S/Y Amanin

Başlatan Öcal Turan, 14 Kasım 2017, 21:38:48

« önceki - sonraki »

Recep Ertürk

Hala bilgi yok değil mi?

Recep Ertürk

Kaygı duymamak artık elde değil...

Kemal Gündüz

Yanında inmarsat var, iletişim imkanı olması lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Recep Ertürk

Marin trafik'te aratınca 0.6 knot hızla 229 dereceye giden bir kayıt görünüyor..

https://www.marinetraffic.com/tr/ais/home/shipid:5212539/zoom:10

Bülent Büyükdağ

İnsan sahiden telaşlanıyor. Yalnız tarih sanki iki ay öncenin Recep Reis.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Recep Ertürk

Haklısınız. Tarihe bakmamıştım. Marin trafic'te arayıp bulunca burada paylaştım. Son garmin bilgisi de 27 kasım.

Daha yeni bilgi var mı bilmiyorum.

Asıl beni panikleten şey de okyanus mecidiyeköy trafiği gibi. Kaptanımız da tek başına.. 

Ersin Böke

Nedir ki son durum.. nereden araştırıp, bulabiliriz ki..

Hasan Toparlak

Dönüyor gibi.. Adı gözükmüyor ama George Town'ın üstünde sanki..

Atlantik'te istasyon olmadığı için ara ara uydudan koordinat gönderiyor herhalde..

Öcal Turan

Ara sıra uydudan Marin Trafik yer gösteriyor ,instagram a da mesaj atmıyor , tek haber kaynağı ara sıra haberleştiği ailesi sanırım ama onları da bir tanımıyoruz.
Ağır aksak ta olsa yukarı doğru çıkıyor , ben Yeşil Burun Adalarını tahmin etmiştim ama bilemiyoruz tabii.
Netice de tecrübeli bir denizcimiz ,görüş mesafesinde bile tekneler arasından geçti ,yardım istemedi , teknesi zaten durmadan dünya turu atacak şekilde yüklü , şu an merak edecek bir şey olmadığını sanıyorum.
Allah selamet versin.

Özgür Ökten

Alıntı yapılan: Hasan Toparlak - 09 Aralık 2017, 19:31:26
Atlantik'te istasyon olmadığı için ara ara uydudan koordinat gönderiyor herhalde..
Uydu destekli AIS sisteminde güncellemeler 6 saatte bir yapılır ama 2w çıkış gücüne sahip b-class AIS cihazları sinyallerini her zaman uyduya (~1000mil) kadar ulaştıramıyor, bu nedenle düzensiz oluyor.

Adalara yaklaşınca veya bir gemi istasyonu (bazı telsiz zabitleri amatör alıcı istasyonu işletiyor) yakınından geçerse daha kesin sinyal alınır.

öZgür (tapatalk)

><(((º>

Zafer Türkmen

Haldun reisimiz şuanda Cape Verde ye varmak üzere.

Zafer Türkmen
SY Petunia

Öcal Turan

Alıntı yapılan: Zafer Türkmen - 10 Aralık 2017, 17:25:00
Haldun reisimiz şuanda Cape Verde ye varmak üzere.

Zafer Türkmen
SY Petunia

İyi tahmin etmişim desene Zafer Hocam. :)
Sevindim habere.

Kemal Gündüz

Çok sıkı denizci, allah yolunu kolay etsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öcal Turan

Bu arada iyi haberi vereyim. Doktorumuz Capo Verdeler e sağ salim ulaşmış vaziyette. Geçmiş olsun kendisine. C:-)

Fuat Özdemir

teşekkürler Turan Kaptanım...