Sağdaki soldaki deliklerden anladığım kadarı ile fiber tamiri gerekecek. Bölgeyi deliklerin dibine ulaşıncaya kadar zımpara ile açın, böylece tahmini 10 cm civarında konik veya küre kesidi bir yer açılmış olacak. Birkaç kat dokuma cam elyafını polyester reçine ile yüzeyi düzleştirnceye kadar yamayın. Yüzeyde jelkot tamiri için biraz derinlik bırakmaya özen gösterin. Kaymaz yüzeyin temiz olduğu bir yere önce biraz mum veya yağ sürün ve üstüne alçı dökün. Daha hassas bir kalıp için diş hekimlerinin ağız kalıbı almakta kullandığı kalıp malzemesini kullanabilirsiniz. Bu malzeme su ile karıştrılıp hazırlanıyor, donduğunda rengi değişiyor. alçı gibi sert değil aynı kauçuk gibi yumuşak ama şekli bozulmuyor. Oldukça kalın bir tabaka hazırlamanızda yarar var. Bu kalıbı bölgeye oturtup deneyin, yandaki kaymaz dişlerine mümkün olduğu kadar oturması gerekir. Kalıp uygunsa, jellot tamir macunu alın ve onardığınız yerin üstyüne uygulayıp, üstüne kalıbı kapatın ver bastırın. Jelkot macunu şekil alacaktır. Kalıbı sökebilrsiniz. Kolay auyrılması için önceden içine mum veya yağ sürebilirsiniz.
En az 24 saat kurumasıno bakleyin, aynı çapta ayaklara uygun delik delin, ayak vidalarını ayağa takın, poliüretan mastik ile ayağın altını iyice kaplayın, yerine oturtun ve yukarıdan vidaları tutarak, aşağıdan pulunu takın ve somunları aşağıdan sıkın. Yukarıdan birinin vida başlarını çevirmeden başka birinin tutması gerekecek. Vidalar sadece tutulacak, yukarıdan kewsinlikle çevrilmeyecek. Ayağın oturduğu yerin hemen çevresine maskeleme bandı uygularsanız, tsaşasn poliüretan mastiği temizlemek daha kolay olur. Poliüretan mastik beyaz olursa bulaşanlar gözü çok rahatsız etmez.
İkinci yöntem ise bölgeyi iyice temizlemekle başlar. Bölgeyi ayağı ve vidaları iyice temizleyin, kurutun vidaları takın, poliüretan mastik uygulayın, alttan pulunu takın ve vidaların somunlarını yine alttan sıkın.
Alttaki pul yukarıdaki ayak şekline tek parça olabilir veya deliği vidaya uygun ama dış çapı vida çapının en az 3 katı, etli pullar da olabilir.