Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Yaşamak

• *
Ynt: Teknede Yaşamak
#15: 13 Kasım 2017, 05:22:13
Bülent, ciddiyim çok tehlikelisin.. Şu yazdığım yazıdan nasıl da beni kadın düşmanı yapıverdin.. Bu tür tartışmalara çok güzel bir örnek.. madde madde üzerinden gideceğim..

Ancak önce bir düzeltme.. Ben Karşıyakalıyım..

Efendim daha lisede filanım her halde.. O zamanlar işte kibar olmaya çalışıyoruz. Bir kız arkadaşım ile sinemaya gidecektik. O zaman Bostanlı - Karşıyaka arası taksi dolmuşlar var. Neyse bir dolmuş durdu önümüzde.. Ben hemen hamle edip, jest olsun diye kız arkadaşıma arabanın kapısını açtım. Kız arkadaşımın fırlattığı o kötü bakışı hiç unutmam. ' benim elim yok mu ? ben açarım ! ' diye fırça attıydı.. O zamandan becerememişimdir bu kibar olma işlerini. Hep yüzüme gözüme bulaştırırdım.

İzmir de kadınlar böyledir.. Ya da böyleydi en azından..

Şİmdi bu ülkede ülkemiz kadınlarını eleştirmeyecekmiyiz? KAdın oldukları için onların eleştirilmeme hakları mı var? Bak beyaz yakalı erkekleri yerin dibine batırmışsın mesela?

Bana göre sırf kadın oldukları için eleştiri yapılmaması her halde kadınlara yapılan en büyük haksızlık bu ülkede.

Kadın cinayetleri konusuna gelince. Yine kimse kusura bakmasın.. Bu töre cinayetleri daha çok doğu kökenli..

Bu kadın cinayetlerini lanetliyorum bu arada. Sırf bu yüzden idam geri gelsin diye düşünebilirim mesela. NAmus yüzünden kadın öldüren , kadını kendi malı gören, namusu gören zihniyeti direk , sorgusuz sualsiz asmak lazım bu memlekette.

hani eskiden derlerdi ya sallandıracaksın şöyle onar onar bak bakalım bir daha yapıyorlarmı..

Bildiğim, namus cinayeti diye bir de indirim alıyorlar mahkemelerde..

Gelelim mükemmel çarpıtmalara.. Kocası ile yelken yapan, beraber denizden keyif alan kadınlar eleştirilmiyor ki benim yazımda. Tam tersine böyle olmayan kadınlar eleştiriliyor. Ama sen öyle güzel yazmışsın ki sanki ben onları eleştiriyorum gibi anlıyor sayende herkes.  :)

Mükemmel çarpıtma asıl şurada. Bir görüşün yanlış olduğu, karşı sürülen görüş ile çürütülür. Ancak senin yazında benim yazdığım görüş üzerine tek bir yorum yok! Kadın düşmanı yaftasını yapıştırıveriyorsun hemen.

Çoğu Türk kadını dünya ortalamasının üzerinde üşüyor bana göre.. Her kadın böyle değil elbet.. O yüzden beyaz yakalı kadın dedim ki yanlış anlaşılmasın.

Bir diğer mükemmel çarpıtma örneği ise eleştirilen özneyi değiştirmek.. Ben beyaz yakalı, şehirli Türk kadını ile ilgili bir eleştiri getiriyorum ama sen bu eleştiriye yanıt verecek yerde beyaz yakalı erkeklerin öküzlüğünü anlatıp, özneyi değiştiriyorsun.

Aslında gizliden gizliye dediğimi kabullenmiş oluyorsun. Beyaz yakalı erkek daha kötüdür diyerek. Oysa kötü örnek örnek değildir. Di mi ama?

Özetleyeyim bir..

1 Eleştiri getirilen beyaz yakalı kadın , eşi ile denizde gezen kadın değil. Oysa sen sanki bu kadınları eleştiriyorum diye çarpıtıyorsun.

