Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: kötü hava yoktur .. kötü teçhizat vardır..

• *
Hava durumu bölümü bu tartışma ile şişmesin diye yeni konu açtım bu sefer. BU sözü yazınca Tiryaki ve Mustafa abi  kötü hava vardır diye yazmışlar..

Oysa bu söz kötü havada teçhizatın önemini anlatmak için kullanılıyor aslında. Nitekim MUstafa abinin baş ıstralya kopunca olanlar olmuş. Hayır işin trajı komik tarafı Mustafa abi gibi her takım taklavatın en iyisinden hem de en azından üç takım olan bir denizseverin baş ıstralyası kopunca bunu yapamıyor olması hayatın bir cilvesi olsa gerek Mustafa abiye:)

kötü hava olmaz olur mu ?  Olur elbet.. önemli olan kötü havayı atlatabilmek. Bu da doğru malzeme bilgisinden geçiyor açıkçası..

Son Ayvalık girişinde gece ay karanlığında dalgalı bir havaya yakalandık. BUrak iskele kıç omuzlukta dalgayı haber veriyor, ben aykırılayan Tayo Mar için reni rota veriyorum ve Ahmet de dümen tutuyordu. Ahmet kuleleri görür görmez, daha öğleden sonra tekneyi neta etmiş bizi tedirgin etmeden.

Ahmet, gerekli olmadıkça can yeleği kullanmaz. Tüm profesyoneller böyledir. Gerekli malzemeyi gerektiği zaman kullanırlar. Seyir sırasında Ahmet can yeleklerini isteyince ürperdiğimi hatırlıyorum.

Zello da Mustafa abi ve Hasan abi sürekli takipteydiler. Aslında Ahmet Ayvalığa dönmek istememişti. O 'nu Mustafa abi dönün diyor diye kandırmıştım. Ahmet , Mustafa abinin tecrübesine güvenir, üstelik O nu asla kırmaz .. Nitekim öyle oldu.. Ayvalığa döndük.  ;)

• IP logged

• *
Hakan Tiryaki' nin son yaptığı seyirde kullandığı motorkayışı sayısı benim yedek anlayışımın çok üzerinde.Bende üç takım kayış ,impeler ve filtreler var.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Hakan Tiryaki' nin son yaptığı seyirde kullandığı motorkayışı sayısı benim yedek anlayışımın çok üzerinde.Bende üç takım kayış ,impeler ve filtreler var.

Takviye yapmadım ama hala iki tane var  :) :) :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
BU vesile ile Öcak abi ile bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim. Geçtiğimiz yaz, Öcal abi ile Bodrum Karaincir koyunda alargayız. Depremden bir gün önce..

Dışarıda hava kopuyor, aslında içeride de kopuyor ama koyda olduğumuzdan dalga yok.. Akşam üstü saat beş gibi durup dururken Öcal abi gitmek istedi. Telefon ile konuşuyoruz. Rotası Kuşadası MArina. Ben çıkmaması konusunda ısrarcıyım. Hatta devreye Ahmeti soktum. Onunla telefon ile görüştüler. Ahmet de çıkmamasını söylüyor.

Öcal abi çok tecrübeli bir yelkenci ama dediğim dedik. Çıktı. (bu arada iyi ki çıkmış, ertesi gün O nun yerine Ali abi geldi. O gece deprem oldu ve biz Ali kuban ile çarpıştık. Benim civadram kırıldıydı. O sırada Öcal abi olsaydı Tayo MAr muhtemelen batmış olabilirdi )

Aradan bir iki saat geçti sanırım. Öcal abi telefon ile aradı. Telefon görüşmesi şu şekilde oldu.

- Ersin alooo
-Efendim Öcal abi.. Ne durumdasın neredesin.?
-Ersiiinn .. sen sakın çıkayım deme..(rüzgar sesi ve Öcal abi bağıra bağıra konuşuyor.)
-Abi niye çıkayım? keşke sen de çıkmasaydın..
-Ersiiiin aman diyim sakın ha çıkma..
-tamam abi çıkmam. sen neredesin.?
-Akyarlardayııııımmm .. anca gelebildim..

Bilen bilir, Akyarlar KArainirin yan koyu.. Öcal abi iki saatte gide gide anca yan koya gidebilmişti o havada..
  • IP logged

• *
Evet , o  Kos kanalı acayip dik ve sık dalga kaldırıyor kötü havalarda.  Kuzey Batı ve Batılı esen fırtına var ve tonoz yoksa , Kara İncir ve Akçabük koylarına demir atmamakta da fayda var , esen hava daha güçlenerek tepelerden aşağıya civarna indiriyor.

Nitekim yan koyda da barınamayıp , Serenity seyir defterinde anlattığım gibi Turgut Reis marinanın kuytusuna girip rahat etmiştim. :)
  • IP logged

Yukarı git