Buzdolabına gerek yok, hatta sık sık alışverişe bile gerek yok. Protein için bir sürü konserve çeşidi var, isteyen de kavurma, sucuk, pastırma vs alır. Kıymayı veya eti kavurup kavanozlar içinde düdüklüde kaynatırsınız, al sana et konserve. Düdüklüden korkarım derseniz normal tencerede kaynatın, bütün yaz kullanılabilir. Hemen hemen bütün deniz yosunları yenebilir. Fasülye, nohut gibi taneli gıdaları, bir şişe içinde hergün ıslatıp suyunu süzerek, filizlendirebilirsiniz, al sana taze sebze. Biraz arpa filizlendirip, kavurup sulandırıp biranızı ble yaparsınız, soğutmanız olmadığına göre "bottom fermented" değil" "top fermented" olur. Ekmek seviyorsanız biraz un, biraz su, biraz maya, doğru fırına, yoksa tencere veya tavada ocağın üstüne.... Balık aklınıza gelebilir ama onu unutun, denizde kalmadı ki... Zaten yelkenle gidiyorsunuz, sık mazot almaya da gerek yok. İçme suyunu biraz fazla tutmak gerekir.. Böyle de yaşanır mı? diye soruyorsanız, bir buzdolabı alıverin...