2 Eleştiri getirilen beyaz yakalı kadın, yani beyaz yakalı öküzler değil. O ayrı bir tartışma konusu . bu yazının konusu değil.

3 eleştiri getirilen fikir ile ilgili tek bir yorum yok. Beyaz yakalı kadın üşümez çünkü şundan şundan dolayı diye bir fikrin yok mesela.

4 Son paragrafta da ilk cümlenin üzerine iyice zımbalıyorsun Zaten İZmirde en çok kadın cinayeti işleniyor diye. Yani demek istiyorsun ki Sen de İzmirlisin demek sen de kadın düşmanısın..! bir de Günah çıkartır gibi Adana nın ikinci olduğunu söylüyorsun. Adana erkeğinin maçoluğu malum.. Yani demek istiyorsun ki biz Adanalılar bile siz izmirliler kadar değiliz!

dedim ya çok tehlikelisin..  :)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 13 Kasım 2017, 09:34:46
Zevkle yanıtlıyorum; - Hır çıkmazsa saymam-
1) Daha önce benzer yazına benzer yanıtı verdiğimde, ben İzmirliyim ona göre, demiştin. O nedenle ön alarak dedim ki, yok öyle İzmirli mizmirli, bu memleket meselesi.

2) Yalnızca şu yaklaşımın zaten aramızdaki farkı ortaya koyuyor; " ben kocasıyla birlikte yelken yapan...."  Bu, sen ne niyetle söylersen söyle, doğrudan şunu getiriyor; birincil erkek, ikincil kadın. Hayır, öyle değil diyorum ben de. Yüzyılların mirasının(Tüm dünya için)  olumsuz etkisini çek al bakalım, bu laf naasıl havada kalır. Ben, kocası yerinden tepremeyen ama "kak herif hele gidek" diyen bir sürü örneği biliyorum. Ama daha çok, bu işe birlikte gönül veren çift tanıyorum. Tetikleyici daha çok erkek midir? Evet bu mümkün.

3) Çoğu Türk kadının dünya ortalamasının üstünde üşüdüğünü ne biliyoruz? Benzer iklim koşullarında yaşamış toplumlarla mı karşılaştırdık? Eğer bu izlenim doğruysa, hiç kuşkun olmasın, Çoğu Türk erkeği de aynıdır, dünya ortalamasının üzerinde üşür. Ha dersin ki, Türk erkeği dünya ortalamasının üstünde kıllıdır, o nedenle az üşür, onu bilemem.

4) Bilgi olsun diye söyleyeyim; Töre cinayetleri sayısında belirgin bir azalma var. Ama kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor.

5) Cinayetleri bir kenara koy, şiddet-dövme-cinsel taciz- hakaret gittikçe, katlanarak, önlenemez biçimde artıyor.Bu hızla gidersek Hindistan'ı geçeceğiz.

6) Benim senin yazılarında karşı çıktığım, büyük genellemelere girişmen.

7) Kadınlar yüzünden tekne kıçları büyüdü mü? Muhakkak ki önemli bir etken. Ama senin çoğu yerde doğru olarak tespit ettiğin gibi, eğer marinada bu kadar çok tekne olup, bu kadar azı denize çıkıyorsa ve bu teknelerde kadından çok erkekler tüneyip viski yudumluyorsa, tekne kıçının büyümesinde asıl etken, sermaye sahibi olan erkektir diye düşünüyorum.

Hem ben gıcığım. :)

4)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya Gunes

#17: 13 Kasım 2017, 10:16:47

3) Çoğu Türk kadının dünya ortalamasının üstünde üşüdüğünü ne biliyoruz? Benzer iklim koşullarında yaşamış toplumlarla mı karşılaştırdık? Eğer bu izlenim doğruysa, hiç kuşkun olmasın, Çoğu Türk erkeği de aynıdır, dünya ortalamasının üzerinde üşür. Ha dersin ki, Türk erkeği dünya ortalamasının üstünde kıllıdır, o nedenle az üşür, onu bilemem.

