Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Heyamolahey Logosu

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Heyamolahey Logosu
#30: 06 Ocak 2017, 13:55:53
Bunca yıldır yaptığım işler arasında kendi seçimim hiç bir zaman tercih edilmedi :) Bakalım bu kez nasıl olacak.

Bizdeki bu kader nedir canım kardeşim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

e

erdal duran

#31: 06 Ocak 2017, 14:35:14
Alkış emojisi alkış değil de tokat emojisi gibi olmuş ;D.
  • IP logged

• *
#32: 06 Ocak 2017, 15:26:31
Alkış emojisi alkış değil de tokat emojisi gibi olmuş ;D.

Daha iyisini bi bakalım o zaman. :)
  • IP logged

• *
#33: 06 Ocak 2017, 17:00:37
Hakan Reis ellerine sağlık.
Ben 3 ve 4 arasında gittim geldim. Sanırım 4 daha bana uygun geldi.3 ve 4 kanaatimce uzaktan daha kolay fark edilecek gibi.Renklendirilebilirde sadece de kalabilirler.
Tekrar emeğine sağlık.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#34: 06 Ocak 2017, 18:32:58

Şöyle bir çalışma da ben yaptım.
  • IP logged

C

Cengo

#35: 06 Ocak 2017, 19:41:21
Suavi Reis,

Hosgeldin.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#36: 06 Ocak 2017, 20:56:47
Uzun yıllar bir tasarımcı olarak çalışırken hiç sevmediğim bir şey varsa yaptığım çalışmaya anlam yüklemeye gayret etmekti. Özellikle logo ve kurumsal kimlik çalışmalarında anlatır da anlatır reklamcı kısmı. İşte bilmem ne harfinin şu kıvrımı dinamizmi, turuncu renk iletişimi simgeliyor falan gibi sıkar durur reklamcı kısmı :) Kendi adıma iki şeye önem verdim her daim; akılda kalan ve estetik olması.

Heyamola için logo çalışmasını seve seve yaparım dedim forum henüz kurulurken. Çünkü blog kısmından izlediğim kadarıyla "Heyamola" sözcüğünün hakkını verecek yönde ilerliyordu. Daha ilk baştan, daha önce de belirttiğim gibi bende çağrıştırdığı şey deniz ve emek oldu. İlk başlarda halatlara asılmış bir kaç el vardı zihnimde. Üzerine çalıştım da aslında ama çıkan işten pek tatmin olmadım ve vazgeçtim. Sonra blog sayfasında kapak fotoğrafı olarak bas bas bağıran Şevval takıldı gözüme. Bir çektirme yapımından, seyrine emek kelimesinin vücut bulmuş halidir. Köklü, geleneksel ve hepsinden önemlisi bu denizlerin kayığı. Kendi adıma aradığımı buldum ama fikir olarak sadece. Bir sonraki aşama uygun bir çektirmeyi figüratif bir hale getirmek ama bunu yaparken ne çok gerçekçi, ne de çok sitilize etmeden yapabilmekti. İnternet ortamında ne kadar çektirme fotoğrafı varsa tamamını inceledim. Sonunda bir makalede bulduğum gerçek bir çektirmeyi alıp yeniden çizdim. Ana hatlarına hiç bir şekilde müdahale etmedim. Sonuçta gördüğünüz imge çıktı ortaya. İlk bakışta sempatik, biraz olsun kafa yorulduğunda köklü, sağlam, dahası bir tarihi var. Renklendirirken bile hala denizlerde yüzen bir Karadeniz çektirmesini referans aldım.

Deniz kısmına gelince, zaten kafamda hazırdı. Osmanlı döneminde kullanılan deniz betimlemesini daha önce Denizci Kahvesi logosunda da kullanmıştım. Aynen aldım.

Uzun lafın kısası; kafamdaki forum imajı marina değil, barınaktı; Bağdat Caddesi değil, Kurucaşile'ydi. Varmak istediğim sonuç görkem değil, özgünlük, sadelikti.

Son olarak teknik kısmına gelirsek; daha önce de bahsetmiştim, bir logo tasarlarken her türlü uygulama alanını düşünerek yaparız bu işi. Yani, merak etmeyin, bittiğinde her yere uyar :)

Benden bu kadar. Gerisi size kalmış. Ufak tefek değişiklikler mutlaka olur ama bunlardan birini kullanmaya karar verirsek.

Kullansak da, kullanmasak da ben keyif aldım, dinlendim hazırlarken...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#37: 06 Ocak 2017, 21:08:50
Uzun yıllar bir tasarımcı olarak çalışırken hiç sevmediğim bir şey varsa yaptığım çalışmaya anlam yüklemeye gayret etmekti. Özellikle logo ve kurumsal kimlik çalışmalarında anlatır da anlatır reklamcı kısmı. İşte bilmem ne harfinin şu kıvrımı dinamizmi, turuncu renk iletişimi simgeliyor falan gibi sıkar durur reklamcı kısmı :) Kendi adıma iki şeye önem verdim her daim; akılda kalan ve estetik olması.

