Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Smart Saat

Z

Ziya Gunes

Smart Saat
OP: 12 Ocak 2018, 20:17:25
Tanıyanlar bilir, hayatımı hekimlik yaparak kazanıyorum.
Bir ay önce hipertansiyon tanısıyla kendime tedavi başladım.
Tansiyon hastalarının dönem dönem kan basınçlarını ölçmlerini isteriz, isterken bu iş kolay gelir ama pratikte zor oluyormuş.
Bu nedenle bu kadar akıllı saat varken, tansiyon falan ölçen de vardır diye, uygun birşey aramaya başladım.
Sağolsun, çekik gözlü vatandaşlar bu alanı da boş bırakmamışlar.
Sipariş elime ulaştıktan sonra gördüm ki,  bu takip işi çok kolaylaştı.
Forumun büyük bölümü de benimle yaşıt ve hatta biraz daha fazla.
İhtiyacı olan vardır diye düşündüm

https://www.aliexpress.com/item/Teamyo-Smart-watch-bracelet-blood-pressure-Heart-rate-monitor-fitness-watches-cicret-bracelet-smart-wristband-For/32842626900.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ZsyWlN
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: Smart Saat
#1: 12 Ocak 2018, 20:46:16
Sandoz'da (Şimdiki Novartis) uzun süre hipertansiyon konusunda ürün yöneticiliği ve ürün reklam müdürlüğü yaptım. Ben de hipertansiyon hastasıyım. Tansiyon (maalesef) en doğru üst koldan ölçülüyor. Sebebini de bilmeyenlere açıklayalım:

Üst kolda tek bir kemik var, dolayısı ile üstüne basınç uyguladığınızda damarları tamamen kapatabiliyorsunuz, alt kolda ise iki kemik olduğundan basınç uygulamak mümkün olmayabiliyor. Bilekten tansiyon alan cihazları çok denedim ama koldan aldığım değerlerle zaman zaman uyum göstermediler.

Kendi üzerinde kullanmak çok kolay olmasa da (velcrolu olanlar daha kolay) klasik tansiyon aleti kullanmanızı öneririm. Hatta saatli olanlara bile dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullandığım tansiyon aleti yanlış gösterdiği için tedavi değiştirdim, sonunda aletin hatalı olduğunu anladım. Şimdilik saati değiştirdim ama en yakın zamanda civalı olan modele geçeceğim.

Hipertansiyon bir çok yerde bahsedilmese de nüfusun 1/3'ünü etkileyen bir hastalık. Herkesin dikkatli olmasında yarar var.
  • IP logged

• *
#2: 12 Ocak 2018, 21:12:39
Ziya Reisim teşekkürler paylaşım için.

Sigarayı ara ara bırakıyorum. 1'er birim düşüyor benim değerler. Kilo vermek ve düzenli hareket sanırım şart.

İlacı da aksatmamak gerek. Özellikle idrar söktürücü olanlar malum nedenle aksatılıyor ve sonuç iyi olmuyor.

Ben de (sol) koldan arada bir ölçüyorum.

Hyzar 12.5 x 100 bağımlısı olarak aramıza hoşgeldiniz diyorum..
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#3: 12 Ocak 2018, 22:21:37
Ahmet kaptanım, mesleğimi okumuştunuz değil mi?
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#4: 12 Ocak 2018, 22:31:41
Evet okudum. Bilgiler sizin için değil, diğer arkadaşlar içindi.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#5: 13 Ocak 2018, 17:53:58
Ziya hocam,
Ben de benzer bir saat aldım (Y2 Plus) sahte çıktı! :)

Ne tansiyon ölçüyor, ne kandaki oksijeni, ne nabzı.. hepsi atmasyon rakamlar! :)
Sadece saat ve adımsayarı gerçek.

Sizinki gerçekten ölçüyor mu?

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

Z

Ziya Gunes

#6: 15 Ocak 2018, 13:32:24
Birkaç kontrol yaptım, doğru ölçtü
  • IP logged

• *
#7: 16 Ocak 2018, 14:58:28
Apple Watch da bazı şeyleri ölçüyordu. eğer tüm bilgileri ölçebiliyorsa, Apple sanki daha iyi bir alternatif gibi geliyor bana.
  • IP logged

• *
#8: 16 Ocak 2018, 23:33:28
Ziya Reisim teşekkürler paylaşım için.

Sigarayı ara ara bırakıyorum. 1'er birim düşüyor benim değerler. Kilo vermek ve düzenli hareket sanırım şart.

