Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: S/Y Amanin

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: S/Y Amanin
#15: 15 Kasım 2017, 10:24:04
Bende mesajımı gönderdim denizler kolayına olsun .
  • IP logged

• *
#16: 22 Kasım 2017, 20:42:41
Haldun Karagöz Ümit Burnu hizasındayken güney ya da doğu rotası yerine Kuzey e dönüş yaptı ve gittiği yolu geri geliyor.

https://share.garmin.com/amanin

Face Book ta MErem reis in dediğine göre tekne de çıkan çok sayıda arızadan dolayı geri dönüşe geçmiş.

Belki tamirlerini uygun bir yerde (Mesela Capo Verdeler de)yapıp tekrar deneyecek.

Amel 55 gibi bir tekne de bile o denizlerde çıkan zorlukların ne olduğunu ve tecrübelerini bize aktarabilse ne güzel olur.
  • IP logged

• *
#17: 26 Kasım 2017, 21:27:37
Tekne yapabileceğinin yarı süratiyle ve pupa dan başka seyire giremeyerek 1000 mil yolu geri gidip St. Helena ya ulaşmaya çalışıyor , denizcimiz tekneyi bırakmıyor.
FB da yazılanlara göre ''başıma neler geldi neler , internet bağlantım olunca yazacağım '' demiş en son . Hiç haber alabilen var mı ailesinden  , bilhassa Zafer Türkmen ve Merem hocalarım.?
  • IP logged

• *
#18: 26 Kasım 2017, 21:48:54
Herhalde St. Helena , benim çıkarırım.  ::)
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#19: 29 Kasım 2017, 08:26:10

Nedir son durum?
Sanırım St Helene adasına da uğramadı..
Garmin uydu takibi 2 gündür hiçbir haber yok..
  • IP logged

• *
#20: 29 Kasım 2017, 09:47:04

Nedir son durum?
Sanırım St Helene adasına da uğramadı..
Garmin uydu takibi 2 gündür hiçbir haber yok..

Şu satte St.Helena ya 200 mil kadar yolu kalmış olması lazım.  Rotası tam St Helena , 18 knot civarında esen pupa rüzgarıyla ağır aksak gidiyordu.
Tahminen cuma günü sabah orada olmasını bekliyorum ben.
  • IP logged

• *
#21: 30 Kasım 2017, 16:08:07
Tekne yapabileceğinin yarı süratiyle ve pupa dan başka seyire giremeyerek 1000 mil yolu geri gidip St. Helena ya ulaşmaya çalışıyor , denizcimiz tekneyi bırakmıyor.
FB da yazılanlara göre ''başıma neler geldi neler , internet bağlantım olunca yazacağım '' demiş en son . Hiç haber alabilen var mı ailesinden  , bilhassa Zafer Türkmen ve Merem hocalarım.?

Yelken ve diğer çeşitli arızaları varmış. Dün gece kısa bir iletişim kurulmuş. Kendisi iyiymiş. Haldun kolay pes etmez :)

Zafer Türkmen
SY Petunia
  • IP logged

• *
#22: 30 Kasım 2017, 17:42:52

Yelken ve diğer çeşitli arızaları varmış. Dün gece kısa bir iletişim kurulmuş. Kendisi iyiymiş. Haldun kolay pes etmez :)

Zafer Türkmen
SY Petunia

Sevindim iyi haberlerine ,sağolun Zafer Hocam.
Evet , bir önceki ve bu seferki seyahatlerinden belli idi kolay pesetmeyeceği  zaten. :)
Rotası neresi imiş acaba şu an?
Selametler olsun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 17:49:39 Gönderen: Öcal Turan »

K

Kemal Gündüz

#23: 30 Kasım 2017, 22:57:53
 Selamlar, Garmin St Helena adasının epey kuzeyini gösteriyor son konumu için. Sanki rotası Fernando de Noronha adası gibi. Allah selamet versin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#24: 30 Kasım 2017, 23:52:21
Ne yazık ki rotası konusunda bilgim yok. Non stop gittiği için yakıt sorunu da var olabilir. St. Helena ya uğramış olabilir. O bilgi de yok. Uğrayacaksa, ordaysa bu gün yarın ayrıntı yazacaktır. Dilerim her şey dostumuzun düşündüğü gibi gelişir.
  • IP logged

• *
#25: 01 Aralık 2017, 00:24:23
Ne yazık ki rotası konusunda bilgim yok. Non stop gittiği için yakıt sorunu da var olabilir. St. Helena ya uğramış olabilir. O bilgi de yok. Uğrayacaksa, ordaysa bu gün yarın ayrıntı yazacaktır. Dilerim her şey dostumuzun düşündüğü gibi gelişir.