Heyamola için logo çalışmasını seve seve yaparım dedim forum henüz kurulurken. Çünkü blog kısmından izlediğim kadarıyla "Heyamola" sözcüğünün hakkını verecek yönde ilerliyordu. Daha ilk baştan, daha önce de belirttiğim gibi bende çağrıştırdığı şey deniz ve emek oldu. İlk başlarda halatlara asılmış bir kaç el vardı zihnimde. Üzerine çalıştım da aslında ama çıkan işten pek tatmin olmadım ve vazgeçtim. Sonra blog sayfasında kapak fotoğrafı olarak bas bas bağıran Şevval takıldı gözüme. Bir çektirme yapımından, seyrine emek kelimesinin vücut bulmuş halidir. Köklü, geleneksel ve hepsinden önemlisi bu denizlerin kayığı. Kendi adıma aradığımı buldum ama fikir olarak sadece. Bir sonraki aşama uygun bir çektirmeyi figüratif bir hale getirmek ama bunu yaparken ne çok gerçekçi, ne de çok sitilize etmeden yapabilmekti. İnternet ortamında ne kadar çektirme fotoğrafı varsa tamamını inceledim. Sonunda bir makalede bulduğum gerçek bir çektirmeyi alıp yeniden çizdim. Ana hatlarına hiç bir şekilde müdahale etmedim. Sonuçta gördüğünüz imge çıktı ortaya. İlk bakışta sempatik, biraz olsun kafa yorulduğunda köklü, sağlam, dahası bir tarihi var. Renklendirirken bile hala denizlerde yüzen bir Karadeniz çektirmesini referans aldım.

Deniz kısmına gelince, zaten kafamda hazırdı. Osmanlı döneminde kullanılan deniz betimlemesini daha önce Denizci Kahvesi logosunda da kullanmıştım. Aynen aldım.

Uzun lafın kısası; kafamdaki forum imajı marina değil, barınaktı; Bağdat Caddesi değil, Kurucaşile'ydi. Varmak istediğim sonuç görkem değil, özgünlük, sadelikti.

Son olarak teknik kısmına gelirsek; daha önce de bahsetmiştim, bir logo tasarlarken her türlü uygulama alanını düşünerek yaparız bu işi. Yani, merak etmeyin, bittiğinde her yere uyar :)

Benden bu kadar. Gerisi size kalmış. Ufak tefek değişiklikler mutlaka olur ama bunlardan birini kullanmaya karar verirsek.

Kullansak da, kullanmasak da ben keyif aldım, dinlendim hazırlarken...
Hakan reis. Ben de tasarımda sadelikten yanayım. İnsanlara ne anlaması gerektiğini söylediğin kılavuz vermektense ilk bakışta senin anlatmak istediğini anlamalarını sağlamaktır sade anlatımın amacı. Sizin logolara bakan birisinin aklında beliren forum anlayışı hali hazırda forumun kapısından girip bakan insanda oluşacak forum algısına çok yakın. Lakin heyamola hey sözcüğü birçok insanın aynı anda asıldığı kürekler ya da tek bir halatı aklıma getirmiyor değil. Forum üyeleri olarak yakın zamanda küreği elinize alıp ekip halinde bana dalmayın diye mümkün mertebe az dile getirmeye çalışsam da konu açılınca tutamadım kendimi. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#38: 06 Ocak 2017, 21:34:29

Ellerine sağlık Hakan reis, çok nefis olmuş hepsi.
Seçme şansım olsa 2 nin rengi, 4 ün figürü derdim.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#39: 06 Ocak 2017, 22:38:49
Suavi hoş geldin, sahiden sevindim...

Hakan bunca gün bunca saat emek. Var ol.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#40: 06 Ocak 2017, 23:59:22
Eline sağlık çok güzel,çoķ anlamlı.

.......

Uzun lafın kısası; kafamdaki forum imajı marina değil, barınaktı; Bağdat Caddesi değil, Kurucaşile'ydi. Varmak istediğim sonuç görkem değil, özgünlük, sadelikti.....
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • KUTUP YILDIZI
#41: 07 Ocak 2017, 00:16:30

..... Uzun lafın kısası; kafamdaki forum imajı marina değil, barınaktı; Bağdat Caddesi değil, Kurucaşile'ydi. Varmak istediğim sonuç görkem değil, özgünlük, sadelikti.....

Vayyy ciğerimden vurdun bu tanımlamayla.

BarınakTayfasıTonozSevdalısıAlargacıCan
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

T
  • *
#42: 07 Ocak 2017, 00:31:21
Logo'nun şekli de imajıda verdiği duyguda bence çok güzel. Tam biz ve bizden.
Gençlerin dediği gibi "cuk oturdu"

Tekrar söyleyeyim,  eline, yüreğine sağlık.
Teşekkürler
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#43: 07 Ocak 2017, 00:50:36
Tüm logolar harika olmuş. Elllerine sağlık, Logodaki martılarla, denizdeki hayat , doğaya olan sevgi ve saygımız çok güzel vurgulanmış. Ya da ben öyle olduğunu düşünmek istedim  :)

Logodan bağımsız olarak söyleyeyim, marina değil barınaktı ya benim favorilerim de martılar değil karabataklar. Martılar, amatör denizciyken, karabataklar deniz emekçileri gibi geliyor bana.   
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#44: 07 Ocak 2017, 01:00:50
Martılar, amatör denizciyken, karabataklar deniz emekçileri gibi geliyor bana.

Buna da bayıldım...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

Yukarı git