Ortalama bir Türk, ortalama bir dünyalıdan daha fazla üşür bence.
Ortalama bir Türk bebeği; "aman üşütmesin, aman ceryan yapar, aman terli iken soğuk su içilmez, aman buzlu su içme üşütürsün, aman kışın dondurma yenmez" gibi gayet milli(!) ritüellerle büyütüldüğü ve "zengin ile sıcaktan zarar gelmez" gibi veciz atasözleri olduğu içindir ki, ortalama bir dünyalıdan daha fazla üşür.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#18: 13 Kasım 2017, 11:15:08
1) Daha önce benzer yazına benzer yanıtı verdiğimde, ben İzmirliyim ona göre, demiştin. O nedenle ön alarak dedim ki, yok öyle İzmirli mizmirli, bu memleket meselesi.
Ben İzmir'li olmayı seçmiş bir Türkiye'liyim,yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.İzmir Türkiyenin aydınlık yüzü idi ama son zamanlarda maalesef İzmir de Türkiye'nin kötü gidişinden payını alıyor ve görünüm durağandan A- ye gidiyor.
2) Yalnızca şu yaklaşımın zaten aramızdaki farkı ortaya koyuyor; " ben kocasıyla birlikte yelken yapan...."  Bu, sen ne niyetle söylersen söyle, doğrudan şunu getiriyor; birincil erkek, ikincil kadın. Hayır, öyle değil diyorum ben de. Yüzyılların mirasının(Tüm dünya için)  olumsuz etkisini çek al bakalım, bu laf naasıl havada kalır. Ben, kocası yerinden tepremeyen ama "kak herif hele gidek" diyen bir sürü örneği biliyorum. Ama daha çok, bu işe birlikte gönül veren çift tanıyorum. Tetikleyici daha çok erkek midir? Evet bu mümkün.
Maalesef çok yazarken lokum yazacakken .okum yazılıyor bazen.Ne demek kocası ile yelken yapmak.Kadınlar neden doluşup teknelere denizlere çıkmıyor da sap sapa denize çıkmak bu kadar yaygın.Marina girişinde olduğum için sürekli gözlemlediğim bir durum.
Ben oldum olası üşürüm Dr. bey acaba benim neyim var?
4) Bilgi olsun diye söyleyeyim; Töre cinayetleri sayısında belirgin bir azalma var. Ama kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor.
Kadına kalkan eller kırılsın.
5) Cinayetleri bir kenara koy, şiddet-dövme-cinsel taciz- hakaret gittikçe, katlanarak, önlenemez biçimde artıyor.Bu hızla gidersek Hindistan'ı geçeceğiz.
Sadece kadına karşı değil ki,kindar bir gençlikten ne beklersin.Çocukken bademlenenler büyüdüklerinde kadın, erkek,çoluk çocuk,gazi,özürlü demiyor.Şerefsiz ve karaktersiz bir nesil yetiştiriliyor.

6) Benim senin yazılarında karşı çıktığım, büyük genellemelere girişmen.
Bu konudaki saptamana katılıyorum.Çokca da demogoji yapıyor tezleri doğru görüntüsü vermek için ve aralara serpiştiriyor ama yemiyenler çoğunlukta.

7) Kadınlar yüzünden tekne kıçları büyüdü mü? Muhakkak ki önemli bir etken. Ama senin çoğu yerde doğru olarak tespit ettiğin gibi, eğer marinada bu kadar çok tekne olup, bu kadar azı denize çıkıyorsa ve bu teknelerde kadından çok erkekler tüneyip viski yudumluyorsa, tekne kıçının büyümesinde asıl etken, sermaye sahibi olan erkektir diye düşünüyorum.
Vallahi benim teknemim göbeği geniş(sentral kokpit ve 10 metre tekne boyunde 3.5 metre göbek var)ama sermeyeyi karı koca birlikte çalışarak yaptık.

