Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Smart Saat

• *
Ynt: Smart Saat
#15: 17 Ocak 2018, 21:56:52
Emin biladerim Teos marinaya ne zaman gelecen ;)
Eyice teklemeye başladım,yanımda bir kalpçi dadından yenmez vallahi ;D

Utku abim kendine dikkat et lazımsın bize, Mandalyaya çok alıştık Teos uzak bir ihtimal , ama herzaman İzmirdeyiz unutma...
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#16: 17 Ocak 2018, 23:37:17
Sürekli karşılaştırma yapmak zor, ama 10 dk önce Tansiyon Holter cihazı ile birlikte ölçtüm.
Sistolikte 0.5 mmHg Diastolikte 0.2 mmHg fark verdi. Bence kabul edilebilir bir fark
Hocam bir de kolunuza takılı değilken ölçmeyi dener misiniz?

Benimkinin sahte olduğunu öyle farkettim, zira her zaman rastgele "güzel" rakamlar söylüyordu! :)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

S

Servet

#17: 18 Ocak 2018, 00:48:28
Sürekli karşılaştırma yapmak zor, ama 10 dk önce Tansiyon Holter cihazı ile birlikte ölçtüm.
Sistolikte 0.5 mmHg Diastolikte 0.2 mmHg fark verdi. Bence kabul edilebilir bir fark

Benimkinin sahte olduğunu öyle farkettim, zira her zaman rastgele "güzel" rakamlar söylüyordu! :)

öZgür (tapatalk)

Benim Aliexpres üstünden getirdiğim hava tahmin cihazı gibi..kar'da yagsa,havayı hep güneşli gösteriyor :)
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#18: 18 Ocak 2018, 08:48:17

öZgür (tapatalk)

Ölçüm yapmıyor o zaman
  • IP logged

• *
#19: 18 Ocak 2018, 09:21:09
Özgür.. seni de keklemişler ya bu elektronik işinde..  :)
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#20: 18 Ocak 2018, 15:56:18
Özgür.. seni de keklemişler ya bu elektronik işinde..  :)
Hee öyle oldu valla! :D

Ama benim kafam halen karışık bu konuda.
Kazığı yedikten sonra biraz araştırdım, bu tansiyon nasıl ölçülür, aletler ne yapar diye, anladıklarımın en özet halini yazayım;

Alet bir damarı kan akışını kesecek kadar sıkıştırıyor (hava-şişme), sonra yavaş yavaş gevşetiyor ve oradaki titreşimlerden kanın ilk geçiş yapabildiği anı (ve basıncı) tespit ediyor (sistolik), sonra gevşetmeye devam ediyor ve artık hiçbir direnç olmadan serbest geçiş anını da (diyastolik) tespit edince iş bitiyor.

Yani damardaki basıncı tespit etmek için o damarın fiziken sıkıştırılması ve kontrolü şekilde gevşetilmesi gerekiyor, dolayısı ile bu basit saatlerin sadece ışık ile bu basıncı nasıl ölçebildiğini anlamadım.

Işık ile bildiğim sadece kandaki oksijen miktarı ölçülüyor sanırım.

Bilenler aydınlatırsa sevinir, yeni bir heyecanla tansiyon ölçen saat arayışına girebilirim! :)

öZgür (tapatalk)
  • IP logged
><(((º>

Z

Ziya Gunes

#21: 18 Ocak 2018, 16:08:51
İşin aslı, nasıl ölçtüğünü biz de anlamadık :-)
Kapiller kan basıncını ölçüp, değerlendiriyor diye düşündük en sonunda
  • IP logged

• *
#22: 18 Ocak 2018, 17:49:49
Benim bildigim damar trasesi uzerine gelen bolgede dopler algilayici var turbulansin basladigi ve bittigi anda manson basincini okuyup gosteriyor.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#23: 18 Ocak 2018, 17:52:37
Benim bildigim damar trasesi uzerine gelen bolgede dopler algilayici var turbulansin basladigi ve bittigi anda manson basincini okuyup gosteriyor.

Mansonla cihaz arasinda ssdece boru var tel yok bu arada.

• IP logged

Z

Ziya Gunes

#24: 18 Ocak 2018, 21:02:36
Manşon yok saatte
  • IP logged

• *
#25: 18 Ocak 2018, 21:22:40
Manşon yok saatte

Bu yüzden bu cihazlara pek aklım basmıyor zaten. Ciddi hipertansif olmayanlar için (eğer sahte bir tarafları yok ve biz nasıl çalıştığından haberdar değiliz diyelim ) düşünülebilir. Ancak benim gibi biri için ( kuralları ihlal edersem veya herzamanki gibi çabuk parlarsam) tansion arteriyelin gerçek değerleri hayati önem taşır. Denenmiş nasıl çalıştığını üç aşağı beş yukarı bildiğim standart cihazları (sadece profesyonel olarak değil) , kendim için uygulamamda da tercih ederim. Aşırı obsesyon yapmaya da gerek yok ancak ölçtüğümün kesinlikle doğru olmasını isterim.
  • IP logged

• *
#26: 18 Ocak 2018, 21:43:20
Aklımıza gelmişken vakti olan şu sayfaları bir okusun. Murat Kınıkoğlu fazla akademik olmayan  rahat okunur yazılar yazıyor.

http://www.doktormurat.net/katagori/30/tansiyon
  • IP logged

T
  • *
#27: 18 Ocak 2018, 21:50:11
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 21:52:38 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

Z

Ziya Gunes

#28: 18 Ocak 2018, 22:22:32
Ben ölçümleri civalı alet ile yapıyorum.
Ya da tansiyon holter ile
bu saatin avantajı (bence) aklına geldiğinde bakabilmek, yoksa esas takip için normal alet uygun tabii ki
  • IP logged

• *
#29: 18 Ocak 2018, 22:28:17
Bir de buna bakın.

http://www.karar.com/teknoloji-haberleri/tansiyon-olcen-akilli-saat-omron-heartguide-722378#

Bu da video

Açıklamada şöyle ;
Omron HeartGuide bildirimleri görüntüleyebileceğiniz, adımınızı ve uykunuzu takip edebilen standart bir akıllı saat. HeartGuide'ı özel kılan unsuru ise özel tasarlanmış, osilometrik ölçüm yapabilen sert kayışı. Bu kayış sayesinde saat, tıpkı bir tansiyon aleti gibi kan basıncınızı ölçebiliyor.
Mantıklı gibi çünkü bilekteki iki arterde iç tarafta (ventral)  yani kayışa komşu. Saatin bulunduğu taraftan (dorsal) bir halt okuyamaz ne dopler ile ne de varsa kızılötesi ile... Yine de denemek lazım. 

http://www.halksagligiens.hacettepe.edu.tr/dunyasaglikgunu/8.html
Osilometrik ölçüm hakkında bir şeyler var. Kalibrasyondan bahsediyor buda beni kıllandırıyor mesela...Diğer saatlerde bu tip özellikler var mı acaba ?
  • IP logged

Yukarı git