Yani?
Yani yarın Ege'de lodos güneyden kuzeye doğru tırmanmaya başlar ve 30 kt bariyerine oturur. Salı hızını kaybeder akşamına da yatar.
Akdeniz açıkları 25/30 kt'larda olur ama Antalya körfezi bundan nasibini almaz ve tam yelken için aranan yer olur.
Marmara hafif lodos ile bu cepheyi üzerinden atar çarşamba da kuzeyli rüzgarlara dirise eder.
Poyraz perşembe günü kuzey Ege'de ve İstanbul'da 20 kt'larda geçer ama perşembe yine rüzgarsız gibi bir şey olur.
Cuma yine poyraz kuzey Ege ve İstanbul'a merhaba der. Haftasonu da devam eder 25/30 kt'ları görür son demlerinde Marmara'da ama Kuzey Ege'de başından beri bu rüzgar bir oturur haftasonuna doğru Güney Ege'ye kadar akar.
Karadeniz için bir şey söylemedim ama Batı Karadeniz'in İstanbul ile eş zamanlı gideceğini sizler zaten bilirsiniz
Tabi bunlar tahmin ve de bu kadar uzun bir tahminde yanılma olasılığı da yüksek olur. Ama cepheler böyle devam edecek gibi gözüküyor bu da tahmin böyle devam edecek gibi gösteriyor...
Yağmur için birşey söylemedim son bir kaç yıldır cepheler yanıltıyor beni. muhtemelen Ahmet Kabaalioğlu reisin açtığı başlık; ''Savaşların Hava Durumuna Etkisi'' kaynaklı olduğunu düşünüyorum...