Hem ben gıcığım. :)
Ben se gıcığın ibadullahıyım.

Böke'den korktuğum için kanatlarının altından salvo atışı yapabildim. ;D

4)
  • IP logged
DeDe

T
  • *
#19: 13 Kasım 2017, 13:56:14
.... bilmeyen, şehirli ve beyaz yakalı Türk erkeklerinin hafta sonları dağa bayıra çıktıklarını, yağmur soğuk demeden yelken açtıklarını, kar altında kamp ateşi başında arya söylemeden yapmadan duramadıklarını, ateşli içkiler içip karda yuvarlandıklarını, bunu yapamayanların üzerlerindeki kent baskısını atmak için kendilerini kaya tırmanışına vurduklarını,...

Bunlara bayıldım lakin bir yandan da "n'oluyo len" dedim. ;D  çünkü, <arya kısmı hariç> tanıma, her biri için söyleyebilirim ki, uyuyorum gibi geldi  8)
Şimdi bu, iyi bir şey mi, yoksa kötü bir şey mi ?  ;D

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 13 Kasım 2017, 14:17:42
.... bilmeyen, şehirli ve beyaz yakalı Türk erkeklerinin hafta sonları dağa bayıra çıktıklarını, yağmur soğuk demeden yelken açtıklarını, kar altında kamp ateşi başında arya söylemeden yapmadan duramadıklarını, ateşli içkiler içip karda yuvarlandıklarını, bunu yapamayanların üzerlerindeki kent baskısını atmak için kendilerini kaya tırmanışına vurduklarını,...

Bunlara bayıldım lakin bir yandan da "n'oluyo len" dedim. ;D  çünkü, <arya kısmı hariç> tanıma, her biri için söyleyebilirim ki, uyuyorum gibi geldi  8)

Bütün bunlara ilaveten; arya söylemiyor, yada dağda bayırda kendi başına uzun uzun bağırmıyorsan olmaz abi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#21: 13 Kasım 2017, 14:22:59

Bütün bunlara ilaveten; arya söylemiyor, yada dağda bayırda kendi başına uzun uzun bağırmıyorsan olmaz abi.

Arya söylemem (çünkü, bir kaç bilindik söz haricinde ezberimde hiç yok) ama yalnızsam eğer, nasılsa kimse duymuyor diye türkü söylerim, içimden geldiği gibi bağırırım, Tanrıyla monolog kurarım yüksek sesle.
İnsanı bunlardan daha fazla rahatlatan ne olabilir ki zaten.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2017, 14:25:54 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#22: 13 Kasım 2017, 14:26:06
Konu teknede yaşamak ya. Ben teknede yaşarım. Hatta ölmez, elimiz ayağımız tutar vaziyette kalırsak, bunu planladık bile. Çocukların kendini toparlayıp ayak altından çekilmesini takiben, Utku Dede de olduğu gibi tekrar hayatımıza girecekleri zamana kadar arada kalan sürede teknede yaşamayı planlıyoruz. Onun haricindeki tüm planlar hikaye.Yani öyle emeklilik beklemek falan değil dediğim. Zaten emeklilikten sonra bir çoğumuzda bu kayıkları sevk ve idare edebilecek enerji, güç kuvvet kalmayabilir. Bir kısmımız imamın kayığına binmiş yada hastalıklarla mücadele ediyor olabilir. Bu yüzden hayali bile güzel.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#23: 13 Kasım 2017, 14:37:46
Nasipse, yaşarım ve yaşayacağım.
Yelkenli kayığım, imamın kayığı olana kadar da evim olmasını istiyorum. Gönlümden hep bir yere bağlı kalmaksızın, denizlerde dolaşmak ve yeni yerlere ulaşmak geçiyor. Düşüncesi bile içimi ısıtıp yüzümü gülümsetiyor.