İlacı da aksatmamak gerek. Özellikle idrar söktürücü olanlar malum nedenle aksatılıyor ve sonuç iyi olmuyor.

Ben de (sol) koldan arada bir ölçüyorum.

Hyzar 12.5 x 100 bağımlısı olarak aramıza hoşgeldiniz diyorum..

Hasan amca  sen morali düzeltmek için soldan ölçüyon emme yemezler, sağdan ölçeceksin. Pilotaj sağlık kontrollarına girerken hemşireye sol kolumu uzatırsam pis pis bakar bana :)  Ayrıca losartan kullanıyorsun ve de  diüretik alıyorsun olmadık yerde işemeye kalkarsan haberim olsun, sana bi pet şişe hediyem olacak, zira bu tip ilaçlar uriner incontinence yapar , vallah az daha hastanenin asansörüne çöydürüyordum ordan da biliyorum. neyse ilacı değiştirdik te rezil olmaktan kurtulduk. Kafanın arkasında oturan bir ağrı olduğunda da dikkat et diastolik basınç yükselmiş olabilir. Bazı kişilerde çin malı saatlerden daha hassas bir uyarı sistemidir.  Kola sarılan masa tipi cihazlar biraz ağır belki ama daha pratik ve düzgün ölçüyorlar, bilek modelleri pil gücüne  eskimeye vs nedenlere bağlı olarak +/- 10-20 mmHg sapıtabiliyor hele içindeki doppler sistemleri dandik ise.
  • IP logged

• *
#9: 17 Ocak 2018, 00:15:22
Neden sol değil de  sağ ?
  • IP logged

S

Serdar Çırak

#10: 17 Ocak 2018, 01:16:56
Ziya reisim,devamlı bakıyorsundur şimdi..hakikatten sonuçlarda problem yoksa bizde alalım..
  • IP logged

• *
#11: 17 Ocak 2018, 09:07:50
Neden sol değil de  sağ ?

Sağ kol ve sağ şah damarı aortadan geniş bir tabanla ortak ayrılır , sol şah damarı ve sol kol damarı tek tek ayrılır.  Sağ taraf daha geniş açıklıktan kan aldığı için pressure drop daha az olur tansiyon göreceli olarak yüksek okunur. Bu yüzden pilotaj muayenesi gibi kıl konularda uçuş hekimleri bu konuya dikkat ederler , 135 başka  150 başka çünkü....
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#12: 17 Ocak 2018, 09:08:26
Sürekli karşılaştırma yapmak zor, ama 10 dk önce Tansiyon Holter cihazı ile birlikte ölçtüm.
Sistolikte 0.5 mmHg Diastolikte 0.2 mmHg fark verdi. Bence kabul edilebilir bir fark
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#13: 17 Ocak 2018, 11:41:10
Emin biladerim Teos marinaya ne zaman gelecen ;)
Eyice teklemeye başladım,yanımda bir kalpçi dadından yenmez vallahi ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#14: 17 Ocak 2018, 11:42:59
Hasan amca  sen morali düzeltmek için soldan ölçüyon emme yemezler, sağdan ölçeceksin. Pilotaj sağlık kontrollarına girerken hemşireye sol kolumu uzatırsam pis pis bakar bana :)  Ayrıca losartan kullanıyorsun ve de  diüretik alıyorsun olmadık yerde işemeye kalkarsan haberim olsun, sana bi pet şişe hediyem olacak, zira bu tip ilaçlar uriner incontinence yapar , vallah az daha hastanenin asansörüne çöydürüyordum ordan da biliyorum. neyse ilacı değiştirdik te rezil olmaktan kurtulduk. Kafanın arkasında oturan bir ağrı olduğunda da dikkat et diastolik basınç yükselmiş olabilir. Bazı kişilerde çin malı saatlerden daha hassas bir uyarı sistemidir.  Kola sarılan masa tipi cihazlar biraz ağır belki ama daha pratik ve düzgün ölçüyorlar, bilek modelleri pil gücüne  eskimeye vs nedenlere bağlı olarak +/- 10-20 mmHg sapıtabiliyor hele içindeki doppler sistemleri dandik ise.

15 yıl oldu alıştım artık Alp, ilacı aldıktan 2-3 saat sonra çövdürühaneye yakın bir konum edinmekte fayda var. Esas rezalet diüretik'in vücutta yeterince sıvı bırakmaması sonucu ortaya çıkan beklenmedik durumların analizinin prospektüslerde tanımlanmamış olması.  ??? ??? ??? Sanırım bu nedenle Hızar (Hyzar) konmuş ilacın adı.

• IP logged

Yukarı git