Patalya genellikle ahşaptan yapılan ve kürekle yürütülen bir bottur. Şime botları veya fiber sandalları bu sınıfa sokabiilir miyiz? çok emin değilim. Ahşap sandallar yani patalyalar kürekle yürütülür, bir fiber sandalı hele bir şişme botu kürekle çok zor yürütüsünüz.
Sağolun Kamil abicim.Volkan kongreden dönünce sirene deki yaptıklarını yazacak,umarım onlarıda beğenirsiniz.
Süper çalışma olmuş. Ben de fikrinizi alayım.Aynı botun 240'liği var. Tabanın konik olmasıyla şimdilik bir problemim yok.Elektrikli motor aldım. Aküyü de botun ortasına sabitleyip, mataforaya komple çekebilmek istiyorum. Sorum bu aküyü nasıl sabitleyecegim.Akü 18 kg kadar. Marin dükkanlarda satılan akü kutusuna koydum. Bunlar bir kayışla yere vidalanacak iki tokaya sabitlenecek şekilde tasarlanmış.Benin aklıma gelen seçenekler:1 ) yere metal iki toka kaynatmak. Ama botun kaplaması çok güzel yapılmış. Ayni kaliteyi yakalayabilir miyiz?2) tokayi botun tabanini delerek vidalamak. Botu delme fikrine alışamadım.Var mı daha iyi bir fikri olan?(Normalde tokalar üzerinde hiç yük yok. Ama mataforaya çekerken veya tekne sallandikca yanal yükler olacaktır.)
Sizin yaptıklarınızı gördükçe, kendimden soğudum yeminleElinize sağlık