Teşekkür ederim Cem reisim.
Mehmet reisin çözümü olabilir ama oturak yapıştırma tutamakların üzerinde duruyor. 18 kg lık bir sabit yük sürekli kalacak ve sallanmalarda bu kuvvet artacak.Yapıştırma olan bu tutamaklardaki sürekli kuvvet acaba problem yaratırmı zaman içinde?Ben ömrünün azalacağını düşünüyorum tutamakların.Bizim cerrahi dikişlerde böyledir.Bir dikişte ne kadar tansiyon ve mikrotravma varsa o kadar açılma riski vardır zaman içinde.
Yukarıdaki resimde sarı çember içindeki alıştırarak zemine tesbit ettiğim derlin vb ni sika ile zemine tesbit edip üzerine akü kutusu vidalanabilir.yeide oturağın izdüşümü olursa çaparizde yaratmaz.Ben derlin parçayı alıştırıp sika ile yapıştırdım,üzerine de bir gece 3-4 kg bir ağırlık koydum.Şu anda o parçayı insan gücüyle çıkarmanız mümkün değil. Ancak yapıştırmadan önce sadece yapışacak yeri 180-200 kum zımpara ile matlaştırmak gerekir.
Ben olsama gelirsek düz platforma ihtiyaç yoksa sadece öne güvercinlik gibi bir dolap yapıp içine hem aküyü kordum hemde mürettebatın rahat giriş çıkışını sağlardım.
Not:O taban aluminyumunu matkapla delmek için ya benim yada botun rahmetli olması lazım