Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: En Kuzeyden En Güneye Benim Gözümden Kıbrıs Seyri

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Deniz tutanlar , tutmayanlar, tuttuğunu anlamayanlar , deniz yerine karayı tutanlar, denize düşmesin diye birbirini tutanlar, dümen tutanlar vs. işte hep birlikte Karpaz Marina nın önlerine vardık. Sonrasında daha önce diğer reislerin tarif ettiği görüntüsüyle Deniz Kaptan bizi karşıladı. Uçakta izlediğimiz THY reklamında Morgan Freman vardı , uçağın her koltuğunda o oturuyordu. Deniz Kaptan da aynı öyleydi. Bizle kendisi özel olarak o ilgilendi. Palamar botunda kendisi, pontonda halat alan kendisi, ön büroda transitlogları düzenleyen kendisi, akaryakıt istasyonunda kendisi. Bir an aynı adamdan bir kaç tanemi var diye düşünesi geliyor insanın. Fakat inanılmaz bir incelik göstererek her yerde bizimle inanılmaz ilgilendi. Bir kez daha çok teşekkürler kendisine, iyi ki varsın ve seni tanıyoruz Deniz Kaptan.

Deniz Kaptanın bizleri karşılama anı;

Bu esnada yedeklediğimiz kayıktan kurtulan bizim ekip yelkenleri yeniden saralım ayağına , bastılar yelkenleri marina önünde;

oralarda bir iki tur attıktan sonra marinaya bağlandık.

Yolculuk sersemliğini atar atmaz Hemingway'de hep birlikte kahvaltıya oturduk. Çok keyifliydi be.

Ardından pontonda Flama Törenimiz

Tasarımını Serdar Reisin ve imalatını Oktay Reisin yaptığı muhteşem flamalarımız  mülki erkanında katıldığı törenle gurcatalara çekildi. Bu vesile ile Serdar ve Oktay Reislere bir kez daha çok teşekkürler.

Ardından Grubun bir kısmı Aydın Abiyle birlikte dümen tamiratına giriştiler. Bizlerde akşam yemeğine kadar dinlenmek üzere , Deniz Kaptanın bizim için rezervasyon yaptırdığı motele gitmek üzere yola koyulduk.

Moteldeki halimiz şu şekilde;

Biraz motelden bahsetmek gerekirse aile olarak kalmak üzere tasarlanmış beş tane bağımsız bölüm halinde bahçe içindeki odalardan oluşan şirin mi şirin bir yer. Sabah kahvaltısı mükemmeldi. ayrıca işletmecisi ailenin tüm fertleri motelde bulunduğumuz süre boyunca çay ve kahve servisinden erinmediler.

Gece tekrar bir servis minübüsüyle, yemek için organize edilen restaurana geldik, balıkları bizimkiler özel olarak seçmişler. Öyle derin muhabbet oldu ki uzun zamandır bu kadar gülmemiştik.

Yemekten sonra yine minübüsle motelimize döndük. Bir kısmımız uyudu bir kısmımız ilerleyen saatlere kadar sohbete devam etti.

• IP logged
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 00:31:02 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ahmet reisim ,

Gerçekten ben de uzun süredir bu kadar gülüp eğlenmemiştim. Tadı damağımda kaldı  :)
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
Ne kadar profesyonel bir YATAY video çekimi.

Asıl ben teşekkür ediyorum geldiğiniz için, tüm marina çalışanları için çok keyifli bir karşılama oldu.

Hep gelin!
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
O kadar hoşumuza gitti ki bu seyir, hala dönemedik Kıbrıs'tan. Dönüş seyrini yazmak bile işimize gelmiyor.
Neyse efendim, son gün öğlene kadar motelde sonrasında marina da sohbet muhabbet devam ettik. İçimizden dönmek gelmiyor ya ,uzattıkça uzattık. Akşam saat 10 oldu istemeye istemeye yakıt iskelesine yanaştık. İlk önce Avara yanaştı, sonrasında Masal ve son olarak ta Kri Kri yanaştı. Kri kri bordası alçak olduğu için , yakıt iskelesinden inip binebilmek çok zahmetli. O sırada yakıt iskelesinde mülki erkan ile vedalaşma merasimi var. Eş zamanlı Böke  Kri Kri ye inmeye çalışıyor ve öyle bir iniş pardon atlayış gerçekleştiriyor ki; bırakın yere çömelerek gülmeyi, yere yatarak gülüyoruz. Tabi çoğunluk görmedi sadece sesi duydu, fakat biz  olayı gören mutlu azınlık olarak yerlere yattık. Kasıklarımıza ağrılar girdi. Şimdi efendim bu Ersin Abimiz cüssesine göre acayip atletik bir adam, atom karımcanın biraz gürbüz olanı. Şimdi o kayıktan iskeleye nasıl çıktı bilmiyoruz ama, iniş muhteşemdi. Tramblemden suya atlayan yüzücü edasıyla bir gerildi, hafif vücudu esneterek, çevredekilerin bu adam ne yapıyor bakışları arasında, Kri Kri nin kemere hattına doğru bildiğiniz balıklama atladı. Önce Öcal Abinin üstüne mi atlıyor diye düşündüm baktım Öcal Abi iskele de. ;D Neyse kafa üstü atladı, kollar önde yüz ileriye bakıyor ,vücut ve ayaklar havada. Önce eller kamaranın kasarasına temas etti ve elleriyle kendini hızlıca geri itti. eşzamanlı olarak bacakları vücuta doğru çekerek bir atlama beygiri sporcusu edasıyla güverteye çift ayak üstü indi. Kayık acayip sağlammış, bacaklar içeriye geçmedi. Bunu gören Burak ve ben bir gözgöze geldik, sonrasında koptuk zaten. 

