Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: En Kuzeyden En Güneye Benim Gözümden Kıbrıs Seyri

• *
Çok güzel bir yazı dizisi olmuş..

Yalnız değilsin Bülent Korsan.  :)

Aynısını eşimle seyirlerde de yaşıyoruz. "Ne dedin?"; "yok birşey demedim" konuşmasını iki tur yaptıktan sonra "sen deli misin?" demişti bana. O gün bugündür artık eşim de, kızımla (tekne) konuşmalarımıza dahil oluyor. Birlikte muhabbet ediyoruz.  :D
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Valla komik olan ne anlamadım  ?0-?
Ben de konuşurum zaman zaman kayığımla. Hele de uzun, yalnız seyirlerde  ::)

Ben kayıkla falan konuşmam, genelde konuşacak çok vaktim de olmaz. Kayıkla kızakla falan konuşmamak için  denize yalnız çıkmamaya gayret ederim. Eğer kayıkla bir gün konuşmaya başlarsam, yandınız o zaman, muhtemelen o kayıkta son kayığım olur.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
Komik olan, en azından benim güldüğüm, Ersin'in tekneye binme sahnesini, Ahmet'in çok hoş anlatması. Gözümde canlanınca ister istemez gülüyor insan.
Hele "Öcal abinin üstüne mi atlıyor..." kısmı.  ;D

Yoksa, tekneyle konuşma kısmı, zaten normal. Anormal olan konuşmamak  ;)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Komik olan, en azından benim güldüğüm, Ersin'in tekneye binme sahnesini, Ahmet'in çok hoş anlatması. Gözümde canlanınca ister istemez gülüyor insan.

Abi bu eyleme tekneye binmek demesek ;D
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *

;D ;D ;D ;D ;D
Gel de gülme işte.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

;D ;D ;D Ahmet reis çok yaşa , o an gözümde canlandı tekrar  .
  • IP logged

• *
Valla ben de çok gülüyorum.. Ahmet ve Burak kırize girdilerdi resmen.. Katıla katıla gülüyorlardı..  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bülent Reis dışında herkes yazdı anılarını...

Ben ilginç bir anlatım bekliyorum Bülent Reis'ten.

Bir sürü dostlaydım. Neyi anlatayım?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Herkes kendi dilinden anlattı. Okuduk, bilgilendik, "o gemide ah ben de olsaydım" deyip üzüldük... Sağolun, var olun.

Ders niteliğinde olan konulardan birini, orda olmayan bizlerin daha iyi anlayıp dersler çıkarabilmesi adına bir ricam olacak; şu tekne yedekleme işini daha bir ders gibi, daha bir ayrıntılı, daha bir teknik verilerle anlatsanız ne güzel olur! Mesela yedekleyen ve yedeklenen teknelerin teknik verileri (tipleri, ağırlıkları, boyları vs) motor ve arma durumları, önemliyse kullanılan halatın cinsi, ebatları, usturmaçanın halata nasıl geçirildiği gibi bir sürü teknik detay verirseniz kalıcı bir ders gibi olur, biz de yararlanırız.

Gerçi, kendi adıma, Mustafa abinin yedeklediği bir teknede de misafir olmuşluğum da var çok şükür :)  Ama bu sefer,  yedekleyen tekne bazen sadece yelken gücüyle de yürümüş gibi anladım. Doğru mu? Hem de gece seyrinde!? Daha ayrıntılı anlatın hele  :)
  • IP logged
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!

• *
    • instagram
Fırsatını bulunca işi gücü bırakıp tekrar okudum... bu güzel birlikteliği, etkinliği tekrar tazeledim içimde.. tekrardan teşekkürler Ahmet abi...
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git