Bülent, ciddiyim çok tehlikelisin.. Şu yazdığım yazıdan nasıl da beni kadın düşmanı yapıverdin.. Bu tür tartışmalara çok güzel bir örnek.. madde madde üzerinden gideceğim..
Ancak önce bir düzeltme.. Ben Karşıyakalıyım..
Efendim daha lisede filanım her halde.. O zamanlar işte kibar olmaya çalışıyoruz. Bir kız arkadaşım ile sinemaya gidecektik. O zaman Bostanlı - Karşıyaka arası taksi dolmuşlar var. Neyse bir dolmuş durdu önümüzde.. Ben hemen hamle edip, jest olsun diye kız arkadaşıma arabanın kapısını açtım. Kız arkadaşımın fırlattığı o kötü bakışı hiç unutmam. ' benim elim yok mu ? ben açarım ! ' diye fırça attıydı.. O zamandan becerememişimdir bu kibar olma işlerini. Hep yüzüme gözüme bulaştırırdım.
İzmir de kadınlar böyledir.. Ya da böyleydi en azından..
Şİmdi bu ülkede ülkemiz kadınlarını eleştirmeyecekmiyiz? KAdın oldukları için onların eleştirilmeme hakları mı var? Bak beyaz yakalı erkekleri yerin dibine batırmışsın mesela?
Bana göre sırf kadın oldukları için eleştiri yapılmaması her halde kadınlara yapılan en büyük haksızlık bu ülkede.
Kadın cinayetleri konusuna gelince. Yine kimse kusura bakmasın.. Bu töre cinayetleri daha çok doğu kökenli..
Bu kadın cinayetlerini lanetliyorum bu arada. Sırf bu yüzden idam geri gelsin diye düşünebilirim mesela. NAmus yüzünden kadın öldüren , kadını kendi malı gören, namusu gören zihniyeti direk , sorgusuz sualsiz asmak lazım bu memlekette.
hani eskiden derlerdi ya sallandıracaksın şöyle onar onar bak bakalım bir daha yapıyorlarmı..
Bildiğim, namus cinayeti diye bir de indirim alıyorlar mahkemelerde..
Gelelim mükemmel çarpıtmalara.. Kocası ile yelken yapan, beraber denizden keyif alan kadınlar eleştirilmiyor ki benim yazımda. Tam tersine böyle olmayan kadınlar eleştiriliyor. Ama sen öyle güzel yazmışsın ki sanki ben onları eleştiriyorum gibi anlıyor sayende herkes.
Mükemmel çarpıtma asıl şurada. Bir görüşün yanlış olduğu, karşı sürülen görüş ile çürütülür. Ancak senin yazında benim yazdığım görüş üzerine tek bir yorum yok! Kadın düşmanı yaftasını yapıştırıveriyorsun hemen.
Çoğu Türk kadını dünya ortalamasının üzerinde üşüyor bana göre.. Her kadın böyle değil elbet.. O yüzden beyaz yakalı kadın dedim ki yanlış anlaşılmasın.
Bir diğer mükemmel çarpıtma örneği ise eleştirilen özneyi değiştirmek.. Ben beyaz yakalı, şehirli Türk kadını ile ilgili bir eleştiri getiriyorum ama sen bu eleştiriye yanıt verecek yerde beyaz yakalı erkeklerin öküzlüğünü anlatıp, özneyi değiştiriyorsun.
Aslında gizliden gizliye dediğimi kabullenmiş oluyorsun. Beyaz yakalı erkek daha kötüdür diyerek. Oysa kötü örnek örnek değildir. Di mi ama?
Özetleyeyim bir..
1 Eleştiri getirilen beyaz yakalı kadın , eşi ile denizde gezen kadın değil. Oysa sen sanki bu kadınları eleştiriyorum diye çarpıtıyorsun.
2 Eleştiri getirilen beyaz yakalı kadın, yani beyaz yakalı öküzler değil. O ayrı bir tartışma konusu . bu yazının konusu değil.
3 eleştiri getirilen fikir ile ilgili tek bir yorum yok. Beyaz yakalı kadın üşümez çünkü şundan şundan dolayı diye bir fikrin yok mesela.
4 Son paragrafta da ilk cümlenin üzerine iyice zımbalıyorsun Zaten İZmirde en çok kadın cinayeti işleniyor diye. Yani demek istiyorsun ki Sen de İzmirlisin demek sen de kadın düşmanısın..! bir de Günah çıkartır gibi Adana nın ikinci olduğunu söylüyorsun. Adana erkeğinin maçoluğu malum.. Yani demek istiyorsun ki biz Adanalılar bile siz izmirliler kadar değiliz!
dedim ya çok tehlikelisin..