O sırada Masall'ın pupa feneri su koyverdi, sonrasında Mustafa tamire çalıştı, ama olmadı, vakit kaybetmemek adına  Burak ledli kafa lambasından pupa feneri yaptı ve hemen yola çıktık. Sonrasında Bülent daha güçlü bir fenerle onu değiştirdi. Limandan çıkar çıkmaz ana yelkeni bastık. Kuzey batıdan rotamıza kolayına bir rüzgar yakaladık. Çok yüksek değil ama yelkenleri çalıştırıyor.  önce balon basmayı düşündük sonra Burak Cenovayı basmayı uygun gördü. Masall da büyükçe bir cenova var. Bu sırada sürekli haberleşiyor ve seyir kombinasyonumuzu birbirimize aktarıyoruz. Avara koca bir balon bastı ve sabaha kadar balonla seyir yaptı. Bir müddet sonra rüzgar biraz daha oturdu ve makinalar stop. 4- 4,5 knot arası süratlerle sabaha kadar ilerledik. Rüzgar biraz yavaşlayınca motor takviyesi yapıyoruz. Bir ara Mustafa Abi, Burak ve Mustafa Mert gitti yattı. Bülent ile birlikte havuzluktayız. Ben iskele tarafta sırtımı kamaraya yaslamış vaziyette arkaya bakarak uyukluyorum. Bundan da çok keyif alırım nasıl uykuysa her şeyi duyar ve farkında olurum. Diğar tarafta ise Bülent oturmuş ön tarafa bakıyor. ara ara laflıyoruz ama genelde sessizlik hakim. Bir ara Bülent'ten bir ses duyuyorum ve efendim diyorum. Yok  bir şey demedim diyor. Aradan bir müddet geçtikten sonra tekrar duyuyorum ve tekrar efendim diyorum. Yine bir şey demedim diyor. Bende Allah Allah diyorum acaba içeri Burağamı seslendi yada telefonlamı konuşuyor diye düşünüyorum. Aynı şey tekrar olunca , e yeter ama artık diyorum kendimce, noldu abi diyorum ve tarihi cevap geliyor sıkı durunuz efendim. Adam teknesiyle konuşuyormuş, evet Masall ile konuşuyormuş meğersem. Yani beni duyduklarım gerçekmiş. sonrasında Burak geldi havuzluğa ve beni kovaladı git yat diye  bende  fırsattan istifade tumba yatak, bir güzel uyumuşum kahvaltıya kadar.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2018, 00:34:33 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Öğleden sonra sırasıyla Kri Kri, Avara ve Masal Mersin Marinaya sorunsuz bağlandık. Başladık tekrar sohbet muhabbete. Sonrasında gümrük polis falan derken akşam 18:30 da servis minübüsü geldi ve bizleri Adana'ya hızlı bir tempoda yetiştirdi. Bazılarımızın uçağı akşam sekizdeydi çünkü.
Bir kısmımız uçaklarına zar zor yetişti, hatta bazılarımız  kaçırmak için çaba sarfetti ve sona kalan bizler tekrar yemeğe oturduk. Oysa Mersin Marinada da gümrük ve polis beklerken tantuni yemiştik. Burada kimse karnımız tok desek te anlamıyor.

Bu keyifli ve eğitici seyir için herkese çok teşekkürler , tekrarlarını hep birlikte sağlıkla yeniden yapabilmek dileğiyle, Selametle.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Eh, dile düşürdün beni Ahmet :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ah.. sabahın bu saatinde güldürdün beni .. Allah ta seni güldürsün.. Mükemmel anlatım..  :)xx :)xx
  • IP logged

T
  • *
 ;D ;D ;D

Sabah sabah çok güldüm valla.
Eline sağlık, çoook tatlı anlatmışsın.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yalnız değilsin Bülent, anlayamaz onlar :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Valla komik olan ne anlamadım  ?0-?
Ben de konuşurum zaman zaman kayığımla. Hele de uzun, yalnız seyirlerde  ::)
  • IP logged
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
İltifat ederim, küfrederim, yalvarırım, gururla okşarım, kavga bile ederim. :) 8)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
Eh, dile düşürdün beni Ahmet :)

Utandırmayın. Var olun

Adana'ya iki kez geldim hayatımda, ikisi de senin için di.... ;)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Viya böyle!
Bülent Reis dışında herkes yazdı anılarını...

Ben ilginç bir anlatım bekliyorum Bülent Reis'ten.
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
Harika bir gezi olmuş. Sevgili Ahmet de karşımda anlatıyor da dinliyormuşum gibi hissettiren bir tarzda yazmış.

Hepsi gözümün önünde enstantenelerin. Resimlere bakınca bayağı bir kadro görüyorum. Biz gelmeyenler için bir liste de ilave edebilirmisiniz acaba?

Bir de şu MOB meselesi pek bir kısa geçti. Marinada suya düşme hikayesi gibi anladım doğru mu? ;D

Ve sağolun hepsini bir çırpıda okudum. Gelmiş kadar olmasa da bayağı yaşadım sizinle keyfi. Ve keyifsiz günüm şu anda pek bir hoş oldu yazdıklarınızı okuduktan sonra. :)xx :)
  • IP logged

Yukarı git