüvenini yitirmesine neden oluyor. Estetik desen var, ustalık desen var, sanat desen var. Var da var.
Sinir oldum..
Teşekkür ederim Hasan kaptanım :)
-
Atilla kaptan selam,
Botunuzdan memnun musunuz?
Ven 2.80 Şisme taban Avon kullanıyorum. Neooren.
9 taşında ve hala iyi durumda.
Tek problem seyir dümen stabilitesi.
Bende V taban aluminyum bir bot istiyorum. Tek nedeni biraz daha büyük bir motor ve daha da önemlisi seyir konforu. Ancak şimdiki botlar hep PVC maalesef Neopren yok.
Görüşünüzü ve deneyiminizi rica ederim.
Saygılarımla
-
Bu güne kadar şişme,ahşap,katlanır aluminyum taban tüm botları kullandım. Her anlamda hiç bu kadar konforlu sürüşü olan botum olmamıştı. :)
-
9yaş bir bot için bence mükemmel süre. Ben olsam öldürene kadar kullanırım.