Hava durumu bölümü bu tartışma ile şişmesin diye yeni konu açtım bu sefer. BU sözü yazınca Tiryaki ve Mustafa abi kötü hava vardır diye yazmışlar..
Oysa bu söz kötü havada teçhizatın önemini anlatmak için kullanılıyor aslında. Nitekim MUstafa abinin baş ıstralya kopunca olanlar olmuş. Hayır işin trajı komik tarafı Mustafa abi gibi her takım taklavatın en iyisinden hem de en azından üç takım olan bir denizseverin baş ıstralyası kopunca bunu yapamıyor olması hayatın bir cilvesi olsa gerek Mustafa abiye:)
kötü hava olmaz olur mu ? Olur elbet.. önemli olan kötü havayı atlatabilmek. Bu da doğru malzeme bilgisinden geçiyor açıkçası..
Son Ayvalık girişinde gece ay karanlığında dalgalı bir havaya yakalandık. BUrak iskele kıç omuzlukta dalgayı haber veriyor, ben aykırılayan Tayo Mar için reni rota veriyorum ve Ahmet de dümen tutuyordu. Ahmet kuleleri görür görmez, daha öğleden sonra tekneyi neta etmiş bizi tedirgin etmeden.
Ahmet, gerekli olmadıkça can yeleği kullanmaz. Tüm profesyoneller böyledir. Gerekli malzemeyi gerektiği zaman kullanırlar. Seyir sırasında Ahmet can yeleklerini isteyince ürperdiğimi hatırlıyorum.
Zello da Mustafa abi ve Hasan abi sürekli takipteydiler. Aslında Ahmet Ayvalığa dönmek istememişti. O 'nu Mustafa abi dönün diyor diye kandırmıştım. Ahmet , Mustafa abinin tecrübesine güvenir, üstelik O nu asla kırmaz .. Nitekim öyle oldu.. Ayvalığa döndük.