Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 1987 Istanbul'un meşhur Mart Kışı

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: 1987 Istanbul'un meşhur Mart Kışı
#15: 07 Ocak 2017, 14:18:01
Bu iki fotoğraf da 1954 kışı Boğaziçinden....

Hem çektirme hem de denizdudağı çekek de iki Boğaz sandalı olunca dayanamadım  ;)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#16: 07 Ocak 2017, 14:44:02
Şu deniz dudağı dediklerinden hiç kalmadı arkadaş ya. Denizin süsüydü onlar.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Classicboats Turkiye
#17: 07 Ocak 2017, 14:51:35
Sadece deniz dudağı çekekler mi? Yalılar, lokantalar, çay bahçeleri, meyhaneler yetmedi kentin kadim halkı.

Kısacası gelişme & modernleşme adına deniz ile ilgili  yaşamın içine ettiler.  :-\

Sen ben gibiler neden ardımıza bakmadan terk-i diyar eyledik? Ruhumuz cendereye daha fazla dayanamadı. :'(
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#18: 07 Ocak 2017, 14:56:50
Aynen. Cennet gibi bir yerde yaşııyorum ama sürgünüm...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#19: 07 Ocak 2017, 17:24:38
1969 idi sanırım ,ben ilkokul 4 üncü sınıfta idim , Kayseri de meteoroloji nin civalı termometresi donup çatladığından tam öğrenilememişti ısı. 500 m. Ötedeki okula , o zaman kaloriferli olan bir kaç binanın girişlerinde ısına ısına bir kaç merhalede  gittiğimizi hatırlarım. Okulda tatil olduğunu öğrenip geri dönmüştük.

Bu arada şu an dışarıda - 14 derece sıcaklık ,köyün yolları kapalı ve Bulgar televizyonu pazartesi için -25 derece dedi olduğum yer Stara Zagora da ,hayırlısı bakalım. :)

Evin dışından, bahçeden  ve içinden birer fotoğraf sunayım sizlere bugün itibarıyla.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#20: 07 Ocak 2017, 17:44:51
Çok güzel görüntü Öcal.  Bu arada bizim yörede <Bulgar kuzinesi diye adlandırılan soban da harika.
Fırını da vardır umarım kuzinenin.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#21: 07 Ocak 2017, 17:57:24
Çok güzel görüntü Öcal.  Bu arada bizim yörede <Bulgar kuzinesi diye adlandırılan soban da harika.
Fırını da vardır umarım kuzinenin.

Var hocam , Tipine Şıpka diyorlar ,patates filan atınca iyi oluyor. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2017, 18:03:05 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#22: 07 Ocak 2017, 23:07:17
30 senede bir devran döner derlerdi atalarimiz, en müthiş kiş 85 kisi  olmuştu bati karadeniz sahil dahi 2 mt ye yakin kar vardi, dedimya 30 yilda bir devran dönermiş, ( O sene bu senemi acaba) 85 mi 87 mi olacak,
  • IP logged

T
  • *
#23: 07 Ocak 2017, 23:13:05
Hem 85 hem 87 var... Okuduğum kadarı ile 85 İnebolu da çok ağır geçmiş.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 07 Ocak 2017, 23:13:53
30 senede bir devran döner derlerdi atalarimiz, en müthiş kiş 85 kisi  olmuştu bati karadeniz sahil dahi 2 mt ye yakin kar vardi, dedimya 30 yilda bir devran dönermiş, ( O sene bu senemi acaba) 85 mi 87 mi olacak,
Aman dur Akın Reis 85 ve 87 de İnebolu da yaşadım çocuktuk çok keyif almıştık,okullar 3 hafta tatil olmuştu , şimdi burda öyle bir şey olsa mahvoluruz, Allah Muhafaza.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#25: 07 Ocak 2017, 23:27:12
2014-2015 kışı derim Kaş özelinden. 40 knot üzeri 9 sağlam hava, iki hortum, bir sel, bir dalgaların mendireği aşması mevzuu ki başlı başına bir kabustu, 3 kez okkalı dolu ki hala arabanın tavanında izleri duruyor ve yılbaşı civarı -4 dereceye düşen hava sıcaklığı. Hayatımın en kötü kışını Kaş'ta geçireceğim bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Sizin oralarda 30 sene olabilir ama burada ilk geldiğim sene 20 yılda bir olur dedikleri ne varsa oldu :) 8)
  • IP logged

T
  • *
#26: 07 Ocak 2017, 23:31:45
2014-2015 kışı derim Kaş özelinden. 40 knot üzeri 9 sağlam hava, iki hortum, bir sel, bir dalgaların mendireği aşması mevzuu ki başlı başına bir kabustu, 3 kez okkalı dolu ki hala arabanın tavanında izleri duruyor ve yılbaşı civarı -4 dereceye düşen hava sıcaklığı. Hayatımın en kötü kışını Kaş'ta geçireceğim bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Sizin oralarda 30 sene olabilir ama burada ilk geldiğim sene 20 yılda bir olur dedikleri ne varsa oldu :) 8)

;D ;D ;D

• IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#27: 07 Ocak 2017, 23:37:55
Sorma Hakan Sığacığa ilk geldiğimiz yıl bir soğuk bir soğuk ne oluyo ülen dediğimizde.
Hoca burada elli yıldır böyle soğuk yapmadı, benim çocukluğumda elli yıl öncede böyle yaptıydı bi, deyince sabrettik.

Emme velakin 6 yıldır mabadımız donuyor yav.

O elli yıl anısını anlatan emmiyi her soğukta yakalayıp öpücükler emmi diyorum.

-Soma gari bizim olan ben de şaştım bu havalara yavv diyor.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#28: 07 Ocak 2017, 23:49:50
Hem 85 hem 87 var... Okuduğum kadarı ile 85 İnebolu da çok ağır geçmiş.
Sorma Abi fenaydı, kuşlar ağaçlarda dondu, yaban hayvanların çoğu açlıktan yada donarak öldü. Evimizin avlusunda mutfak diye tabir ettiğimiz ayrı bir müştemilat vardı. Evin kapısıyla oranın kapısı arası 5 metre var yok. Kar oranın boyunu aşmıştı.Kapısına ulaşmak için tünel şeklinde kar yığınını açmıştık. Evlerin üstünü 2 kez kürümüştük. İkinci kat penceresinden dışarı çıkılabiliyordu.Gerisini siz düşünün.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#29: 07 Ocak 2017, 23:51:12
Sorma Hakan Sığacığa ilk geldiğimiz yıl bir soğuk bir soğuk ne oluyo ülen dediğimizde.
Hoca burada elli yıldır böyle soğuk yapmadı, benim çocukluğumda elli yıl öncede böyle yaptıydı bi, deyince sabrettik.

Emme velakin 6 yıldır mabadımız donuyor yav.

O elli yıl anısını anlatan emmiyi her soğukta yakalayıp öpücükler emmi diyorum.

-Soma gari bizim olan ben de şaştım bu havalara yavv diyor.

Hayır arkadaş, neredeyse 30 yıldır her mevsim gelip kaldığım, Şubat ayında bronzlaşıp döndüğüm yer burası. Bir daha kış görmeyecem diye güle oynaya gelip öyle bir kış yaşayınca salak oldum. Geçen kış da aynı geçseydi kesin kaçmıştım :)
  • IP logged

Yukarı git