130 mil kala rotayı St Helena dan daha kuzeye çevirdi Zafer Hocam . Geçen seyahatinin sizin yaptığınız sunumunda Capo Verdeler i çok sevdiğinden bahsetmişti.
Sanırım rota orası.  ::)
  • IP logged

F
  • *
#26: 01 Aralık 2017, 03:31:09

Zafer Türkmen
SY Petunia
[/quote]

yeni bir deniz meraklısı olarak yahya beyi sizin videonuz arayılıgı ile tanımıştım. Yeni gezisinide tahmin edeceğiniz başka bir forumdan ögrenmiştim. Neredeyse her gün tüm boş vaktimde rotasını takip ediyordum. Ancak bu uzun geldi bana. Diğer sitede bu konu çok takip edilmiyor. Dün gece acaba başka bir forumda bu konu varmıdır araştırma yaparken bu forum ile karşılaştım. Böylelikle Zafer beyin iletişim kurabildiğini öğrendim. Zafer bey size mail almıştım bu konu ile ilgili. Kişisel olarak bana dönmediniz ancak ilgili bilgiyi buradan tüm takipteki deniz severlerle payşaltığınız için ayrıca içimize azda olsa serinlik yaşattığınız için teşekkür ederim. Böyle durumlarda elde ettiğiniz bilgileri bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim...
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#27: 01 Aralık 2017, 09:32:18
Öcal Reis daha olası yazmış, dikkatle bakılınca son konumuna Cabo Verde gibi görülüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#28: 01 Aralık 2017, 13:52:47
St.Helena zaten Cape Verde rotası üzerinde. Anladığımız kadarıyla kör topal yelken seyri yapıyor. Elektrik sorunu var mı? Navigasyonu neyle yapıyor? Bilgi yok. Rotası üzerinde Ascenson da var ama bu iki adaya da gitmek istese bile navigasyon sıkıntısı varsa tutturabilir mi?

Yelken arızası var ama nasıl bir arıza bilemiyoruz. Daha önce bir fırtınaya yakalandı ve bir süre hemen hemen sabit kaldı(8 Kasım 2017 Çarşamba "Heave-to yaptım bekliyorum. Yarın akşama kadar burdayım" Yazmıştı). Çok sonra "Ben göreceğimi gördüm" deyip rotasını yukarı çevirdi. "İnternet bulduğumda olanı biteni yazacağım" notu düştü.

Ben olsam, navigasyon sorunum yoksa St.Helena ya uğrardım. Tek başına non stop, binlerce d.mili yol aldıktan sonra yorgunluk kaçınılmaz. Ama Haldun bu bir yolunu bulup yol alır ve gelir. Bakarsın Karayiplere gider :)

Yeni bilgi geldiğinde paylaşırım.

Çok selam.

Zafer Türkmen
SY Petunia

• IP logged

• *
#29: 01 Aralık 2017, 14:31:50
Enteresan işler oluyor Zafer Hocam.

Garmin en son 27 Kasım da sinyal gönderdi. Marin Traffic den takip ediyorum (Koskoca Güney Atlantikte yukarı çıkan tek ''Pleasure Craft'' olarak gözüküyor)  , Güney Atlantiği Ümit Burnu hizasından harmanladı ve yukarı doğru ağır aksak çıkıyor .

Yolda bir çok deniz aracının telsiz mesafesi çok çok yakınından geçti , ama durmadı

Geri dönünce yine bir sunum düzenlerseniz çok isterim dinlemeyi. C:-)
  • IP logged

Yukarı git