Bir de ben palmiyeleri çok severim. Tek başıma seyahatlere çıkma yaşıma geldiğimde, eski Topkapı garı'na gider ve hangi otobüsün üzerinde palmiye resmi varsa ona bilet alırdım. Nereye gittiğinin hiç önemi olmazdı.
Bu yüzden, yaşadığım, tekne-evimi palmiyelerin altına bağlamayı çok istiyorum.
  • IP logged

S

Serdar Çırak

#24: 13 Kasım 2017, 14:52:44
Tekne hayatını ve havuzluk keyiflerini çok sevdiğim halde,..teknede yaşayamam..düşünmüyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 13 Kasım 2017, 15:26:48
Tek başıma seyahatlere çıkma yaşıma geldiğimde, eski Topkapı garı'na gider ve hangi otobüsün üzerinde palmiye resmi varsa ona bilet alırdım. Nereye gittiğinin hiç önemi olmazdı.

Şİmdi aramızdan göçüp gitmiş  bir ağabeyim, bu dediğini eşiyle kavga ettiğinde yapardı. Havaaalına gider, ilk uçağa bilet alır, gittiği yerde birşeyler yer içer dönerdi.
Bir de hayli varlıklı fanatik fenerli bir ağabeyimiz, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında tam maç saatine denk gelecek şekilde yurt dışı dahil ne bulursa gidiş dönüş bilet alır, döndüğünde skora bakar.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
#26: 13 Kasım 2017, 15:41:47
Tek başıma seyahatlere çıkma yaşıma geldiğimde, eski Topkapı garı'na gider ve hangi otobüsün üzerinde palmiye resmi varsa ona bilet alırdım. Nereye gittiğinin hiç önemi olmazdı.

Şİmdi aramızdan göçüp gitmiş  bir ağabeyim, bu dediğini eşiyle kavga ettiğinde yapardı. Havaaalına gider, ilk uçağa bilet alır, gittiği yerde birşeyler yer içer dönerdi.
Bir de hayli varlıklı fanatik fenerli bir ağabeyimiz, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında tam maç saatine denk gelecek şekilde yurt dışı dahil ne bulursa gidiş dönüş bilet alır, döndüğünde skora bakar.

Bana onlar kaçıyormuş gibi geldi.  ;D

Palmiyeyi, daha çocukluğumda, özgürlük ve huzur olarak yerleştirmişim düşüncelerime. Gerçekten de bu hissi veriyor bana.
Palmiye, beyaz kumsal, İspanyol ezgileri, rom/sarı tekila ve bunları deniz üzerinde teknemde yaşamak. Bir araya geldiğinde kendi cennet versiyonlarımdan birini tarif ediyormuşum gibi geliyor. 
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 13 Kasım 2017, 16:32:41
"Kaçıyor" üzerine de konuşmak lazım.
  • IP logged

T
  • *
#28: 13 Kasım 2017, 17:00:00
"Kaçıyor" üzerine de konuşmak lazım.

Olaya göre anlamlandırılabilir.
Belki de biraz, kaçmak ve kaçınmayı bir tutuyoruzdur.

* Yüzleşmekten korkulan olayların, gerçekleşmesinden endişe edilmesi sonucu kaçmak

* Olayı soğutmak için kaçmak
* Olayın heyecanından kaçmak
* Sadece uzaklaşmak için kaçmak
* Doğrunun, kırıcı olacağı düşüncesiyle, söylemden kaçmak
* Kendinden kaçma(k)ya çalışmak
* Korkulan bir şeyden kaçmak
* Suç'tan kaçmak
* Suç'lu olduğu için yakalanmaktan kaçmak
* ......

Bir de çorap kaçması var ki konuyla alakasız  ;D
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 14 Kasım 2017, 09:30:26
Şehirde çorabı kaçmış halde dolaşamayacağınız için şehirden kaçmak isteyebilirsiniz. :)
  • IP logged

Yukarı git